Ben Woldring
Vragen? Wij bellen je graag terug.
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Woonverzekeringen vergelijken

Zijn je AirPods kwijt of gestolen? Ze kunnen verzekerd zijn

Om muziek te luisteren kun je kwalitatief goede AirPods Max, Airpods pro, Galaxy Buds en andere draadloze koptelefoons kopen. In aanschaf zijn het dure accessoires van je telefoon en oordopjes kun je eenvoudig verliezen. Daarom wil je het goed verzekeren. Welke verzekeringen bieden een goede dekking voor jouw favoriete geluidsinstallatie? Zijn ze verzekerd als je jouw airpods kwijt bent?

airpods gestolen verzekering

Je spullen in huis zijn verzekerd tegen een aantal in de inboedelverzekering opgesomde oorzaken. Het gaat bijvoorbeeld om schade door brand of storm. Diefstal ten gevolge van een inbraak is ook verzekerd. Koptelefoons, AirPods, plugs, buds en de vroegere ipod touch vallen ook onder de inboedel, dus is schade of diefstal hiervan onder voorwaarden meeverzekerd. Wil je voor deze prijzige onderdelen van je inboedel een ruimere dekking? Dat kan! 

Met de allrisk inboedelverzekering heb je een veel ruimere dekking

Door te kiezen voor de allrisk inboedelverzekering heb je de ruimste dekking. Ook als je dingen zelf laat vallen in je huis, vergoedt de verzekeraar de schade. Met deze dekking kun je namelijk ook schades claimen die door jouw eigen schuld zijn veroorzaakt. Een voorwaarde is wel dat het in huis gebeurt. Soms brengen verzekeraars een eigen risico in rekening van bijvoorbeeld € 100. Wil je dit niet, kijk dan naar een andere verzekering. Er zijn ook woonverzekeraars die sommige elektronica niet meer standaard meeverzekeren in de inboedelverzekering. Hiervoor moet je bij die verzekeraar een losse Mobiele Elektronicaverzekering afsluiten.

Neem een verzekering met buitenhuisdekking

Als je vaak je airpods gebruikt, heb je een grote kans op verlies. Je airpods terugvinden gaat je waarschijnlijk niet lukken. Ook niet als het netjes in een smartcase zit. Vinders weten namelijk ook dat verloren airpods te hergebruiken zijn. De AirPods zijn namelijk te koppelen aan een ander Apple id. Vooral als ze nog in de case zitten.

Met een buitenhuisdekking kun je jouw zoekgeraakte airpods goed verzekeren als je op pad gaat. Dit is een aanvullende dekking op de inboedelverzekering, maar er zijn ook verzekeraars waarbij je deze dekking in een aparte verzekering af kunt sluiten. Bij diefstal of het laten vallen van de koptelefoon, plugs of buds kun je dus bouwen op je inboedelverzekering of kun je claimen op de speciale buitenhuisverzekering. Draadloze oordopjes zijn kostbaar, die wil je dus goed verzekeren. Hetzelfde geldt natuurlijk ook voor de iPhone, iPad en andere elektronica.

bellen in het buiteland

Niet alle verzekeraars vergoeden val- en stootschade aan je airpods zelf

Het laten vallen van een kostbare koptelefoon kan gelijk het einde betekenen van het apparaat. Dus als de plugs uit je oor vallen tijdens het fietsen, kun je de schade niet indienen op de inboedelverzekering met buitenhuisdekking omdat val- en stootschade is uitgesloten. Daar moet je dus goed op letten bij het kiezen van een verzekering. Wil jij de meest uitgebreide verzekering voor bijvoorbeeld je smartphone, tablet, koptelefoon en oordopjes? Dan kun je ze het beste met elkaar vergelijken op voorwaarden en prijs. Betaal niet zomaar de hoofdprijs. Kijk goed of alles naar je wens is. 

In onze vergelijker kun je onder “Dekking en vergoedingen” bij verzekeraars zien wat ze vergoeden voor jouw airpods, iPhone en andere apparaten.

Heeft iemand jouw airpods gevonden? De vinder kan niet achterhalen wie de eigenaar is. Jij kunt wel via jouw Apple id achterhalen wat de laatst bekende locatie van de airpods is. Mogelijk krijg je zo jouw airpods terug.

Heb je vragen over het verzekeren van je plugs, buds of koptelefoon? Wij kunnen je helpen met het maken van een vergelijking. Je kunt onze adviseurs bereiken via telefoonnummer 050-2111456.

Geactualiseerd: vrijdag 19 augustus 2022

Juul Dijkhuis
Juul Dijkhuis Webredacteur

Als freelance tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het schrijven van teksten over verzekeringszaken. Na een carrière van 20 jaar als verzekeringsadviseur, leg ik mij nu toe op het voorlichten over verzekeringen. Mijn doel is om mijn kennis over te dragen aan de bezoekers van Poliswijzer.nl en ik deel graag nieuwe ontwikkelingen. Over het verzekeren wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar eigenlijk is het eenvoudig.

Vergelijk en bespaar tot € 439
Dit bedrag is het verschil tussen de jaarpremie van het duurste en het goedkoopste woonverzekering pakket met Allrisk dekking.
per jaar op je woonverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle woonverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie