Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 17.30 uur
050 2111 456   Logo WhatsApp

Reisverzekering vergelijken & afsluiten

Vergelijk eenvoudig de premies van reisverzekeringen. Onze gediplomeerde adviseurs voorzien je graag van advies, zodat je met de juiste dekking op reis gaat.

Hoe wil je verzekerd zijn?
Doorlopend

Aanvullende dekking

Verzekerd voor minimaal € 1.000
Kortlopend

Aanvullende dekking

Verzekerd voor minimaal € 1.000

Top 5 doorlopende reisverzekeringen

Europadekking met max € 300 eigen risico op bagage
 1. 1
  Bagagedekking € 3000

  € 1,05 per maand

 2. 2
  Bagagedekking € 1000

  € 1,31 per maand

   Verder
 3. 3
  Bagagedekking € 3750

  € 1,45 per maand

   Verder
 4. 4
  Bagagedekking € 2500

  € 1,63 per maand

 5. 5
  Bagagedekking € 2500

  € 1,67 per maand

   Verder

Top 5 kortlopende reisverzekeringen

Europadekking met max € 300 eigen risico op bagage
 1. 1
  Bagagedekking € 1250

  € 4,41 voor een week

   Verder
 2. 2
  Bagagedekking € 3000

  € 5,99 voor een week

   Verder
 3. 3
  Bagagedekking € 1000

  € 7,20 voor een week

 4. 4
  Bagagedekking € 2500

  € 7,70 voor een week

   Verder
 5. 5
  Bagagedekking € 1000

  € 7,84 voor een week

   Verder
"Zeer tevreden met de eenvoudige vergelijking en overstap de beste vergelijkingssite!"
31 december 2022
 • 100% Onafhankelijk

  Verzekeraars betalen ons niet om opgenomen te worden in de vergelijking. Ze bepalen dus ook niet de ranking en daarom staat de voor jou goedkoopste verzekering altijd bovenaan.
 • Volledig vergelijken

  Poliswijzer.nl brengt alle verzekeringen zorgvuldig voor je in kaart. Je kunt filteren, sorteren en direct kiezen voor de juiste polis. We worden niet voor niets beoordeeld met een super hoge waardering.
 • Coronaproof op reis

  Poliswijzer.nl heeft als enige vergelijker een coronaproof op reis filter. Met deze filter zie je in één klik welke reisverzekering dekking biedt voor corona gerelateerde zaken tijdens je reis.

Bespaar op je reisverzekering

Je kunt tot wel € 85 per jaar besparen op jouw reisverzekering en met aanvullende modules erbij nog veel meer. Hoe? Met onze tips zorg je ervoor dat je de voordeligste reisverzekering vindt!

 • Tip 1: Kijk verder dan alleen de eerstvolgende vakantie.
  Ga je nog vaker op vakantie dit jaar? Dan kan een doorlopende reisverzekering al snel uit.
 • Tip 2: Kijk voor vertrek naar je huidige reisverzekering. Als je op zonvakantie gaat, kun je de wintersportdekking eruit halen.
  Ga je op wintersportvakantie? Voeg de aanvullende dekking dan juist toe.
 • Tip 3: Sluit je reisverzekering niet af bij een reisbureau zonder te vergelijken.
  Alleen door reisverzekeringen te vergelijken vind je de voordeligste reisverzekering die perfect bij jouw vakantie past.
 • Tip 4: Vergelijk jaarlijks je reisverzekering. De premies veranderen namelijk regelmatig.
Start met reisverzekeringen vergelijken

Meer tips vind je in de Poliswijzer kennisbank

Waarom een reisverzekering afsluiten?

Op vakantie zonder reisverzekering? Dat kan, maar is niet verstandig. Tijdens je vakantie zul je er niets van merken dat je geen reisverzekering hebt, totdat er iets onverwachts gebeurt. Denk aan het verliezen van bagage, diefstal of misschien wel onverwachts terug moeten naar Nederland wegens een overlijden. Dit soort zaken kunnen erg vervelend zijn. Een goede reisverzekering kan er dan voor zorgen dat je niet voor onverwachtse hoge kosten komt te staan. En je krijgt hulp van de verzekeraar zodat je eventueel onbezorgd vakantie kunt blijven vieren.

Wat dekt de reisverzekering?

Een reisverzekering biedt standaard dekking voor verlies, schade of diefstal van je bagage. Maar het  verschilt per verzekeraar. Daarom is het verstandig om goed te kijken wat je nodig denkt te hebben. Ga je op wintersport? Dan heb je aan alleen de reisverzekering niet genoeg. Daarvoor kun je je aanvullend verzekeren want skiën en snowboarden vallen onder wintersportdekking. Een standaard reisverzekering dekt dit niet. Onderstaande tabel geeft aan wat standaard vergoed wordt in een basisreisverzekering en wat je aanvullend kunt meeverzekeren.

Standaard reisverzekering  Aanvullende dekkingen reisverzekering
Bagagedekking Contant geld 

Repatriëring (vervoer naar huis) na een ongeval of plotselinge ziekte of overlijden

Annuleringsverzekering 

Vergoeding van extra reiskosten naar huis bij ziekte of na een ongeval 

Wintersportdekking

Vergoeding van extra reiskosten naar huis na overlijden van partner, kind of naaste familielid 

Onderwatersport

Vergoeding van extra reiskosten naar huis bij schade aan eigen huis of bedrijf 

Gevaarlijke sporten

Opsporings- en reddingsacties 

Geneeskundige kosten
Automobilistenhulp
Zakenreis
Ongevallendekking
Vervangend vervoer

Wat kost een reisverzekering?

De kosten van een reisverzekering zijn sterk afhankelijk van een aantal zaken. Denk hierbij aan de bestemming van je vakantie, hoeveel personen je meeverzekert en welke dekking je nodig hebt. Over het algemeen kost een kortlopende reisverzekering een paar tientjes per vakantie voor een gezin. Voor een langere vakantie kan de kortlopende reisverzekering meer dan honderd euro kosten. Voor een doorlopende reisverzekering betaal je minder dan een tientje per maand. 

Wat beïnvloedt de premie van een reisverzekering?

 • De reisduur: ga je 4 dagen op vakantie? Dan liggen de kosten vanzelfsprekend lager dan bij een vakantie van 3 weken. 
 • Het aantal personen: neem je kinderen mee op reis? Dan is de premie uiteraard hoger dan wanneer je geen gezinsleden meeverzekert. 
 • De dekking: kies je voor alleen een basisdekking dan betaal je een stuk minder dan wanneer je je ook verzekert voor bijvoorbeeld wintersport of pechhulp. 
 • De bestemming: ga je binnen Europa op reis? Dan zal de premie lager liggen dan buiten Europa. Wanneer je op vakantie gaat naar Brazilië kun je dus een hogere premie verwachten dan bij een vakantie naar Spanje. 
 • De reisverzekeraar: de premie is sterk afhankelijk van de verzekeraar bij wie je jouw reisverzekering afsluit. De één vraagt namelijk een hogere premie voor een basisdekking dan een ander. Daarom is het verstandig om je reisverzekering (jaarlijks) te vergelijken. 

Hoe vind je een goedkope reisverzekering?

Uiteraard wil je niet te veel betalen voor een reisverzekering, toch is het belangrijk dat je niet onderverzekerd bent. Om een goedkope reisverzekering af te sluiten is het ook belangrijk om te checken of je niet dubbel verzekerd bent. Onderstaand een aantal gevallen waarbij dit voorkomen kan worden: 

 1. Sluit je een reisverzekering af met geneeskundige hulp in het buitenland? Dan kun je gedeeltelijk dubbel verzekerd zijn als je buitenlanddekking hebt meeverzekerd in de zorgverzekering. De dekking geneeskundige kosten in de reisverzekering biedt iets extra’s, want het eigen risico wordt vergoed en ook repatriëring (vervoer naar huis) van het hele gezin na een ongeval van één van de gezinsleden is verzekerd. Om een dubbele dekking te voorkomen, kun je dus beter kiezen voor de reisverzekering en de buitenlanddekking in de zorgverzekering achterwege laten.   
 2. Hetzelfde geldt voor autoverzekeringen. Wanneer je bij je autoverzekering al automobilistenhulp in het buitenland hebt, hoef je dit bij de reisverzekering niet af te sluiten. En andersom. Op deze manier kies jij de goedkoopste reisverzekering die voldoende dekt! 

Wanneer moet je voor een kortlopende reisverzekering kiezen?

Ga je één keer per jaar korter dan zo’n twee weken op vakantie? Dan is een kortlopende reisverzekering de beste keuze. Je betaalt dan alleen premie voor het aantal dagen dat je daadwerkelijk op vakantie bent. De kortlopende reisverzekering kost ongeveer € 4 tot € 18 per week, afhankelijk van reisverzekeraar en dekking. De doorlopende reisverzekering is weliswaar een stuk goedkoper per dag, maar sluit je wel voor minimaal een jaar af.

Wanneer moet je voor een doorlopende reisverzekering kiezen?

Ga je meerdere keren op reis of voor een langere periode? Dan is een doorlopende reisverzekering de beste keuze. Deze verzekering blijft het hele jaar geldig. Bij de doorlopende reisverzekering betaal je een vast bedrag per maand, onafhankelijk van het aantal keren dat je op vakantie gaat. Deze bedragen variëren van € 1 tot € 8 per maand. Alsnog niet duur, maar je betaalt dit wel het gehele jaar. Daarom is het goed om voor het afsluiten van een reisverzekering na te denken over je reisplannen in de komende maanden. 

Reis- en annuleringsverzekering

Wanneer je zoekt naar reisverzekeringen, komt de term annuleringsverzekering ook vaak voor.  De annuleringsverzekering is een aanvullende dekking op je reisverzekering. Deze zorgt ervoor dat je verzekerd bent voor het annuleren van vluchten en hotels. Je denkt er liever niet aan, maar dit kan van pas komen bij last minute cancelen van de reis door bijvoorbeeld een overlijden, ziekte of andere omstandigheden. De annuleringsverzekering vergoedt ook een deel van de reissom als je door een verzekerde oorzaak eerder je vakantie af moet breken.

Artikelen binnen reisverzekeringen


Reisverzekeringen vergelijken

Doorlopende reisverzekering vergelijkenKortlopende reisverzekering vergelijken


Dekking van de reisverzekering

Aanvullende verzekering reisverzekering | Reisverzekering met medische dekking | Reisverzekering met wintersportdekking |
Zakenreis meeverzekeren | Europadekking reisverzekering 


Afsluiten van een reisverzekering

Stappenplan voor het kiezen van een reisverzekering | Aandachtspunten bij het afsluiten een reisverzekering | Tot wanneer kun je reisverzekering afsluiten?Soorten reisverzekeringen


Annuleringsverzekering

Annuleringsverzekering afsluiten | 10 annuleringsredenen voor vakantie

Navigatie