Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Woonverzekeringen vergelijken

Zonnepanelen

 • Ja, je zonnepanelen verzekeren is zeer aan te bevelen. Zonnepanelen zijn een mooie en duurzame, maar ook een prijzige investering. Het risico is klein maar er kan natuurlijk soms wat misgaan. Een brand of storm kunnen jouw zonnepanelen flink beschadigen. Met de juiste opstalverzekering ben je gedekt tegen de financiële gevolgen van zo’n schade. En dat is maar goed ook!

 • Heb je een koopwoning? Dan zijn zonnepanelen standaard meeverzekerd in een opstalverzekering.

  Met een opstalverzekering ben je goed verzekerd bij schade aan de zonnepanelen op je huis, schuur, carport of garage. De kwaliteit van de dekking verschilt wel sterk per verzekeraar.

  Huur je een woning en heb jij of de vorige huurder de zonnepanelen op de woning geplaatst? Dan zijn je zonnepanelen standaard meeverzekerd in een inboedelverzekering. Door de zonnepanelen moet je het verzekerd bedrag waarschijnlijk wel verhogen. Of je vergelijkt en sluit een inboedelverzekering afgestemd op de huidige waarde van je spullen af.

 • Met een woonverzekering ben je standaard gedekt tegen:

  • hagelschade
  • brandschade
  • diefstal
  • blikseminslag
  • stormschade 

  Bij stormschade is er wel altijd sprake van eigen risico.

 • Onzichtbare schade aan zonnepanelen is niet standaard gedekt in een woonverzekering. 

  Denk daarbij aan haarscheurtjes in een paneel (microcracks). Ook kan het gebeuren dat door een schade productieverlies optreedt. Ook dat is niet standaard verzekerd.

 • Als je zonnepanelen meeverzekert in een opstalverzekering, kost je dit mogelijk extra geld. De herbouwwaarde van je huis stijgt namelijk. De hogere waarde kan de verzekeraar doorberekenen. Door te vergelijken kun je een opstalverzekering afsluiten met een ruime vergoeding voor schade aan zonnepanelen tegen een lage premie. Er zijn dure speciale verzekeringen voor zonnepanelen, maar met de juiste woonverzekering verzeker je de zonnepanelen ook al goed. Een opstalverzekering voor een tussenwoning (en dus ook de zonnepanelen) kost gemiddeld € 18,50 per maand, en een appartement € 17 per maand. In dure regio’s (Randstad) komt het maandbedrag een paar euro hoger uit. 

  Een aparte zonnepanelenverzekering kost je ongeveer € 500 voor een dekking van 10 jaar. Als de waarde van de zonnepanelen hoger is dan € 25.000, komt die premie nog veel hoger uit. (mei, 2022)

Ontdek hoeveel je kunt besparen op je polis

Het vergelijken van woonverzekeringen is simpel!

Vergelijk en bespaar tot € 439
Dit bedrag is het verschil tussen de jaarpremie van het duurste en het goedkoopste woonverzekering pakket met Allrisk dekking.
per jaar op je woonverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle woonverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie