Woonverzekering vergelijken

Ben Woldring
Vragen? Wij bellen je graag terug.

Opstalverzekering

  • De opstalverzekering, ook wel woonhuisverzekering, dekt schade door brand, inbraak, storm of blikseminslag aan je huis. Onder de opstalverzekering valt alles wat vastzit aan je huis, zoals je keuken, badkamer, maar bijvoorbeeld ook een inbouwkast, vastgelijmde vloeren en rolluiken voor het raam.

  • De opstalverzekering voor je woning is niet verplicht volgens de wet. Wanneer je een huis hebt gekocht met een hypotheek stelt de bank waar je de hypotheek hebt afgesloten de opstalverzekering wel verplicht. Zonder een opstalverzekering loop je namelijk een groot financieel risico omdat je huis veel waarde heeft. De opstalverzekering is daarom altijd aan te raden.

  • De verzekeraar heeft geen acceptatieplicht voor een inboedel-, opstal- of aansprakelijkheidsverzekering en mag jouw aanvraag dus weigeren. Dit doen ze in de praktijk alleen bij bijzondere omstandigheden, bijvoorbeeld als een verzekeraar jou in het verleden een keer uit de verzekering heeft gezet. 

  • Bij het verhuizen vanuit een koopwoning naar een huurwoning is het logisch de opstalverzekering te beëindigen. Verhuis je naar een andere koopwoning dan kun je de bestaande verzekering omzetten naar het nieuwe adres. Verstandig is om bij iedere wijziging in situatie onze opstalverzekering vergelijker te bekijken of een andere verzekeraar een goedkopere premie biedt op je nieuwe adres.

Navigatie