Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Woonverzekeringen vergelijken

Wie sluit de opstalverzekering af bij een huurhuis en koophuis?

De opstalverzekering dekt schade aan jouw huis ontstaan door bepaalde oorzaken. Deze verzekering sluit je af als je eigenaar bent van de woning. De opstalverzekering kun je onder andere op terugvallen bij schade door brand, storm en inbraak. 

Opstalverzekering huurhuis

Wie zorgt voor de opstalverzekering van een huurhuis? 

Huur je een huis? Het is de verantwoordelijkheid van de eigenaar van het huis, de verhuurder, om te zorgen voor een opstalverzekering.  

Huiseigenaren verzekeren het huis 

Jij verzekert als eigenaar het huis. Ben je eigenaar van een appartement of een flat? Sluit je dan aan bij de VvE (Vereniging van Eigenaren). Deze vereniging is verplicht een opstalverzekering voor jou af te sluiten

Geactualiseerd: woensdag 10 augustus 2022

Juul Dijkhuis
Juul Dijkhuis Verzekeringsexpert

Als freelance tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het schrijven van teksten over verzekeringszaken. Na een carrière van 20 jaar als verzekeringsadviseur, leg ik mij nu toe op het voorlichten over verzekeringen. Mijn doel is om mijn kennis over te dragen aan de bezoekers van Poliswijzer.nl en ik deel graag nieuwe ontwikkelingen. Over het verzekeren wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar eigenlijk is het eenvoudig.

Vergelijk en bespaar tot € 439
Dit bedrag is het verschil tussen de jaarpremie van het duurste en het goedkoopste woonverzekering pakket met Allrisk dekking.
per jaar op je woonverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle woonverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie