Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op Poliswijzer.nl helpen we jou ook te besparen op je (zorg)verzekering!
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Woonverzekeringen vergelijken

Welke verzekeraar biedt de beste inboedelverzekering?

Je wilt niet alleen de goedkoopste inboedelverzekering voor je spullen in huis. De dekking is ook belangrijk. Je kunt kiezen tussen verschillende woonverzekeraars, maar het gaat jou om de beste inboedelverzekering tegen een betaalbare premie. Mogelijk is de allrisk inboedelverzekering voor jou de verstandigste keuze.

beste inboedelverzekering
 

Hoe zijn je spullen verzekerd in de inboedelverzekering?

De inboedelverzekering vergoedt schade ontstaan aan jouw spullen door bijvoorbeeld brand, storm of diefstal. De dekking die de meeste verzekeraars aanhouden is samen te vatten onder de naam: ‘extra uitgebreide inboedelverzekering’. Je bent hierin onder andere verzekerd tegen inbraak, brand, stormschade en hagelschade. Met de allrisk inboedelverzekering heb je een nog ruimere dekking. De allrisk inboedelverzekering dekt bijvoorbeeld ook schade die je per ongeluk zelf veroorzaakt. 

Met aanvullende dekkingen kun je de inboedelverzekering nog beter afstemmen op de risico’s die je loopt. Aanvullend kun je bijvoorbeeld kiezen voor de buitenhuisdekking en de kostbaarhedendekking. Vergelijk inboedelverzekeringen goed, want vooral de premieverschillen zijn groot. Het gaat om waardevolle spullen, maar ook alledaagse spullen die opgeteld toch een grote schadepost kunnen vormen.

Wat vergoeden verzekeraars bij schade?

Bij schade kan het een groot verschil maken waar je verzekerd bent. Verzekeraars vergoeden bij bijvoorbeeld diefstal vaak maar de dagwaarde van spullen. Bij de verzekeraar Lemonade krijg je in de meeste gevallen de nieuwwaarde uitgekeerd. Neem bij het vergelijken ook de Crashtest mee in de vergelijking. Deze kun je aanzetten bij het vergelijken van inboedelverzekeringen op Poliswijzer.nl. Door een ruimere vergoeding bij schade, kan een iets hogere premie vaak wel uit. Vergelijken is meer dan de kosten inboedelverzekering vergelijken.

Is de inboedelverzekering verplicht?

Het afsluiten van een inboedelverzekering is niet verplicht. Het is wel aan te raden, want door een brand kun je in één klap al je inboedel kwijt raken. Zonder een inboedelverzekering moet je zelf de hoge schadelasten dragen. Premie berekenen kan binnen een paar minuten op Poliswijzer.nl. Wij vinden de beste inboedelverzekering voor jou.

woonpakket-wooncombivergelijker-0.png

De goedkoopste inboedelverzekering hoeft geen slechtere dekking te bieden

Een goedkope inboedelverzekering kan een completere dekking bieden dan een dure verzekering. Ga er dus niet vanuit dat de goedkoopste inboedelverzekering altijd een slechtere dekking biedt. Om toch te weten wat de verschillen zijn per verzekeraar, kun je bij ons ook vergelijken op polisvoorwaarden. Je kunt meerdere inboedelverzekeringen naast elkaar zetten en de polisvoorwaarden onderling vergelijken. Zo vind je de beste inboedelverzekering tegen de laagste prijs.

Dekking inboedelverzekering verschilt nauwelijks

De vergoeding in de extra uitgebreide dekking komt bij verzekeraars op grote lijnen overeen. De goedkoopste inboedelverzekering kan dus voor jou ook de inboedelverzekering zijn met de beste dekking. Wat bijvoorbeeld Centraal Beheer dekt, zal op hoofdlijnen vaak niet verschillen met de vergoedingen bij schade bij bijvoorbeeld Nationale Nederlanden of Allianz Direct. Staar je dus niet blind op een naam die jou wel of niet veel zegt. Let op de kwaliteit en de premie als je voor de beste inboedelverzekering wilt gaan.

Heb ik de aanvullende verzekeringen echt nodig?

Je sluit hoofdzakelijk een inboedelverzekering af voor de grote risico’s als inbraak en een brand. Met aanvullende verzekeringen kun je de polis beter afstemmen op de risico’s. Je kunt bijvoorbeeld een kostbare laptop of een smartphone ook buiten de woning goed meeverzekeren met een aanvullende buitenshuisverzekering. 

Kostbaarheden extra verzekeren

Kostbaarheden apart meeverzekeren hoeft vaak niet. Er zit namelijk al een ruime vergoeding voor kostbaarheden ingebouwd in de basis inboedelverzekering. Sieraden en horloges zijn bijvoorbeeld meeverzekerd tot maximaal € 15.000 bij diefstal en edelmetalen en munten tot maximaal € 7500. Wat er standaard is meeverzekerd in de inboedelverzekering verschilt per verzekeraar.

Een inboedelverzekering afsluiten is snel geregeld

Heb je nog geen inboedelverzekering? Een inboedelverzekering afsluiten is snel geregeld. Wij kunnen ervoor zorgen dat je inboedel direct verzekerd is. Je hoeft niet zelf op te geven wat je inboedel waard is. Daar maakt de vergelijker en de verzekeraar zelf een inschatting van door gegevens, zoals postcode en het aantal kamers. De premie is afhankelijk van verschillende factoren waarbij onze vergelijker een lage premie en een ruime dekking zoekt, zodat jij de beste inboedelverzekering kiest. De goedkoopste inboedelverzekeringen kunnen de ruimste dekking bieden. 

Je kunt de inboedelverzekering combineren met de opstalverzekering en andere woonverzekeringen. Je kunt daarnaast ook nog een aanvullende verzekering afsluiten, zoals de buitenhuisdekking. Juul Dijkhuis
Juul Dijkhuis Expert in verzekeringen

Als freelance tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het schrijven van teksten over verzekeringszaken. Na een carrière van 20 jaar als verzekeringsadviseur, leg ik mij nu toe op het voorlichten over verzekeringen. Mijn doel is om mijn kennis over te dragen aan de bezoekers van Poliswijzer.nl en ik deel graag nieuwe ontwikkelingen. Over het verzekeren wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar eigenlijk is het eenvoudig.

Vergelijk en bespaar tot € 455
Dit bedrag is het verschil tussen de jaarpremie van het duurste en het goedkoopste woonverzekering pakket zonder eigen risico.
per jaar op je woonverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle woonverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie