Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op Poliswijzer.nl helpen we jou ook te besparen op je (zorg)verzekering!
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Reisverzekeringen vergelijken

Kortlopende reisverzekering

  • Een kortlopende reisverzekering sluit je af voor één reis. Daarom wordt het ook wel een tijdelijke reisverzekering genoemd. Als je tijdens de vakantie verzekerde kosten maakt, vergoedt de verzekeraar deze. Denk hierbij aan verlies of diefstal van je bagage of schade aan je vakantieverblijf.

  • Dat kun je zelf bepalen. Je kunt een kortlopende reisverzekering afsluiten voor jezelf, je partner en kinderen, maar ook voor een reisgenoot die geen familie is. Je kunt de verzekerden toevoegen aan de polis.

  • Nee, de kortlopende reisverzekering verschuift niet mee als je de vakantie omboekt. Je zou dan opnieuw een kortlopende reisverzekering moeten afsluiten die ingaat vanaf de nieuwe vertrekdatum.

  • Waar de doorlopende reisverzekering het hele jaar geldig is tijdens vakanties, geldt de kortlopende reisverzekering alleen tijdens de vakantie waarvoor je de verzekering afsluit. De kortlopende reisverzekering gaat in op de dag van vertrek en je bent verzekerd tot en met de dag dat je weer terugkomt van vakantie. Daarom vul je bij het vergelijken van de kortlopende reisverzekering altijd de datum van de heen- en terugreis in.

  • De premie van een kortlopende reisverzekering is afhankelijk van het aantal dagen dat je op vakantie bent, het aantal reisgenoten dat je wilt verzekeren, welke aanvullende dekkingen je kiest en of je een eigen risico neemt. Een kortlopende reisverzekering kost zo’n € 6 tot € 30 per week. Een gezin met kinderen betaalt voor een vakantie van 14 dagen vanaf € 20 voor een basisdekking Europa. Een alleenstaande betaalt in dat geval ongeveer vanaf € 10 voor een basisdekking Europa. Het verschilt per verzekeraar welke premie zij vragen. Daarom is het verstandig om te vergelijken!

Ontdek hoeveel je kunt besparen op je polis

Het vergelijken van reisverzekeringen is simpel!

Vergelijk en bespaar tot € 172
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste doorlopende reisverzekering.
per jaar op je reisverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle reisverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie