Woonverzekering vergelijken

Ben Woldring
Vragen? Neem contact met ons op.
 • Facebook
 • Twitter

Inboedelverzekering

 • Wat is de waarde van jouw inboedel? Waarschijnlijk heb je er geen idee van. Dat is eigenlijk ook wel logisch, want zo eenvoudig is het niet. De inboedel in jouw huis moet je namelijk op basis van de nieuwwaarde inschatten. Gelukkig kun je de verantwoordelijkheid hiervoor neerleggen bij de verzekeraar. 

  inboedel-keuken.jpg

  Waarom is het juiste verzekerde bedrag van de inboedel belangrijk?

  Bij het verzekeren van jouw inboedel moet de verzekeraar weten wat het risico is. Moet de verzekeraar bij een alles verwoestende brand € 20.000 of € 60.000 uitkeren voor jouw inboedel? Het verzekerde bedrag te laag inschatten kan grote gevolgen hebben bij schade. Bij een te laag verzekerd bedrag keert de verzekeraar de schade namelijk maar deels uit. Eigenlijk kan een verzekeraar een goede inschatting van het verzekerde bedrag niet van de verzekeringnemer verwachten. Steeds meer verzekeraars doen het anders. De verzekeraars zorgen ervoor dat de kans op onderverzekering veel kleiner wordt.

  Inboedel op basis van premier risque

  Het vaststellen van de waarde van de inboedel is voor de verzekeraar zeer bewerkelijk. Mede doordat het verzekerde bedrag periodiek ook nog aan verandering onderhevig is. Ook voor de verzekeraar is het onderverzekerd zijn niet wenselijk. Ze hebben een oplossing gevonden in de 'premier risque' inboedelverzekering. In plaats van per klant een verzekerde som te bepalen, hanteren zij maximum verzekerde bedragen voor álle inboedelverzekeringen. Deze vaste bedragen variëren van € 100.000 tot onbeperkt. Zo ben je in principe nooit onderverzekerd.

 • Verzekeraars bepalen hierin hun eigen beleid. We kunnen dus niet één premie noemen voor het verzekeren van de inboedel. Er zijn veel variabelen waar de hoogte van de premie voor het verzekeren van de inboedel van afhankelijk is. Je hebt al een inboedelverzekering voor iets meer dan 3 euro per maand. Afhankelijk van bijvoorbeeld de gezinssamenstelling, het type woning en het aantal waardevolle spullen kan de premie ook boven de 10 euro per maand uitkomen.
  woonverzekering-kroonluchter.jpg

  Ga eerst de inboedelverzekering vergelijken

  Door de grote premieverschillen tussen verzekeraars kun je beter niet een willekeurige verzekering voor de inboedel kiezen. Vergelijk inboedelverzekeringen weloverwogen en kies de verzekering die het beste bij je past.

 • De moderne telefoons zijn kwetsbaar en duur. Dat is geen gelukkige combinatie. Een telefoon is meeverzekerd op de inboedelverzekering, maar er gelden wel beperkingen. Met de allrisk inboedelverzekering heb je een ruime dekking voor jouw telefoon. 

  woon-telefoon.jpg

  De telefoon (smartphone) is op dezelfde manier meeverzekerd als bijvoorbeeld een eetkamertafel. Bij brand en diefstal uit het huis ben je tegen de schade verzekerd op de standaard inboedelverzekering.  

  Je kunt jouw telefoon ook verzekeren tegen beschadigingen door bijvoorbeeld het laten vallen. Kies dan voor de allrisk inboedelverzekering. Alle plotselinge en onverwachte schades zijn verzekerd, tenzij ze letterlijk uitgesloten zijn in de polisvoorwaarden. 

  Voorbeeld van een verzekerde schade aan jouw telefoon

  Je hebt jouw telefoon bijvoorbeeld in de broekzak. In de keuken valt het toestel eruit en valt kapot op de harde vloer. De meeste inboedelverzekeringen bieden geen dekking. Tenzij je de allrisk inboedelverzekering hebt. Deze keert wel uit.  

Navigatie