Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op Poliswijzer.nl helpen we jou ook te besparen op je (zorg)verzekering!
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Woonverzekeringen vergelijken

Over het verzekerd bedrag van de inboedelverzekering

Het inschatten van het verzekerd bedrag van de inboedelverzekering is een lastige. Hoe moet je weten wat de waarde van jouw inboedel is? 

Inboedelverzekering verzekerd bedrag

Voor het verzekeren van de inboedel worden er verschillende manieren gebruikt om het verzekerd bedrag vast te stellen. De opties zijn: 

  • Zelf een inschatting maken
  • Uitgaan van het bedrag dat de verzekeraar opgeeft 

Het verzekerd bedrag in de inboedelverzekering

Verzekeraars hebben slimme manieren om het verzekerd bedrag in te schatten. Ze gaan het bijvoorbeeld schatten op basis van de gezinssamenstelling en het inkomen. Als de verzekeraar het verzekerd bedrag inschat, kan er in principe geen sprake zijn van onderverzekering. De verzekeraar schat het verzekerd bedrag immers zelf in. Als je zelf een waarde schat, loop je wel het gevaar dat het verzekerd bedrag te laag is. Bij schade wordt bij een te laag verzekerd bedrag de schade maar deels uitgekeerd. 

Er zijn ook verzekeraars die geen verzekerd bedrag meer hanteren. De premie wordt dan afgestemd op statistieken die ze in de loop der jaren hebben opgebouwd. Ze gaan uit van gemiddelden om de hoogte van de premie vast te stellen.  Dit maakt het verzekeren eenvoudig!

Geactualiseerd: donderdag 11 augustus 2022

Juul Dijkhuis
Juul Dijkhuis Expert in verzekeringen

Als freelance tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het schrijven van teksten over verzekeringszaken. Na een carrière van 20 jaar als verzekeringsadviseur, leg ik mij nu toe op het voorlichten over verzekeringen. Mijn doel is om mijn kennis over te dragen aan de bezoekers van Poliswijzer.nl en ik deel graag nieuwe ontwikkelingen. Over het verzekeren wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar eigenlijk is het eenvoudig.

Vergelijk en bespaar tot € 455
Dit bedrag is het verschil tussen de jaarpremie van het duurste en het goedkoopste woonverzekering pakket zonder eigen risico.
per jaar op je woonverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle woonverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie