Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op Poliswijzer.nl helpen we jou ook te besparen op je (zorg)verzekering!
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Woonverzekeringen vergelijken

Wat vergoedt mijn inboedelverzekering bij diefstal?

Is er ingebroken in jouw huis? Bij inbraak of diefstal vergoedt de inboedelverzekering het bedrag van de spullen die zijn beschadigd of zijn meegenomen volgens de polisvoorwaarden. Voorwaarde is dat je aangifte doet bij de politie.

Inboedelverzekering diefstal

Eigen risico

Bij het afsluiten van een inboedelverzekering kun je kiezen voor een eigen risico. Bij bijvoorbeeld een schade van € 2000 en een eigen risico van € 250 wordt er € 1750 uitgekeerd. Als je in een van de grote steden woont waar de kans op inbraak groter is, is het eigen risico mogelijk ook hoger. Weet je niet of je een eigen risico hebt en hoe hoog dit is? Bekijk dan de polisvoorwaarden van je inboedelverzekering. Tijdens het vergelijken op Poliswijzer.nl kun je zelf je eigen risico bepalen met de filter 'maximaal eigen risico'. 

Kostbare bezittingen en geld

Heb je waardevolle spullen, zoals dure sieraden of kunstwerken? De inboedelverzekering vergoedt kostbaarheden meestal tot maximaal € 15.000. Zijn je bezittingen meer waard? Dan kun je ervoor kiezen om een aanvullende kostbaarhedenverzekering af te sluiten. Contant geld is gedekt tot maximaal  € 500. Er zijn ook verzekeraars die maar maximaal  € 250 vergoeden.

Bijgebouwen

Vrijstaande bijgebouwen, zoals een schuur of chalet, worden door veel verzekeraars gezien als onderdeel van je huis. Daarom zijn de gestolen spullen, zoals tuingereedschap of een scooter, uit een afgesloten bijgebouw vaak ook verzekerd.

Buitenhuisdekking

Zijn je spullen, zoals je zonnebril, portemonnee of laptop gestolen toen je onderweg was? Dan kun je je richten op de buitenhuisverzekering. Deze aanvullende dekking kun je naast de inboedelverzekering afsluiten.

Opstalverzekering

Hebben de inbrekers inbraaksporen achtergelaten, zoals een gebroken raam, kapotte keukenkastjes of een kapot slot? Dit dekt de inboedelverzekering niet, maar de schade wordt wel vergoed door de opstalverzekering. Als je een woning huurt, heb je geen opstalverzekering nodig. De schade aan het huis wordt dan vergoed door de opstalverzekering van de huiseigenaar. 

Altijd op de hoogte blijven?

Ontvang nieuws- en marktontwikkelingen en blijf op de hoogte met bespaartips en belangrijke updates over verzekeringen. Wij sturen je gemiddeld 12 keer per jaar een e-mail.
Beveiligd met reCAPTCHA - Privacy - Voorwaarden
Google ReCaptcha

Wat te doen na een inbraak? 

  1. Doe aangifte bij de politie zodat de dader gezocht kan worden. 
  2. Ruim de schade niet op voordat de politie je huis heeft onderzocht.
  3. Neem maatregelen om te voorkomen dat de schade erger wordt. 
  4. Blokkeer gestolen bankpasjes en simkaarten van gestolen smartphones.
  5. Stel je verzekeraar van je inboedelverzekering op de hoogte van de schade. Daarna kun je op een rustiger moment de schade declareren. De aangifte heb je daarbij nodig als bewijs.

Inbraak voorkomen is beter dan genezen

Met het politiekeurmerk Veilig Wonen krijg je 5 tot 20 procent korting op de premie van je woonhuisverzekering. Je ontvangt dit keurmerk als je je huis extra beveiligt, bijvoorbeeld met gecertificeerd hang-en-sluitwerk en verlichting bij de buitendeuren. Meer weten? Lees dan onze tips over inbraakpreventie

Geactualiseerd: woensdag 10 augustus 2022

Lesley Anker
Lesley Anker Expert in verzekeringen & Communicatiemedewerker

Sinds 2019 ben ik werkzaam als communicatiemedewerker & gediplomeerd adviseur zorg- en schadeverzekeringen bij Poliswijzer.nl. Daardoor kan ik het juiste advies geven over de financiële producten die Poliswijzer.nl aanbiedt. Ik vind het waardevol om mensen verder te helpen en te adviseren. Bijvoorbeeld door moeilijke informatie begrijpelijk te maken. Zodat onze websitebezoekers verzekeringen eenvoudig en eerlijk met elkaar kunnen vergelijken. Het continue verbeteren van de website is dan ook elke dag vaste prik.

Vergelijk en bespaar tot € 455
Dit bedrag is het verschil tussen de jaarpremie van het duurste en het goedkoopste woonverzekering pakket zonder eigen risico.
per jaar op je woonverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle woonverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie