Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op Poliswijzer.nl helpen we jou ook te besparen op je (zorg)verzekering!
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Reisverzekeringen vergelijken

Dubbel verzekerd op de reisverzekering

  • Je bent dubbel verzekerd als je twee verzekeringen hebt die precies hetzelfde vergoeden. Bijvoorbeeld als je medische kosten in het buitenland op de reisverzekering én zorgverzekering extra hebt meeverzekerd. Of als je een aanvullende ongevallendekking hebt op de reisverzekering en ook een arbeidsongeschiktheidsverzekering, uitvaartverzekering of gezinsongevallenverzekering hebt. Denk ook aan de dekking autopechhulp op zowel de reis- en autoverzekering.

  • Dat mag je zelf weten. De verzekeraar waar jij de schade indient, vergoedt de schade. Je kunt beter de schade indienen bij de reisverzekeraar dan bij de zorgverzekeraar, omdat je bij de reisverzekeraar geen eigen risico hoeft te betalen. Soms bepalen de verzekeraars waar jij dubbel bent verzekerd achteraf onderling wie de schadevergoeding uiteindelijk betaalt, maar daar merk jij niks van. 

  • Je bent gedeeltelijk dubbel verzekerd als je ook buitenlanddekking hebt meeverzekerd in de zorgverzekering. Je krijgt dan bij zowel de reisverzekering als de zorgverzekering 100% dekking van de medische kosten in het buitenland, maar de reisverzekering biedt iets extra’s: het eigen risico wordt vergoed en ook repatriëring (vervoer naar huis) van het hele gezin na een ongeval van één van de gezinsleden is verzekerd.  

  • Je bent dubbel verzekerd als je ook vanuit de merkdealer van je auto pechhulp in het buitenland meeverzekerd hebt. Of als je een autoverzekering hebt met pechhulp. 

Ontdek hoeveel je kunt besparen op je polis

Het vergelijken van reisverzekeringen is simpel!

Vergelijk en bespaar tot € 172
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste doorlopende reisverzekering.
per jaar op je reisverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle reisverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie