Ben Woldring
Vragen? Wij bellen je graag terug.
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Woonverzekeringen vergelijken

Lemonade voor je aansprakelijkheids- en inboedelverzekering

door Lesley Anker Leestijd: 4 minuten

Lemonade, een van oorsprong Amerikaanse verzekeraar, is sinds april dit jaar ook in Nederland te vinden. De verzekeraar biedt verzekeringen volledig digitaal aan via hun app en website. De chatbots Maya en Jim helpen je met het afsluiten van de verzekering en de schadeafhandeling. Ben je met een aansprakelijkheids- en inboedelverzekering van Lemonade ook goed verzekerd?

lemonade-logo-signature.png

Verzekeraar Lemonade is in 2016 opgestart in Amerika. Sinds kort zijn ze ook beschikbaar in Duitsland en Nederland. Uiteraard hebben wij Lemonade direct opgenomen in onze woonverzekering vergelijker. Belangrijk dus dat we meer vertellen over deze nieuwe verzekeraar.

Verzekering voor de 21e eeuw

Lemonade is een digitale verzekeraar die naar eigen zeggen klaar is voor de 21e eeuw. Met behulp van technologie en een nieuw business model, heeft Lemonade als doel geen papierwerk te hebben en alles direct digitaal te regelen. Ze bieden inboedel- en aansprakelijkheidsverzekeringen aan via hun website en app. Allemaal met behulp van bots en machine learning. Een polis afsluiten met bot Maya duurt maar een paar seconden en een claim indienen met bot Jim is net zo eenvoudig. De slimme app zorgt ervoor dat schades snel worden uitgekeerd. Daarnaast houdt Lemonade de polisvoorwaarden zo simpel en kort mogelijk. Dus als jij je zaken graag digitaal geregeld wilt hebben en Lemonade het beste voor jou uit onze vergelijking komt, is deze verzekeraar zeker iets voor jou. 

Tip: als de bots er even niet uitkomen, zijn er altijd nog medewerkers die te hulp kunnen schieten.

Wat maakt Lemonade anders?

Lemonade heeft als enige verzekeraar in de Benelux-regio een B-Corp certificering. Dit wil zeggen dat ze zich inzetten voor het milieu en streven naar duurzaamheid en transparantie. Wat Lemonade ook anders maakt, is dat de winst vaststaat. Ze nemen een vast percentage van de maandelijkse premies en gebruiken de rest om schadeclaims te betalen. Als er geld over is, gaat dit naar goede doelen, zoals KiKa, KNGF Geleidehonden of het Nationaal Ouderenfonds.

deur-huis.jpgDekking inboedelverzekering van Lemonade

Lemonade vergoedt, anders dan veel andere verzekeraars, de nieuwwaarde van de spullen in huis. Dit doen ze tot maximaal € 5.000 per item. Spullen die duurder zijn moet je aanvullend meeverzekeren en dat betekent ook een hogere premie. Raken jouw spullen beschadigd door logees in jouw Airbnb? Dit valt dan weer niet onder de dekking van Lemonade.

De fiets

Lemonade komt dus uit Amerika, maar heeft zich aangepast aan Nederland. Omdat Nederlanders veel fietsen, biedt Lemonade verzekerden een zogeheten anti-diefstalpakket aan in de inboedelverzekering. Je fiets is met dit pakket verzekerd als deze binnen of buiten wordt gestolen (en op slot zat met een ART slot met 2 sterren). Ook met een all risk dekking van Lemonade is je fiets gedekt. 

De mobiele telefoon

De mobiele telefoon is tegenwoordig moeilijk te verzekeren, maar Lemonade dekt de smartphone wél binnens- en buitenshuis tegen schade veroorzaakt door onder andere storm, brand of vandalisme. Je mobieltje is met het anti-diefstalpakket ook verzekerd als hij wordt gestolen. Wanneer je zelf de schade veroorzaakt, is je smartphone, tablet of laptop niet verzekerd.  

Dekking aansprakelijkheidsverzekering van Lemonade

Met een aansprakelijkheidsverzekering ben je verzekerd tegen schade die jij veroorzaakt aan anderen of aan de spullen van iemand anders. Je kunt zelf een bedrag kiezen waarvoor je verzekerd wilt zijn: € 1.250.000 of € 2.500.000. Leen je spullen van iemand anders en gaat iets kapot? Dan is dat niet gedekt. 

Hoeveel premie betaal je bij Lemonade?

Lemonade zegt de premie redelijk laag te kunnen houden omdat veel zaken automatisch worden geregeld door kunstmatige intelligentie. Ongeveer een derde van de claims wordt afgehandeld zonder enige vorm van menselijke tussenkomst. De premies zijn voor iedereen verschillend op basis van je persoonlijke situatie, zoals je leeftijd en woonplaats. Benieuwd wat de premie van Lemonade is vergeleken met andere verzekeraars? Vergelijk het hier zelf!

Deel dit artikel op:

Geactualiseerd: dinsdag 1 november 2022

Lesley Anker
Lesley Anker Online Productspecialist Verzekeringen

Lesley is sinds 2019 werkzaam als communicatiemedewerker & gediplomeerd adviseur zorg- en schadeverzekeringen bij Poliswijzer.nl. Daardoor kan Lesley je het juiste advies geven over de financiële producten die Poliswijzer.nl aanbiedt. Lesley vindt het waardevol om mensen verder te helpen en te adviseren. Bijvoorbeeld door moeilijke informatie begrijpelijk te maken. Zodat onze websitebezoekers verzekeringen eenvoudig en eerlijk met elkaar kunnen vergelijken. Het continue verbeteren van de website is dan ook elke dag vaste prik.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 439
Dit bedrag is het verschil tussen de jaarpremie van het duurste en het goedkoopste woonverzekering pakket met Allrisk dekking.
per jaar op je woonverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle woonverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie