Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op Poliswijzer.nl helpen we jou ook te besparen op je (zorg)verzekering!
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Woonverzekeringen vergelijken

Bijgebouwen meeverzekerd in de opstalverzekering?

Een bijgebouw is automatisch meeverzekerd onder de woonhuisverzekering. Bij sommige verzekeraars zijn ook bijgebouwen van bijvoorbeeld 100 m2 standaard meegenomen, maar er kan een maximum gelden in m2. Staat een bijgebouw op een ander adres? Dan moet het apart verzekerd worden. Dit geldt ook voor bijgebouwen die zakelijk worden gebruikt. Verhuur je een bijgebouw bijvoorbeeld als zomerhuis dan is dit niet standaard meeverzekerd. 

Bijgebouwen verzekeren

Verzekeraars vragen niet vaak naar bijgebouwen

Verzekeraars vragen bij het afsluiten vaak niet naar bijgebouwen. Ze stellen namelijk zo weinig mogelijk vragen bij het afsluiten van een verzekering. Verzekeraars vragen wel naar de omvang van de woning in kubieke meters. Hierin kun je dan de bijgebouwen meerekenen. Doe je dat niet, dan komt het verzekerd bedrag mogelijk te laag uit. 

Heb je een schuurtje of een garage bijgebouwd de laatste jaren? Dan is een check of je verzekering nog voldoet op zijn plaats. Vergelijk je opstalverzekering eens in onze vergelijker. Hierin kun je dan gelijk het nieuwe bijgebouw meenemen. Het voordeel daarvan is dat je jouw huidige verzekering vergelijkt met de andere verzekeringen in de markt. Grote kans dat je een verzekering vindt die beter aansluit bij je nieuwe situatie en vaak ook nog voordeliger uitpakt.

Tips:

✔ Kijk in de polisvoorwaarden van je woonverzekering of jouw bijgebouw verzekerd is.
✔ Check of je huidige verzekering goedkoper kan tegen minimaal dezelfde voorwaarden.
✔ Doe dit regelmatig bij alle verzekeringen die je hebt. Een besparing is zo gerealiseerd.

Geactualiseerd: woensdag 10 augustus 2022

Tony Duchenne
Tony Duchenne Gediplomeerd expert in verzekeringen

Als Product Owner verzekeringen ben ik verantwoordelijk voor de kwaliteit van het vergelijken op Poliswijzer.nl. Belangrijk voor mij hierbij is de vertaalslag, zodat jij als bezoeker eenvoudig uitgelegd krijgt waar het bij verzekeringen allemaal om gaat. Te vaak hoor ik geluiden als ‘we zien door de bomen het bos niet meer’. Mijn missie is dan ook duidelijkheid en eenvoud te brengen in de wirwar aan polissen. Daarnaast ben ik Wft-gediplomeerd Adviseur Zorg- en Schadeverzekeringen zodat ik jou deskundig kan adviseren welke verzekering, naast een lage maandpremie, ook nog goede voorwaarden heeft.

Vergelijk en bespaar tot € 455
Dit bedrag is het verschil tussen de jaarpremie van het duurste en het goedkoopste woonverzekering pakket zonder eigen risico.
per jaar op je woonverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle woonverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie