Woonverzekering vergelijken

Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 17.30 uur
050 - 2111 456   Logo WhatsApp

Inboedelverzekering

 • Een inboedelverzekering biedt dekking tegen schade door bijvoorbeeld brand en inbraak of waterschade aan je spullen die niet 'aard- en nagelvast' aan het huis zitten. Dit zijn spullen zoals meubels, gordijnen en audio- en videoapparatuur.

 • Nee, een inboedelverzekering is niet verplicht maar het is wel verstandig om een inboedelverzekering te nemen. Met de inboedelverzekering zijn je spullen verzekerd tegen brand-, inbraak-, diefstal- en waterschade. In onze vergelijker kun je de diverse inboedelverzekeringen vergelijken op prijs en inhoud. 

 • De verzekeraar heeft geen acceptatieplicht voor een inboedel-, opstal- of aansprakelijkheidsverzekering en mag jouw aanvraag dus weigeren. Dit doen ze in de praktijk alleen bij bijzondere omstandigheden, bijvoorbeeld als een verzekeraar jou in het verleden een keer uit de verzekering heeft gezet. 

 • De premie van een inboedelverzekering wordt bepaald aan de hand van meerdere factoren, zoals je persoonlijke situatie en het bedrag waarvoor je verzekerd wilt zijn. Woon je bijvoorbeeld in een stad waar de kans op inbraak groter is? Dan is de premie gemiddeld hoger.

 • Als je schade aan je spullen zelf hebt veroorzaakt, is dat standaard niet verzekerd. Als je kiest voor de All risk inboedelverzekering krijg je schade dat door jezelf is veroorzaakt wel uitgekeerd. Een voorwaarde is dat de schade niet opzettelijk veroorzaakt is.

 • In de extra uitgebreide polis wordt schade aan je inboedel door bijvoorbeeld brand of diefstal gedekt. De all risk inboedelverzekering is completer en dekt bijvoorbeeld ook schade dat door eigen schuld is veroorzaakt. Wanneer je per ongeluk je tv laat vallen, dekt de all risk inboedelverzekering dit dus wel en de extra uitgebreide inboedelverzekering niet.

 • Je telefoon is meeverzekerd in de inboedelverzekering bij schade door brand of diefstal. De allrisk inboedelverzekering vergoedt de beschadigingen aan je telefoon ook wanneer je de schade zelf hebt veroorzaakt. Bijvoorbeeld wanneer je je telefoon laat vallen. Vaak geldt een maximum vergoeding en wordt gekeken naar hoeveel het toestel nog waard is op het moment van schade. Wil je jouw smartphone ook buiten je huis verzekeren, dan kun je hiervoor een aanvullende buitenshuisdekking afsluiten. 

 • De nieuwwaarde is het bedrag dat je nodig hebt om hetzelfde product weer als nieuw in de winkel te kopen. De verzekeraar gaat bij schade uit van de nieuwwaarde. Zodra de waarde van het beschadigde onderdeel van je inboedel onder de 40% van de nieuwwaarde zakt, gaat de verzekeraar uit van de dagwaarde. De dagwaarde is het bedrag wat het product nog waard was vlak vóór het ontstaan van de schade.

 • De verzekeraar gebruikt afschrijvingslijsten om de dagwaarde van een product te bepalen. Zo kan een tv volgens deze lijst bijvoorbeeld een levensduur hebben van 10 jaar. Dit betekent dat de waarde van de tv elk jaar met 10% zakt. Zodra de waarde van de tv minder dan 40% van de nieuwwaarde waard is, gaat de verzekeraar voor de schadeafwikkeling uit van de dagwaarde.

 • Onze crashtest geeft inzicht in het bedrag dat verzekeraars uitkeren bij een schade. De ene verzekeraar vergoedt een tv van 4 jaar oud volledig, terwijl een andere verzekeraar de tv deels vergoedt. Zo vergelijk je niet alleen de premies, maar ook wat je terug krijgt voor je spullen na een schade. Probeer maar eens uit!

 • Indexatie betekent dat het verzekerde bedrag door de inboedelverzekeraar wordt aangepast aan de hand van cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Bijvoorbeeld als er sprake is van een waardestijging van spullen. Een gevolg is dat de premie ook kan worden aangepast.

 • BORG beveiliging houdt in dat je huis goed beveiligd is tegen inbraak. Je kunt een BORG-certificaat aanvragen bij een erkend beveiligingsbedrijf, waarmee je korting kunt krijgen op je inboedelverzekering. Met een BORG-certificaat kun je aantonen dat je huis deskundig en betrouwbaar beveiligd is. 

Navigatie