Woonverzekering vergelijken

Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 17.30 uur
050 2111 456   Logo WhatsApp
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Woonverzekeringen vergelijken

Top 5 verzekeringen bij schade aan je smartphone

door Lesley Anker

Een barst in het schermpje van je telefoon is zo gebeurd. Ruim een kwart van alle Nederlanders heeft de afgelopen twee jaar te maken gehad met schade aan zijn of haar smartphone, zo blijkt uit onderzoek. Het is steeds lastiger om je telefoon en andere mobiele apparatuur tegen dit soort ongelukjes te verzekeren. Een aantal inboedelverzekeraars heeft er zelfs voor gekozen om de telefoon helemaal niet meer te verzekeren in hun reguliere pakket. Dit maakt de verschillen tussen de inboedelverzekeringen nog groter. Wat zijn de top 5 beste inboedelverzekeringen voor je telefoon?

telefoon-afbeelding.jpeg

Veel schadeclaims

De smartphone zorgt voor veel schadeclaims bij inboedelverzekeraars. Niet heel gek, want je telefoon gebruik je elke dag. Daarnaast zijn telefoons, tablets en laptops kwetsbaar. Het gaat dan ook vooral om schade aan je scherm of accu. Dit kost verzekeraars zoveel geld, dat veel inboedelverzekeraars ervoor kiezen om elektronische apparatuur niet (volledig) te vergoeden. Ze vragen bijvoorbeeld een extra eigen risico of bieden geen dekking in de reguliere inboedelverzekering. 

All risk inboedelverzekering dekt schade aan mobiele apparatuur

De inboedelverzekering verzekert mobiele elektronica in huis tegen schade door brand, storm en diefstal. De all risk inboedelverzekering dekt je spullen in huis ook als je zelf de schade veroorzaakt. Dus bijvoorbeeld als jij je telefoon of tablet per ongeluk laat vallen. Heb je een aanvullende buitenhuisdekking? Dan is je laptop ook verzekerd als je die onderweg verliest. En ook de telefoon die je per ongeluk op straat laat vallen.

Kans op bijbetalen

Niet alle verzekeraars vergoeden het volledige bedrag van de schade aan mobiele apparatuur. Vaak geldt een maximumvergoeding, wordt alleen de dagwaarde uitgekeerd of betaal je extra eigen risico. Wil je liever niets bijbetalen na een schade? Je kunt er in onze inboedelverzekeringen vergelijker op deze manieren rekening mee houden:

  • Eigen risico

Het eigen risico staat standaard op € 0. Alleen de inboedelverzekeringen waar je standaard geen eigen risico betaalt komen naar voren. Dit scheelt, maar verzekeraars kunnen alsnog een eigen risico alleen voor mobiele apparatuur rekenen. Bekijk daarvoor de polisvoorwaarden. Tip: wij plozen dit al voor je uit bij de vijf voordeligste inboedelverzekeringen voor jouw telefoon.

  • Dagwaarde

Start de crashtest, bovenaan de vergelijker, om te zien hoeveel verzekeraars nog uitkeren na een schade. Dit geeft een indicatie van het deel dat verzekeraars van jouw elektronica vergoeden. Kijken ze bijvoorbeeld naar wat jouw mobieltje nog waard is vlak voor de schade (dagwaarde)? Of vergoeden ze de nieuwwaarde en kun je een soorgelijke telefoon met dezelfde kwaliteit kopen?

  • Maximumvergoeding

Heb je jouw inboedelverzekering in de vergelijker gevonden? Klik dan op de verzekering en kijk onder “Wat is verzekerd?” om te zien of er een maximale vergoeding geldt en hoe hoog deze dan is.

Dekking helemaal uitgesloten

Een aantal verzekeraars beschermt mobiele apparatuur helemaal niet meer in de all risk inboedelverzekering, zoals: 

  • Allianz Direct
  • ANWB
  • ASR
  • Ditzo
  • Inshared
  • Nationale Nederlanden
  • Unigarant

Je kunt bij deze verzekeraars vaak een dekking voor mobiele elektronica aanvullend meeverzekeren. Zo biedt Nationale Nederlanden vanaf 1 april 2020 de Mobiele Elektronicaverzekering aan. Je kunt ook een aparte telefoonverzekering overwegen.

Top 5 inboedelverzekeringen met dekking voor smartphone

Gelukkig zijn er nog steeds verzekeraars die schade aan je smartphone gewoon vergoeden in hun inboedelverzekering. Dit zijn de 5 goedkoopste inboedelverzekeringen waarbij jouw telefoon is verzekerd tegen val- of stootschade in huis, op straat of onderweg. Het is een selectie uit onze vergelijker van all risk inboedelverzekeringen met buitenhuisdekking. Je betaalt bij de verzekeringen in deze top 5 vanaf €  0 tot maximaal € 75 eigen risico. Als er een maximale vergoeding geldt voor je smartphone, wordt dat vermeld. Zo kom je niet voor verrassingen te staan na een schade. 

Dit nieuwsartikel is geüpdatet met de nieuwste polisvoorwaarden op 12 februari 2021.

Deel dit artikel op:

Gepubliceerd: vrijdag 3 april 2020
Geactualiseerd: vrijdag 12 februari 2021

Lesley Anker
Lesley Anker Online Productspecialist Verzekeringen
Ik ben Lesley, sinds 2019 werkzaam als communicatiemedewerker & gediplomeerd adviseur zorgverzekeringen bij Poliswijzer.nl. Ik vind het waardevol om mensen verder te helpen en te adviseren. Bijvoorbeeld door moeilijke informatie begrijpelijk te maken. Dat onze websitebezoeker verzekeringen eenvoudig en eerlijk met elkaar kan vergelijken vind ik het allerbelangrijkst. Het continue verbeteren van de website is dan ook elke dag vaste prik.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 90
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste inboedelverzekering met een extra uitgebreide dekking.
per jaar op je woonverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle woonverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie