Woonverzekering vergelijken

Ben Woldring
Vragen? Wij bellen je graag terug.

Opstalverzekering

  • De opstalverzekering voor je woning is niet verplicht volgens de wet. Wanneer je een huis hebt gekocht met een hypotheek stelt de bank waar je de hypotheek hebt afgesloten de opstalverzekering wel verplicht. Zonder een opstalverzekering loop je namelijk een groot financieel risico omdat je huis veel waarde heeft. De opstalverzekering is daarom altijd aan te raden.

  • Voor huiseigenaren. Als je een huis hebt gekocht, kun je een opstalverzekering afsluiten. Als je een huis huurt, sluit de verhuurder de opstalverzekering af.

  • Een extra uitgebreide opstalverzekering kost gemiddeld € 16,00 per maand. De premie van de all risk opstalverzekering is gemiddeld € 21,20 per maand. De premie is hoger als je in een duurder gebied woont, zoals de randstad. Of als je in een vrijstaand huis woont. De premie wordt juist lager als je kiest voor een eigen risico.

  • Dat kun je doen door in de vergelijker vragen over jouw (woon)situatie te beantwoorden. Dit zijn bijvoorbeeld vragen over je inkomen, type woning en bouwjaar. Aan de hand van jouw antwoorden schat de verzekeraar de waarde van jouw huis in.

  • Bij het verhuizen vanuit een koopwoning naar een huurwoning is het logisch de opstalverzekering te beëindigen. Verhuis je naar een andere koopwoning dan kun je de bestaande verzekering omzetten naar het nieuwe adres. Verstandig is om bij iedere wijziging in situatie onze opstalverzekering vergelijker te bekijken of een andere verzekeraar een goedkopere premie biedt op je nieuwe adres.

  • De opstalverzekering, ook wel woonhuisverzekering, dekt schade door brand, inbraak, storm of blikseminslag aan je huis. Onder de opstalverzekering valt alles wat vastzit aan je huis, zoals je keuken, badkamer, maar bijvoorbeeld ook een inbouwkast, vastgelijmde vloeren en rolluiken voor het raam.

  • De verzekeraar heeft geen acceptatieplicht voor een inboedel-, opstal- of aansprakelijkheidsverzekering en mag jouw aanvraag dus weigeren. Dit doen ze in de praktijk alleen bij bijzondere omstandigheden, bijvoorbeeld als een verzekeraar jou in het verleden een keer uit de verzekering heeft gezet. 

Ontdek hoeveel je kunt besparen op je polis

Het vergelijken van woonverzekeringen is simpel!

Vergelijk en bespaar tot € 90
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste inboedelverzekering met een extra uitgebreide dekking.
per jaar op je woonverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle woonverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie