Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 17.30 uur
050 2111 456   Logo WhatsApp
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Verzekeringen vergelijken

Delta Lloyd wordt Nationale Nederlanden

door Juul Dijkhuis Leestijd: 2 minuten

Delta Lloyd wordt Nationale-Nederlanden

De verzekeraars Delta Lloyd en Nationale-Nederlanden worden per 1 juli samengevoegd. Ze gaan verder onder de naam Nationale-Nederlanden. Wat houdt dit in voor jouw verzekeringen bij Delta Lloyd?

Wat ga je ervan merken?

Voor verzekerden van Delta Lloyd moet de overgang niet zorgen voor ongemakken. De schade aan jouw auto bij Delta Lloyd wordt dus gewoon afgewikkeld, mogelijk krijg je wel al te maken met de naam Nationale Nederlanden in brieven en mailtjes. Maar de hoogte van de uitkering zal er niet minder door worden. Als je verzekerd bent bij Delta Lloyd heb je (als het goed is) al bericht ontvangen over veranderingen. 

Hoe zit het met jouw Delta Lloyd zorgverzekering?

Inhoudelijk gaat de zorgverzekering niet veranderen, alleen het bedrijf waar je contact mee hebt is anders. Correspondentie naar jou zal gestuurd worden vanuit Nationale-Nederlanden Zorg. Je krijgt vóór 1 juli bericht over de wijziging. In november krijg je ook van Nationale-Nederlanden Zorg de nieuwe polis van 2019 thuisgestuurd. Je hebt vervolgens nog tot 1 januari de tijd om eventueel over te stappen naar een andere zorgverzekering.

Wat zijn de veranderingen voor de autoverzekering van Delta Lloyd?

Ook hierbij geldt dat de verandering van naam de grootste aanpassing is. Je krijgt mogelijk wel nieuwe telefoonnummers voor het melden van schades en het doorvoeren van veranderingen. Heeft Delta Lloyd op dit moment een schade van jou in behandeling? Schades worden op de gebruikelijke manier afgewikkeld, alleen ontvang je mogelijk al bericht van Nationale-Nederlanden in plaats van Delta Lloyd. Dit geldt overigens ook voor andere schadeverzekeringen, zoals de inboedel- en de opstalverzekering.

Hoe gaat het verder met OHRA van Delta Lloyd?

De verzekeraar OHRA is een onderdeel van Delta Lloyd, maar de naam OHRA blijft wel bestaan. Voor klanten van OHRA gaat er dus niets veranderen. Alleen valt de verzekeraar onder de vleugels van Nationale-Nederlanden. Dit geldt overigens ook voor Nationaal Spaarfonds en het pensioenbedrijf BeFrank. 

De verzekeringen van Delta Lloyd vindt je dus op onze website terug onder de naam Nationale Nederlanden. 

Deel dit artikel op:

Geactualiseerd: vrijdag 6 juli 2018

Juul Dijkhuis
Juul Dijkhuis Webredacteur

Als freelance tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het schrijven van teksten over verzekeringszaken. Na een carrière van 20 jaar als verzekeringsadviseur, leg ik mij nu toe op het voorlichten over verzekeringen. Mijn doel is om mijn kennis over te dragen aan de bezoekers van Poliswijzer.nl en ik deel graag nieuwe ontwikkelingen. Over het verzekeren wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar eigenlijk is het eenvoudig.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar op je verzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle verzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie