Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op Poliswijzer.nl helpen we jou ook te besparen op je (zorg)verzekering!
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Reisverzekeringen vergelijken

Doorlopende reisverzekering

 • Met de doorlopende reisverzekering ben je het hele jaar verzekerd tijdens je vakanties. Je hebt dekking als je minimaal één overnachting hebt geboekt. Tussendoor aanpassingen doen in de dekking van de reisverzekering is mogelijk. Zo stem je de doorlopende reisverzekering zo goed mogelijk af op de vakanties. 

 • De kosten hangen sterk af van de gezinssamenstelling, de gekozen aanvullende dekkingen en het gekozen eigen risico. Een gezin met minimaal één kind van 5 jaar of ouder betaalt ongeveer € 3 per maand. Een alleenstaande betaalt een premie vanaf iets meer dan € 1 per maand. 

 • Je kunt de ingangsdatum van de doorlopende reisverzekering gelijkstellen met de dag van vertrek van jouw vakantie of nachtje weg. Vanaf die datum loopt de reisverzekering minimaal één jaar door. Dit ligt anders als een annuleringsverzekering onderdeel is van de reisverzekering. Dan moet de verzekering binnen zeven dagen na het boeken van de vakantie in gaan. 

 • Je kunt de doorlopende reisverzekering opzeggen na één jaar verzekerd te zijn. Dit kan per direct, maar soms heb je een maand opzegtermijn. 

 • Elke reisverzekeraar kiest haar eigen premie en dekkingen. De twee belangrijkste redenen om over te stappen van doorlopende reisverzekering zijn: 

  • Je type vakantie verandert waardoor je bijvoorbeeld geen wintersportdekking meer nodig hebt. 
  • Je kunt tot € 85 per jaar besparen bij een overstap. 

  Tip: sluit pas een nieuwe doorlopende reisverzekering af wanneer je weer op vakantie gaat. 

 • Je kunt een doorlopende reisverzekering afsluiten voor jezelf, je partner en kinderen. Als je een polis afsluit voor het hele gezin dan zijn kinderen tot 27 jaar meeverzekerd. Ook als zij voor studie uitwonend zijn. Zij zijn met deze doorlopende reisverzekering dus ook verzekerd tijdens een vakantie zonder ouders.

 • Een doorlopende reisverzekering is het hele jaar door geldig, maar er geldt wel een maximum voor het aantal dagen dat je aaneengesloten op reis kunt. Je kunt bijvoorbeeld bij de ene reisverzekering 45 dagen aaneengesloten op reis terwijl dit bij de andere reisverzekering 60 dagen is. De dekking van de doorlopende reisverzekering vervalt automatisch als je langer dan de maximale reisduur weg blijft. 

 • Een doorlopende reisverzekering biedt dekking als je op reis bent, dus ook als je binnen Nederland op vakantie bent. Er is sprake van vakantie als je minimaal één overnachting hebt geboekt.

Ontdek hoeveel je kunt besparen op je polis

Het vergelijken van reisverzekeringen is simpel!

Vergelijk en bespaar tot € 172
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste doorlopende reisverzekering.
per jaar op je reisverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle reisverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie