Woonverzekering vergelijken

Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 17.30 uur
050 2111 456   Logo WhatsApp
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Woonverzekeringen vergelijken

Uitglijder door sneeuw op de stoep: wie is aansprakelijk?

door Lesley Anker

Het bekende geluid in de ochtend als er sneeuw ligt na een winterse bui: buren die sneeuwschuiven op de stoep voor het huis. Misschien ben jij zelf ook wel zo’n iemand die het voetpad gelijk sneeuwvrij maakt. Maar wat als je dit niet doet en er glijdt iemand uit voor jouw deur? Dan is de vraag: wie is er aansprakelijk?

sneeuw-op-de-weg-aansprakelijk.jpg

Sneeuwvrije stoep niet meer verplichting van wooneigenaar

Sinds 2007 ben je niet meer verplicht om de stoep voor jouw deur sneeuwvrij te maken. Dit is officieel de verantwoordelijkheid van de gemeente. Zij hebben een eigen plan om de gladheid te bestrijden. Hierin gaat de aandacht vooral naar doorgaande autowegen en fietspaden, dus het voetpad kan nog wel eens “ondergesneeuwd” blijven.

Aansprakelijkheidsverzekering komt soms wel van pas

Je bent dus niet aansprakelijk voor een spontane uitglijder voor jouw deur door sneeuw. Dat wordt anders als jij de uitglijder onbewust zelf hebt veroorzaakt. Bijvoorbeeld door de stoep extra glad te maken om een ijsbaan voor je kinderen te creëren. In zo’n situatie kun je terugvallen op jouw aansprakelijkheidsverzekering.

Tips voor een ijsvrije stoep

Ondanks dat je niet verplicht bent om de stoep sneeuwvrij te maken, is het wel zo fijn dat het niet spekglad is. Vooral nu er extra veel pakketbezorgers op de stoep staan en voor veel mensen wandelen de favoriete dagelijkse activiteit is geworden. Daarom geven we jou een paar tips om uitglijders te voorkomen: 

  • Maak gebruik van zoutkisten in de buurt als de gemeente die heeft geplaatst.
  • Of strooi zand over de sneeuw. Dit heeft hetzelfde effect als zout strooien, maar is beter voor de dieren en de natuur. 
  • Pak de sneeuwschuiver er niét bij als er al een paar dagen een laagje sneeuw ligt. Het stukje sneeuw waar iedereen al overheen heeft gelopen blijft dan namelijk op de grond liggen en zorgt voor extra gladheid. 

Deel dit artikel op:

Gepubliceerd: donderdag 11 februari 2021

Lesley Anker
Lesley Anker Online Productspecialist Verzekeringen
Ik ben Lesley, sinds 2019 werkzaam als communicatiemedewerker & gediplomeerd adviseur zorgverzekeringen bij Poliswijzer.nl. Ik vind het waardevol om mensen verder te helpen en te adviseren. Bijvoorbeeld door moeilijke informatie begrijpelijk te maken. Dat onze websitebezoeker verzekeringen eenvoudig en eerlijk met elkaar kan vergelijken vind ik het allerbelangrijkst. Het continue verbeteren van de website is dan ook elke dag vaste prik.

Reageren

Google ReCaptcha
Beveiligd met reCAPTCHA Privacy - Voorwaarden

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 90
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste inboedelverzekering met een extra uitgebreide dekking.
per jaar op je woonverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle woonverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie