Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Autoverzekeringen vergelijken

Autoverzekering jongeren

  • Veel verzekeraars zien jongeren onder de 24 jaar als een risicogroep. Jongeren die nog maar kort hun rijbewijs hebben zouden vaker autoschade veroorzaken, omdat ze minder rijervaring hebben en roekelozer rijden.

  • Nee, gelukkig niet. Er zijn verzekeraars die geen verschil maken op basis van leeftijd. Dit maakt de verschillen in premies voor de autoverzekering nog groter.

  • Door een toeslag is de premie voor een autoverzekering voor jongeren vaak een stuk hoger. Jongeren onder de 24 jaar zijn voor veel autoverzekeraars een risicogroep. Hierdoor wordt er door veel autoverzekeraars naast een hogere premie ook een hoger standaard eigen risico gehanteert voor jongeren. Het eigen risico is het bedrag wat je zelf moet betalen bij een schade.

    Maar leen je een keer als ouder je auto uit aan een zoon of dochter die nog geen 24 jaar is, en veroorzaakt deze schade aan de auto, dan zal daarna je eigen risico aanzienlijk worden verhoogd.

  • Bij de meeste verzekeraars kun je een autoverzekering afsluiten vanaf 18 jaar. Soms kan dat al als je 17 jaar bent. Er zijn ook verzekeraars die alleen klanten accepteren vanaf 22, 24 of 31 jaar. Vul je geboortedatum in voordat je de vergelijker ingaat om te zien welke verzekeraars jou gewoon accepteren. De verzekeraars die geen autoverzekering aanbieden voor bestuurders met jouw leeftijd komen ook niet in de vergelijking terug.

  • Ja, dat kan, maar dat is niet altijd voordelig. De verzekeraar vraagt van te voren wie de regelmatige bestuurder is. Als een jonge bestuurder het meest in de auto rijdt, vragen verzekeraars alsnog een hogere premie. Een ander nadeel is dat je geen schadevrije jaren opbouwt als je geen verzekering op eigen naam afsluit.

Ontdek hoeveel je kunt besparen op je polis

Het vergelijken van autoverzekeringen is simpel!

Vergelijk en bespaar tot € 505
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste WA autoverzekering.
per jaar op je autoverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle autoverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie