Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op Poliswijzer.nl helpen we jou ook te besparen op je (zorg)verzekering!
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Woonverzekeringen vergelijken

Opstalverzekering

 • Huiseigenaren sluiten de opstalverzekering af. Als je een huis hebt gekocht, kun je een opstalverzekering afsluiten. Als je een huis huurt, sluit de verhuurder de opstalverzekering af.

 • Een extra uitgebreide opstalverzekering kost gemiddeld € 16 per maand. De premie van de allrisk dekking kost gemiddeld € 21 per maand. De premie is hoger in het geval je in een duurder gebied woont, zoals de randstad. Of als je in een vrijstaand huis woont. De premie wordt juist lager als je kiest voor een eigen risico. Een goedkope opstalverzekering kan direct de beste opstalverzekering zijn. Door het vergelijken kom je tot de best passende opstalverzekering tegen een lage premie. Voor bijzondere panden kunnen hogere premies gelden.

 • Een opstalverzekering, ook wel woonhuisverzekering, dekt schade door brand, inbraak, storm of blikseminslag aan je huis. Onder de opstalverzekering valt alles wat vastzit aan je huis, zoals je keuken, badkamer, maar bijvoorbeeld ook een inbouwkast, vastgelijmde vloeren en rolluiken voor het raam.

 • De opstalverzekering voor je woning is niet verplicht volgens de wet. Wanneer je een huis hebt gekocht met een hypotheek stelt de bank waar je de hypotheek hebt afgesloten de opstalverzekering wél verplicht.Logisch, want je huis is het onderpand van je lening. Zonder een opstalverzekering loop je een groot financieel risico omdat je huis veel waarde heeft. De opstalverzekering is daarom altijd aan te raden.

 • Dat kun je doen door in de vergelijker vragen over jouw (woon)situatie te beantwoorden. Dit zijn bijvoorbeeld vragen over je inkomen, type woning en bouwjaar. Aan de hand van jouw antwoorden schat de verzekeraar de waarde van jouw huis in. Zo vind je de beste opstalverzekering en kun je binnen een paar klikken de goedkoopste opstalverzekering afsluiten met de beste dekking. Om een opstalverzekering af te sluiten hoef je geen ingewikkelde vragen over het huis te beantwoorden.

 • De verzekeraar heeft geen acceptatieplicht voor een inboedel-, opstal- of aansprakelijkheidsverzekering en mag jouw aanvraag dus weigeren. Dit doen ze in de praktijk alleen bij bijzondere omstandigheden, bijvoorbeeld als een verzekeraar jou in het verleden een keer uit de verzekering heeft gezet. 

 • De woonverzekeraar vergoedt in deze gevallen de schade niet:

  • De schade is met opzet veroorzaakt
  • De schade is ontstaan door een slecht onderhouden woning (achterstallig onderhoud)
  • De schade is ontstaan door fouten in de bouw of constructie van de woning
  • De schade is ontstaan door rellen, opstanden, molest of oorlog
  • De schade is ontstaan door natuurrampen, zoals aardbevingen en overstromingen (schade door storm of blikseminslag is wel gedekt)
  • De schade is ontstaan door een atoomkernreactie

 • Bij het verhuizen vanuit een koopwoning naar een huurwoning is het logisch de opstalverzekering te beëindigen. Verhuis je naar een andere koopwoning dan kun je de bestaande verzekering omzetten naar het nieuwe adres. Verstandig is om bij iedere wijziging in situatie onze opstalverzekering vergelijker te bekijken of een andere verzekeraar een goedkopere premie biedt op je nieuwe adres.

Ontdek hoeveel je kunt besparen op je polis

Het vergelijken van woonverzekeringen is simpel!

Vergelijk en bespaar tot € 455
Dit bedrag is het verschil tussen de jaarpremie van het duurste en het goedkoopste woonverzekering pakket zonder eigen risico.
per jaar op je woonverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle woonverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie