Ben Woldring
Vragen? Wij bellen je graag terug.
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Woonverzekeringen vergelijken

Wat krijg je bij schade aan jouw telefoon?

Is je telefoon gestolen uit huis of verloren gegaan in een brand? Vaak krijg je slechts de dagwaarde uitgekeerd. Beschadiging door het laten vallen van de telefoon is normaal gesproken niet meeverzekerd. Je krijgt de schade wel uitgekeerd als je een allrisk inboedelverzekering hebt. Maar voor schade aan telefoons geldt vaak wel een hoog eigen risico. Houd ook rekening met de afschrijving. Bij sommige verzekeraars wordt de telefoon afgeschreven in een aantal jaren. Hierdoor kun je de herstelkosten mogelijk niet betalen met de uitkering uit de inboedelverzekering. 

smartphone-schade-inboedelverzekering.png

Er zijn ook allrisk inboedelverzekeringen waarin de smartphone is uitgesloten.

Wat als de dagwaarde lager is dan de herstelkosten?

In dat geval krijg je de dagwaarde uitgekeerd. Voor een telefoon van bijvoorbeeld drie jaar oud, kan het vaak niet meer uit om de schade te claimen op de inboedelverzekering. Dit komt door de lage dagwaarde van de telefoon en het hoge eigen risico voor dit soort schades.

Geactualiseerd: woensdag 17 augustus 2022

Juul Dijkhuis
Juul Dijkhuis Webredacteur

Als freelance tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het schrijven van teksten over verzekeringszaken. Na een carrière van 20 jaar als verzekeringsadviseur, leg ik mij nu toe op het voorlichten over verzekeringen. Mijn doel is om mijn kennis over te dragen aan de bezoekers van Poliswijzer.nl en ik deel graag nieuwe ontwikkelingen. Over het verzekeren wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar eigenlijk is het eenvoudig.

Vergelijk en bespaar tot € 439
Dit bedrag is het verschil tussen de jaarpremie van het duurste en het goedkoopste woonverzekering pakket met Allrisk dekking.
per jaar op je woonverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle woonverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie