Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op Poliswijzer.nl helpen we jou ook te besparen op je (zorg)verzekering!

Reisverzekering vergelijken & afsluiten

Vergelijk eenvoudig de premie en dekking van reisverzekeringen. 

Hoe wil je verzekerd zijn?
Doorlopend

Aanvullende dekking

Verzekerd voor minimaal € 1.000
Kortlopend

Aanvullende dekking

Verzekerd voor minimaal € 1.000

Top 5 doorlopende reisverzekeringen

Europadekking met max € 75 eigen risico op bagage
 1. 1
  Bagagedekking € 1000

  € 1,93 per maand

 2. 2
  Bagagedekking € 1500

  € 2,09 per maand

 3. 3
  Bagagedekking € 2500

  € 2,11 per maand

 4. 4
  Bagagedekking € 1500

  € 2,18 per maand

   Verder
 5. 5
  Bagagedekking € 1000

  € 2,21 per maand

Top 5 kortlopende reisverzekeringen

Europadekking met max € 75 eigen risico op bagage
 1. 1
  Bagagedekking € 3200

  € 11,84 voor een week

 2. 2
  Bagagedekking € 2500

  € 13,50 voor een week

 3. 3
  Bagagedekking € 1250

  € 13,52 voor een week

   Verder
 4. 4
  Bagagedekking € 3000

  € 18,16 voor een week

   Verder
 5. 5
  Bagagedekking € 3500

  € 21,34 voor een week

   Verder
"Fijne vergelijker makkelijk in gebruik."
11 juli 2024
 • 100% Onafhankelijk

  Verzekeraars betalen ons niet om opgenomen te worden in de vergelijking. Ze bepalen dus ook niet de ranking en daarom staat de voor jou goedkoopste verzekering altijd bovenaan.
 • Volledig vergelijken

  Poliswijzer.nl brengt de verzekeringen zorgvuldig voor je in kaart. Je kunt filteren, sorteren en direct kiezen voor de juiste polis. We worden niet voor niets beoordeeld met een super hoge waardering.
 • Inzicht in dekkingen

  Bekijk in een oogopslag wat de reisverzekering dekt en kom er in één klik achter welke reisverzekering het eigen risico van de zorgverzekering betaalt.

Bespaar op je reisverzekering

Je kunt flink besparen op jouw reisverzekering en met aanvullende modules erbij nog veel meer. Hoe? Met onze tips zorg je ervoor dat je de voordeligste reisverzekering vindt!

 • Tip 1: Kijk verder dan alleen de eerstvolgende vakantie.
  Ga je nog vaker op vakantie dit jaar? Dan kan een doorlopende reisverzekering al snel uit.
 • Tip 2: Kijk voor vertrek naar je huidige reisverzekering. Als je op zonvakantie gaat, kun je de wintersportdekking eruit halen.
  Ga je op wintersportvakantie? Voeg de aanvullende dekking dan juist toe.
 • Tip 3: Sluit je reisverzekering niet af bij een reisbureau zonder te vergelijken.
  Alleen door reisverzekeringen te vergelijken vind je de voordeligste reisverzekering die perfect bij jouw vakantie past.
 • Tip 4: Vergelijk jaarlijks je reisverzekering. De premies veranderen namelijk regelmatig.
Start met reisverzekeringen vergelijken

Meer tips vind je in de Poliswijzer kennisbank

Waarom reisverzekeringen vergelijken en afsluiten?

Als je op vakantie gaat, kan het zonder een reisverzekering, maar verstandig is het niet. Tijdens je vakantie zul je er niets van merken dat je geen reisverzekering hebt, totdat er iets onverwachts gebeurt. Denk aan het verliezen van bagage, diefstal of misschien wel onverwachts terug moeten naar Nederland in verband met een overlijden. Dit soort zaken kunnen erg vervelend zijn. De beste reisverzekering voorkomt onverwachte hoge kosten. Bovendien krijg je hulp van de reisverzekeraar en je krijgt de kosten vergoed.


Wat dekt de reisverzekering?

In de tabel hieronder zie je wat de basis reisverzekering standaard dekt en wat je aanvullend kunt meeverzekeren. Of de reisverzekering ook standaard een dekking heeft voor verlies, schade of diefstal van je bagage, verschilt per verzekeraar. Er zijn reisverzekeraars die de dekking voor bagage alleen in de aanvullende dekking aanbieden. Het is verstandig om goed te kijken naar wat je nodig denkt te hebben. Ga je op wintersport? Dan heb je aan alleen de standaard reisverzekering niet genoeg, dan heb je een aanvullende verzekering nodig. Daarvoor kun je je aanvullend verzekeren want skiën en snowboarden vallen onder wintersportdekking. De basisdekking voor de kortlopende en de doorlopende reisverzekering bestaat vaak uit:

Standaard reisverzekering  Aanvullende dekkingen reisverzekering
Bagagedekking Contant geld 

Repatriëring (vervoer naar huis) na een ongeval of plotselinge ziekte of overlijden

Annuleringsverzekering 

Vergoeding van extra reiskosten naar huis bij ziekte of na een ongeval 

Wintersportdekking

Vergoeding van extra reiskosten naar huis na overlijden van partner, kind of naaste familielid 

Onderwatersport

Vergoeding van extra reiskosten naar huis bij schade aan eigen huis of bedrijf 

Gevaarlijke sporten

Opsporings- en reddingsacties 

Geneeskundige kosten
Automobilistenhulp
Zakenreis
Ongevallendekking
Vervangend vervoer

Wat kost een reisverzekering?

De kosten van een reisverzekering zijn sterk afhankelijk van een aantal zaken. Denk hierbij aan de bestemming van je vakantie, hoeveel personen je verzekert en welke dekking je kiest. Over het algemeen kost een eenmalige reisverzekering een paar tientjes per vakantie van een week voor een gezin. 

De goedkoopste reisverzekering zonder eigen risico kost € 12 ( peildatum: februari 2024) voor één week vakantie. Voor een vakantie van meerdere weken kan een eenmalige reisverzekering meer dan honderd euro kosten. Voor een reisverzekering die het hele jaar doorloopt, betaal je slechts een paar euro per maand. Om erachter te komen hoeveel een reisverzekering precies kost voor jou, kun je de reisverzekering vergelijken.


Wat beïnvloedt de premie van een reisverzekering?

 • De reisduur: ga je 4 dagen op vakantie? Dan liggen de kosten van de kortlopende reisverzekering vanzelfsprekend lager dan bij een vakantie van 3 weken.
 • Het aantal personen: neem je kinderen mee op reis? Dan is de premie hoger dan wanneer je geen gezinsleden meeverzekert.
 • De dekking: kies je voor alleen een basisdekking, dan betaal je een stuk minder dan wanneer je je ook verzekert voor aanvullende verzekeringen zoals wintersport of pechhulp.
 • De bestemming: ga je binnen Europa op reis? Dan zal de premie lager liggen dan buiten Europa. Wanneer je op vakantie gaat naar Brazilië kun je dus een hogere premie verwachten dan bij een vakantie naar Spanje.
 • De reisverzekeraar: sluit je reisverzekering niet af bij een willekeurige verzekeraar. De één vraagt namelijk een hogere premie voor een basisdekking dan een ander. Daarom is het verstandig om je reisverzekering (jaarlijks) te vergelijken.

Hoe vind je een goedkope reisverzekering?

Niemand wil te veel betalen voor een tijdelijke reisverzekering. Het is ook belangrijk dat je niet onderverzekerd en zeker niet dubbel verzekerd bent. Want als je al ergens voor bent verzekerd in een andere verzekering, is het zonde om daar dubbel voor te betalen. Onderstaand een aantal gevallen waarbij dubbele verzekering  van toepassing kan zijn.:

 1. Sluit je een reisverzekering af met geneeskundige hulp (medische kosten) in het buitenland? Dan kun je gedeeltelijk dubbel verzekerd zijn als je buitenlanddekking volledig hebt meeverzekerd in de zorgverzekering. De dekking medische kosten in de reisverzekering biedt iets extra’s, want het eigen risico wordt vergoed en ook repatriëring (vervoer naar huis) van het hele gezin na een ongeval van een van de gezinsleden is verzekerd. Om een dubbele dekking te voorkomen, kun je dus beter kiezen voor de reisverzekering en de aanvullende buitenlanddekking in de zorgverzekering achterwege laten.     
 2. Hetzelfde geldt voor autoverzekeringen. Als je bij je autoverzekering al automobilistenhulp in het buitenland hebt, hoef je dit niet in een aanvullende reisverzekering af te sluiten. En andersom. Op deze manier kies jij de goedkoopste reisverzekering die voldoende dekt.

Wanneer voor een kortlopende reisverzekering kiezen?

Ga je één keer per jaar korter dan zo’n twee weken op vakantie? Dan is een kortlopende reisverzekering de beste keuze. Je betaalt dan alleen premie voor het aantal dagen dat je daadwerkelijk op vakantie bent. De kortlopende reisverzekering kost ongeveer € 4 tot € 18 per week, afhankelijk van reisverzekeraar en dekking. De doorlopende reisverzekering is weliswaar een stuk goedkoper per dag, maar sluit je wel voor minimaal een jaar af.


Wanneer voor een doorlopende reisverzekering kiezen?

Ga je meerdere keren op reis of voor een langere periode? Dan is een doorlopende reisverzekering de beste keuze. Deze verzekering blijft het hele jaar geldig. Bij de doorlopende reisverzekering betaal je een vast bedrag per maand, onafhankelijk van het aantal keren dat je op vakantie gaat. Deze bedragen variëren van € 1 tot € 9 per maand. Alsnog niet duur, maar je betaalt dit wel het gehele jaar. Daarom is het goed om voor het afsluiten van een reisverzekering na te denken over je reisplannen in de komende maanden. 


Aanvullende verzekeringen verstandig kiezen

Reisverzekeraars bieden aanvullende dekkingen aan die van toegevoegde waarde kunnen zijn. Kies alleen voor een aanvulling als je het echt nodig vindt. Nuttige toevoegingen zijn bijvoorbeeld: vervangend vervoer, contant geld en de annuleringsdekking.


Verschillende reisverzekeringen vergelijken voordat je op reis gaat

Reisverzekering nodig voor je op vakantie gaat? Door de verschillende (doorlopende) reisverzekeringen met aanvullende modules te vergelijken, kun je de voorwaarden, vergoedingen en prijzen van verschillende reisverzekeraars eenvoudig en snel bekijken. Zo weet je zeker dat je altijd voordelig uit bent.


Artikelen binnen reisverzekeringen

Dekking van de reisverzekering

Aanvullende verzekering reisverzekering | Reisverzekering met medische dekking | Reisverzekering met wintersportdekking |
Zakenreis meeverzekeren | Europadekking reisverzekering 


Afsluiten van een reisverzekering

Stappenplan voor het kiezen van een reisverzekering | Aandachtspunten bij het afsluiten een reisverzekering | Tot wanneer kun je reisverzekering afsluiten?Soorten reisverzekeringen


Annuleringsverzekering

Annuleringsverzekering afsluiten | 10 annuleringsredenen voor vakantie

Informatie gecontroleerd door expert

Lesley Anker

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Lesley Anker, expert op het gebied van verzekeringen. Poliswijzer.nl wordt regelmatig genoemd in de media, bijvoorbeeld:

Navigatie