Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op Poliswijzer.nl helpen we jou ook te besparen op je (zorg)verzekering!
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Woonverzekeringen vergelijken

Welke woonverzekeringen kun jij niet zonder?

Een student heeft andere woonverzekeringen nodig dan een gezin met een eigen woning. Wij leggen voor verschillende profielen uit welke verzekeringen je nodig hebt.

woonpakket-wooncombivergelijker.png

Heb je een inboedelverzekering, opstalverzekering of aansprakelijkheidsverzekering (woonverzekeringen) nodig? Dan wil je dit goed regelen zonder teveel premie te betalen. Gelukkig heb je dit zelf in de hand. Je kunt namelijk binnen een paar minuten berekenen wat jij iedere maand kwijt bent aan jouw verzekeringen. Dat geldt naast de woonverzekeringen ook voor de autoverzekering en de zorgverzekering. Welke verzekering je precies nodig hebt leggen we uit aan de hand van een paar profielen. 
 
Lees onze woonverzekeringen adviezen voor de volgende profielen:
•         Alleenstaanden
•         Studenten
•         Gezin met kinderen     
•         Zzp'er
•         Samenwoners / partners     

Alleenstaanden

alleenstaande.jpg

Als alleenstaande heb je dezelfde woonverzekeringen nodig als bijvoorbeeld een gezin, zoals een inboedel- en opstalverzekering. Een opstalverzekering heb je alleen nodig als je het huis hebt gekocht. Als je een woning huurt, regelt de huurbaas dit. Als je alleen woont ben je goedkoper uit dan een gezin. De premie voor de inboedelverzekering is namelijk afhankelijk van de gezinssamenstelling. Een alleenstaande heeft gemiddeld minder spullen. Op de aansprakelijkheidsverzekering kun je ook geld besparen, want een alleenstaande hoeft maar één persoon te verzekeren. Ook logisch, want meer mensen zorgt voor een grotere kans op schade.

Studenten

student.jpg

Een student blijft meeverzekerd in de woonverzekeringen van de ouders, maar dat geldt niet altijd voor studenten die uitwonend zijn. De aansprakelijkheidsverzekering biedt vaak gewoon dekking voor uitwonende studenten tot bijvoorbeeld een leeftijd van 27 jaar. Een eigen inboedelverzekering heb je als student wel nodig. De spullen in bijvoorbeeld een studentenhuis zijn niet of zeer beperkt meeverzekerd in de inboedelverzekering van je ouders.

Gezin met kinderen

gezin-met-twee-kinderen-1.jpg

De opstalverzekering is alleen nodig als je de woning bezit. Bij een huurhuis zorgt de eigenaar van het huis voor de opstalverzekering, maar de andere woonverzekeringen zijn wel nodig. Een gezin met kinderen sluit de ruimste aansprakelijkheidsverzekering af, namelijk de gezinsverzekering met kinderen. De hoogte van de premie voor de inboedelverzekering wordt ook afgestemd op de gezinssamenstelling. Deze zal gemiddeld duurder zijn voor een gezin dan voor een huishouden zonder kinderen.

Zzp'er

zzp-er.jpg

Let goed op wat je wel en niet kunt verzekeren in de woonverzekeringen. Zakelijke bezittingen zijn niet meeverzekerd in de inboedelverzekering of maar voor een beperkt bedrag, bijvoorbeeld tot € 2.000. Voor zakelijke bezittingen kun je een inventarisverzekering afsluiten. Is een deel van jouw huis zakelijk en ook zo vastgelegd? In dat geval moet je in de opstalverzekering een splitsing maken tussen privé en zakelijk.

Samenwoners/partners

echtpaar-zonder-kinderen-1.jpg

Als partners kun je samen één verzekering afsluiten voor de inboedel. Het maakt voor de verzekering niet uit of spullen van jou of van jouw partner zijn. Partners hebben dus niet twee aparte woonverzekeringen nodig. Ook voor de aansprakelijkheid kun je één verzekering afsluiten.

Op Poliswijzer.nl kun je alle soorten woonverzekeringen vergelijken. Heb je deskundig advies nodig over het afsluiten van een woonverzekering? Onze adviseurs zitten tijdens kantooruren altijd klaar om jou te helpen! Je kunt ons bereiken via het telefoonnummer 050-2111456. Op hetzelfde nummer kun je ons ook bereiken via Whatsapp. 


Geactualiseerd: woensdag 17 augustus 2022

Juul Dijkhuis
Juul Dijkhuis Expert in verzekeringen

Als freelance tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het schrijven van teksten over verzekeringszaken. Na een carrière van 20 jaar als verzekeringsadviseur, leg ik mij nu toe op het voorlichten over verzekeringen. Mijn doel is om mijn kennis over te dragen aan de bezoekers van Poliswijzer.nl en ik deel graag nieuwe ontwikkelingen. Over het verzekeren wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar eigenlijk is het eenvoudig.

Vergelijk en bespaar tot € 439
Dit bedrag is het verschil tussen de jaarpremie van het duurste en het goedkoopste woonverzekering pakket met Allrisk dekking.
per jaar op je woonverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle woonverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie