Woonverzekering vergelijken

Ben Woldring
Vragen? Wij bellen je graag terug.

Wat kost een inboedelverzekering?

De spullen in jouw huis verzeker je met de inboedelverzekering. Het is niet verplicht maar wel erg verstandig om een inboedelverzekering af te sluiten.

Wat kost een inboedelverzekering per maand?

Een inboedelverzekering kost ongeveer € 9 per maand voor een tussenwoning en in de duurdere regio's (zoals de Randstad) nog een paar euro's meer. Andere type huizen brengen weer andere kosten met zich mee.

inboedelverzekering.PNG

Alles wat vastgenageld zit aan het huis verzeker je met de opstalverzekering. De overige bezittingen vallen onder de inboedelverzekering. Hoe hoog zijn de vaste lasten van de inboedelverzekering per maand?

De premie van de inboedelverzekering is afhankelijk van veel factoren

De premie voor de inboedelverzekering heeft veel afhankelijkheden. Het verzekeren van een appartement is gemiddeld goedkoper dan het verzekeren van een vrijstaande woning. De postcode is ook een bepalende factor voor de hoogte van de premie. Tevens hangt de premie af van het verzekerde bedrag in de inboedelverzekering. Steeds meer verzekeraars stappen af van inboedelverzekeringen waarin een verzekerd bedrag een variabel gegeven is. Verzekeraars kiezen steeds vaker voor een verzekerd bedrag tot bijvoorbeeld € 100.000. 

Wat kost de inboedelverzekering jou per maand?

Voor een tussenwoning betaal je in een goedkope regio gemiddeld € 9 per maand. In de duurdere regio’s ben je gemiddeld duurder uit met een premie tot € 20,50 per maand. Voor een vrijstaande woning ben je in beide gevallen tientallen euro’s per jaar duurder uit. Verzekeraars bieden ook allrisk inboedelverzekeringen aan. Deze verzekeringen bieden een ruimere dekking aan in vergelijking met de standaard inboedelverzekering die de verzekeraars bieden. Uiteraard is de premie voor deze verzekering een aantal euro’s per maand duurder.

Wat zijn de gevolgen van het niet verzekeren van de inboedel?

De inboedelverzekering keert bijvoorbeeld uit bij stormschade, blikseminslag, inbraak en bij brand. De kans op een brand is klein, maar het niet verzekeren is een groot risico. Stel je voor dat er brand ontstaat in de keuken en het hele huis gaat verloren. Als het risico niet verzekerd is, sta je zelf voor de lasten. 

Bezit je het huis waarin je woont? Vergeet het verzekeren van het huis zelf niet. De financiële gevolgen zijn namelijk niet te overzien. Je blijft betalen voor de hypotheek, maar het huis is er niet meer. 

Geactualiseerd: 11-06-2020


Gepubliceerd: woensdag 20 maart 2019
Geactualiseerd: donderdag 11 juni 2020

Vergelijk en bespaar tot € 90
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste inboedelverzekering met een extra uitgebreide dekking.
per jaar op je woonverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle woonverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie