Ben Woldring
Vragen? Wij bellen je graag terug.
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Reisverzekeringen vergelijken

Kortlopende reisverzekering

  • Een kortlopende reisverzekering sluit je af voor één reis. Als je tijdens de vakantie verzekerde kosten maakt, vergoedt de verzekeraar deze. Na de laatste dag van de vakantie wordt de verzekering automatisch beëindigd. De premie voor deze reisverzekering betaal je dus eenmalig. Met aanvullende dekkingen kun je de reisverzekering zo goed mogelijk afstemmen op de risico’s tijdens de vakantie. 

  • Dat kun je zelf bepalen. Je kunt een kortlopende reisverzekering afsluiten voor jezelf, je partner en kinderen, maar ook voor een reisgenoot dat geen familie is.

  • Nee, de kortlopende reisverzekering verschuift niet mee als je de vakantie omboekt. Je zou dan opnieuw een kortlopende reisverzekering moeten afsluiten die ingaat vanaf de nieuwe vertrekdatum.  

  • De premie van een kortlopende reisverzekering is afhankelijk van het aantal dagen dat je op vakantie bent, het aantal reisgenoten je wilt verzekeren, welke aanvullende dekkingen je kiest en of je een eigen risico neemt. Een gezin met kinderen betaalt voor een vakantie van 14 dagen vanaf € 25 voor een basisdekking Europa. Een alleenstaande betaalt in dat geval ongeveer vanaf € 8 voor een basisdekking Europa. 

  • De kortlopende reisverzekering is geldig tijdens de periode van jouw geboekte vakantie. De kortlopende reisverzekering gaat in op de dag van vertrek en je bent verzekerd tot en met de dag dat je weer terugkomt van vakantie. Daarom vul je bij het vergelijken van de kortlopende reisverzekering altijd de datum van de heen- en terugreis in.  

Ontdek hoeveel je kunt besparen op je polis

Het vergelijken van reisverzekeringen is simpel!

Vergelijk en bespaar tot € 172
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste doorlopende reisverzekering.
per jaar op je reisverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle reisverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie