Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op Poliswijzer.nl helpen we jou ook te besparen op je (zorg)verzekering!
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Woonverzekeringen vergelijken

Woonverzekeringen steeds duurder, tijd om over te stappen

door Juul Dijkhuis Leestijd: 2 minuten

De premie voor opstalverzekering en inboedelverzekering moet omhoog. Dat vinden sommige verzekeraars vanwege steeds meer schades door extreem weer. Als we woonverzekeringen vergelijken, blijken er grote verschillen te bestaan. Vaak ben je veel goedkoper uit bij een andere verzekeraar. Overstappen naar een verzekeraar die een veel lagere premie in rekening brengt, lijkt een logische keuze.

Verzekeraars zijn geen goede doelen organisaties die we in leven moeten houden. Blijf niet bij een verzekeraar met je woonverzekeringen omdat je er altijd al verzekerd bent. Je wilt goede kwaliteit, maar wel tegen een redelijke premie. En het betalen van een hoge premie wil nog niet zeggen dat je goed verzekerd bent. Vergelijk jouw woonverzekeringen dus op kwaliteit en op premie.

woon-boom-op-huis.png

Nederlanders zijn trouw aan hun verzekeraars

Allianz Direct heeft onderzocht hoe het zit met het overstapgedrag van Nederlanders. Hieruit blijkt dat drie op de vijf Nederlanders nog nooit is overgestapt naar een andere woonverzekering. Er zijn wel verschillen per leeftijdsgroep, want een op de vijf jongeren vergelijkt wel en stapt over. Gemiddeld blijven we zestien jaar bij dezelfde verzekeraar. 

Met energie en de zorgverzekering stappen we wel over

In 2019 zijn er 20% meer mensen overgestapt naar een andere energieleverancier via onze zusteronderneming Gaslicht.com. Jaarlijks stappen er ook steeds meer mensen over naar een andere zorgverzekering via Poliswijzer.nl. Dat we met woonverzekeringen wel trouw blijven aan de verzekeraar is niet logisch. Door te vergelijken en over te stappen kun je namelijk serieus geld besparen, ook met de woonverzekeringen.

Waarom blijven we vasthouden aan de vertrouwde woonverzekeringen?

Onterecht krijgen de woonverzekeringen minder aandacht in de zoektocht naar besparingen op de maandlasten. De inboedelverzekering, opstalverzekering en de aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren zijn relatief goedkope verzekeringen, maar opgeteld gaat het om hoge bedragen. Mogelijk betaal je wel € 400 per jaar. Door kritisch te vergelijken kun je jaarlijks honderden euro’s besparen.

woonverzekering.jpg

Waarom stappen Nederlanders over?

De verzekeraar heeft ook onderzocht waarom mensen ervoor kiezen om de overstap te maken. De 3 meest genoemde redenen waren:

  • De nieuwe woonverzekeringen hebben een betere prijs-kwaliteitverhouding
  • Oude woonverzekeringen waren te duur
  • Door een verhuizing 

Heb jij je wel eens afgevraagd of je niet teveel betaalt voor je woonverzekering? Als je nog nooit bent overgestapt is het een grote kans van wel. Stop met te veel betalen en bepaal welke woonverzekeringen in jouw situatie het beste uit de bus komen en ook nog eens premievoordeel opleveren. Poliswijzer.nl helpt jou!

Deel dit artikel op:


Juul Dijkhuis
Juul Dijkhuis Expert in verzekeringen

Als freelance tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het schrijven van teksten over verzekeringszaken. Na een carrière van 20 jaar als verzekeringsadviseur, leg ik mij nu toe op het voorlichten over verzekeringen. Mijn doel is om mijn kennis over te dragen aan de bezoekers van Poliswijzer.nl en ik deel graag nieuwe ontwikkelingen. Over het verzekeren wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar eigenlijk is het eenvoudig.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 455
Dit bedrag is het verschil tussen de jaarpremie van het duurste en het goedkoopste woonverzekering pakket zonder eigen risico.
per jaar op je woonverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle woonverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie