Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op Poliswijzer.nl helpen we jou ook te besparen op je (zorg)verzekering!
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Woonverzekeringen vergelijken

Het claimen op de inboedelverzekering kan je eigen risico kosten

Het eigen risico is het deel van de schade dat voor eigen rekening blijft. Het is geen standaardbedrag dat bij alle verzekeraars gelijk is. Het eigen risico ligt meestal tussen € 0 en € 100 voor de inboedelverzekering. Bij storm geldt er vaak een verhoogd eigen risico. Eventueel ook in bepaalde grote steden.

eigen risico inboedelverzekering

Voorbeeld 

Stel, er wordt bij jou ingebroken. Voor € 500 aan spullen wordt er weggenomen uit jouw huis. Hiervoor kun jij de inboedelverzekering aanspreken. Wanneer er bijvoorbeeld een eigen risico geldt van € 50, krijg je € 450 vanuit de inboedelverzekering vergoed. 

Voorbeeld van schade door storm 

Volgens de polisvoorwaarden geldt er bij storm vaak een hoger eigen risico. Het is een percentage van het verzekerd bedrag. Meestal hanteren verzekeraars een minimaal eigen risico van € 250 en een maximum van € 450 of € 500. Bij een schade van € 500 door storm krijg je dus maar een deel tot zelfs niets uitgekeerd uit de inboedelverzekering. 
 

Een hoger eigen risico voor de allrisk inboedelverzekering? 

In de allrisk inboedelverzekering is bijvoorbeeld ook het per ongeluk laten vallen van bezittingen verzekerd. Ook schades door andere onhandigheidjes zijn verzekerd. Om te voorkomen dat verzekeraars te veel schades te behandelen krijgen, geldt er een hoog eigen risico van € 100 tot € 150.  Verzekeraars kunnen een nog hoger eigen risico verplicht stellen.

In grote steden kan een verhoogd eigen risico gelden

Sommige verzekeraars brengen een hoger eigen risico in rekening in bepaalde grote steden voor de inboedelverzekering. Hier is namelijk een grotere kans op inbraak. Het hoogste eigen risico geldt bijvoorbeeld in de volgende steden:

  • Amsterdam
  • Rotterdam
  • Utrecht
  • Den Haag

De hoogte van het eigen risico in grote steden verschilt ook weer per inboedelverzekering. Ook voor andere steden kan het eigen risico weer verschillen met de standaarddekking. Bij het vergelijken wordt hier al rekening mee gehouden. Op Poliswijzer.nl maken wij deze verschillen inzichtelijk. Vergelijk alle inboedelverzekeringen.

Geactualiseerd: donderdag 11 augustus 2022

Juul Dijkhuis
Juul Dijkhuis Expert in verzekeringen

Als freelance tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het schrijven van teksten over verzekeringszaken. Na een carrière van 20 jaar als verzekeringsadviseur, leg ik mij nu toe op het voorlichten over verzekeringen. Mijn doel is om mijn kennis over te dragen aan de bezoekers van Poliswijzer.nl en ik deel graag nieuwe ontwikkelingen. Over het verzekeren wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar eigenlijk is het eenvoudig.

Vergelijk en bespaar tot € 455
Dit bedrag is het verschil tussen de jaarpremie van het duurste en het goedkoopste woonverzekering pakket zonder eigen risico.
per jaar op je woonverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle woonverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie