Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op Poliswijzer.nl helpen we jou ook te besparen op je (zorg)verzekering!
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Reisverzekeringen vergelijken

Aanvullende dekking reisverzekering

 • Het is verstandig om je bagage mee te verzekeren in de reisverzekering, want bij diefstal kun je de schade bijvoorbeeld niet op de inboedelverzekering claimen. Met een bagagedekking krijg jij je meegenomen spullen vergoed bij schade, verlies of diefstal tijdens de vakantie.  

 • Je hebt wintersportdekking alleen nodig als je op wintersport gaat. Zonder wintersportdekking op de reisverzekering zijn dure ski-spullen, een redding van de piste en een gipsvlucht naar huis niet verzekerd. De kans op een ongeluk tijdens een wintersportvakantie is groter dan tijdens een zonvakantie. 

 • Als je op vakantie geen recreatieve duik maakt maar meer de gevaarlijke kantjes opzoekt in de vorm van extreem diep duiken (dieper dan 40 meter) of grotduiken is een extra dekking voor onderwatersport nodig. Alleen dan zijn jouw dure eigen of gehuurde duikspullen, zoals ademapparatuur, verzekerd. Omdat reisverzekeraars vinden dat je met zulke onderwatersporten een groter risico loopt op een ongeluk, krijg je alleen met deze extra dekking de kosten van vervoer naar een ziekenhuis of eigen huis na een ongeval vergoed. 

 • Bij sommige sporten is de kans op een blessure (of erger) groot. Daarom brengen verzekeraars een hogere premie in rekening voor beoefenaars van gevaarlijke sporten. Het kan verschillen per verzekeraar welke sporten hieronder vallen. Het gaat bijvoorbeeld om: 

  • Bergbeklimmen 
  • Grotduiken 
  • Skiën 
  • Parachutespringen 
  • Kitesurfen 
  • Waterskiën 

 • De basis zorgverzekering vergoedt medische kosten in het buitenland tot het bedrag dat in Nederland gebruikelijk is. Als je een volledige vergoeding wilt, heb je de dekking geneeskundige kosten in de reisverzekering nodig. Of je kiest voor de aanvullende buitenlanddekking in de zorgverzekering. De dekking in de reisverzekering is uitgebreider, want het eigen risico en repatriëring (vervoer naar huis) van het hele gezin als één van de gezinsleden een ongeval krijgt wordt ook vergoed. 

 • Tijdens een autovakantie kun je autopech krijgen. Het probleem aan de auto oplossen kan langere tijd in beslag nemen. Met de automobilistenhulp biedt de reisverzekering dekking voor de kosten onderweg, zoals noodzakelijke reparaties. Ook het slepen van de auto terug naar Nederland is meeverzekerd. Deze aanvullende dekking heb je niet nodig als je pechhulp in het buitenland op een andere manier hebt geregeld. 

 • Als je een zakelijke reis (voor je werk) gaat maken heb je de extra dekking zakenreis nodig. De standaard reisverzekering biedt dan namelijk geen dekking. Verzekeraars letten hierop bij de schadeafwikkeling. Als bij schade blijkt dat het een zakenreis was, keert de verzekeraar mogelijk niet uit. 

 • Voor een autovakantie kun je vervangend vervoer aanvullend verzekeren in de reisverzekering. Heel af en toe is het zelfs standaard gedekt in de basisdekking. Als je hiervoor verzekerd bent krijg je bij pech hulp om het probleem aan het voertuig te verhelpen. Mocht dat niet lukken of te lang duren, dan heb je recht op vervangend vervoer. 

Ontdek hoeveel je kunt besparen op je polis

Het vergelijken van reisverzekeringen is simpel!

Vergelijk en bespaar tot € 172
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste doorlopende reisverzekering.
per jaar op je reisverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle reisverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie