Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Woonverzekeringen vergelijken

Ga je op vakantie? – Zo weten inbrekers dat je niet thuis bent

door Juul Dijkhuis Leestijd: 3 minuten

Ga je op vakantie? Laat je huis veilig achter. Schade door inbraak kun je verzekeren, maar jaag ze liever weg. Wij hebben uitgezocht hoe inbrekers weten of er iemand thuis is.

inbrekers-poliswijzer.png

Eerder deelden wij al tips tegen inbrekers tijdens de vakantie. Nu geven wij een kijkje in de werkwijze van inbrekers. Hoe weten ze dat je op vakantie bent? Zet inbrekers op een dwaalspoor en laat ze jouw deur voorbij gaan.

Eén zwak lampje kan jouw afwezigheid verraden

Tijdens de vakantie kun je het beste in de avonduren een lamp laten branden. We zijn wel Nederlanders, dus moet het zo zuinig mogelijk. Maar slechts één zwak lampje op de vensterbank moet je niet doen. Hierdoor valt juist op dat het nep is. Kies ervoor om de woonkamer én een slaapkamer goed te verlichten. Eén ledlamp kost je maar € 2 per jaar als je deze 4 uren per dag laat branden. Tijdens een vakantie ’s avonds twee ledlampen aan laten gaan kost je dus ongeveer € 0,16 uitgaande van een vakantie van twee weken.

Deurtje bellen met plakband

Een oude truc van inbrekers is om plakband te plakken op de deurbel. Hierdoor blijft de deurbel af gaan. Als de tape de volgende dag nog steeds op de deurbel zit, ben je waarschijnlijk op vakantie. Dit heeft wel een nadeel. Het geluid kan zo indringend zijn dat de buren alarm slaan. Daarom gebruiken ze liever één van de volgende methodes om te weten of er iemand thuis is:
•    Een cocktailprikker in het slot van de voordeur steken;
•    Een plakbandje plakken op de deur en het deurkozijn;
•    Takje tegen de voordeur plaatsen;
•    Een papiertje tussen de deur en het kozijn plaatsen.

Is de situatie niet anders de volgende dag? Dan is er niemand thuis.

Er staan geen auto’s voor de deur tijdens de vakantie

Heb je een eigen parkeerruimte bij je huis? Zorg tijdens de vakantie ervoor dat er een auto op de inrit staat. Nodig bijvoorbeeld de buren uit om één van hun auto’s op jouw parkeerplaats te zetten.  

Een auto met een dakkoffer geeft al een indruk

Heb je eerst een paar dagen een auto met een dakkoffer vóór de deur staan? Of nog erger: ben je al dagen een caravan aan het inpakken vóór het huis? Eigenlijk schreeuw je van de daken dat je op vakantie gaat. Kun je beter niet doen dus.

Vakantiefoto’s op social media

Dit is een tip die je vast wel kent, maar we willen de noodzaak hiervan nog een keer benadrukken. Niet op social media zetten wanneer je op vakantie bent is stap één. Vervolgens moet je er ook op letten dat je de prachtige foto’s van parelmoer gekleurde stranden pas na terugkomst plaatst. Anders maak je nog steeds duidelijk dat je op vakantie bent. Want let op, inbrekers zoeken het vaak niet ver van huis. Binnen jouw connecties op Facebook kunnen gelegenheidsinbrekers zitten die in de vakantie mooi toe kunnen slaan.

Met kennis over de denkwijze van inbrekers kun je mogelijk een inbraak voorkomen tijdens de vakantie. Kijk ook gelijk even naar de inboedelverzekering en de opstalverzekering. Door het vergelijken kun je besparen op de verzekeringen en voorkomen dat je onder- of oververzekerd bent.

Deel dit artikel op:

Geactualiseerd: maandag 27 januari 2020

Juul Dijkhuis
Juul Dijkhuis Verzekeringsexpert

Als freelance tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het schrijven van teksten over verzekeringszaken. Na een carrière van 20 jaar als verzekeringsadviseur, leg ik mij nu toe op het voorlichten over verzekeringen. Mijn doel is om mijn kennis over te dragen aan de bezoekers van Poliswijzer.nl en ik deel graag nieuwe ontwikkelingen. Over het verzekeren wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar eigenlijk is het eenvoudig.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 439
Dit bedrag is het verschil tussen de jaarpremie van het duurste en het goedkoopste woonverzekering pakket met Allrisk dekking.
per jaar op je woonverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle woonverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie