Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Zorgverzekeringen vergelijken

Hoe krijg ik maximale korting op mijn zorgverzekering?

Veel Nederlanders denken dat ze goedkoper uit zijn met een collectieve zorgverzekering, maar dat klopt niet. Zeker nu de collectieve korting op de basisverzekering verdwijnt per 2023. Er zijn wel twee andere manieren om maximale korting te krijgen op je zorgverzekering. Je kunt het eigen risico vrijwillig verhogen en/of kiezen voor jaarbetaling. Wat zijn de goedkoopste zorgverzekeringen met de maximale korting in 2023?

korting zorgverzekering

De meeste Nederlanders zijn nu nog verzekerd via een collectieve verzekering. De komende jaren gaat dit veranderen, want de collectieve kortingen stellen nog maar weinig voor. Verstandiger is het kiezen van een individuele verzekering met een lage premie. Een individuele zorgverzekering heeft geen collectieve korting, maar dat hoeft ook niet als je vele euro’s per maand bespaart door een lagere premie. Door het stoppen van de collectieve korting hoef je niet duurder uit te zijn. Kies voor een individuele zorgverzekering en kijk naar andere manieren om toch korting te krijgen op je zorgverzekering.

Collectieve verzekeringen zijn juist duurder

Via je nieuwe werkgever, gemeente of  ledenorganisatie een collectieve zorgverzekering afsluiten is vooral voordelig voor verzekeraars. Tegen een kleine korting proberen zorgverzekeraars als Zilveren Kruis, Menzis en CZ duurdere verzekeringen af te sluiten. Een korting op de basisverzekering mag niet meer, maar het mag nog wel op aanvullende verzekeringen. Je krijgt een paar procent korting op een naar verhouding hoge premie. 

top-5-385-eigen-risico-zorgverzekering.png

Krijg korting door de premie per jaar te betalen

Je kunt korting krijgen als je een goedkope zorgverzekeraar kiest en de premie gelijk voor een heel jaar betaalt. Dat kan je al veel voordeel opleveren. Bij het vergelijken kun je de korting voor het in één keer betalen van de premie mee laten wegen. De korting is maximaal 2,1%. Daar kan geen spaarrente tegenop. 

Een hoger eigen risico voor maximale korting

Wist je dat je korting krijgt als je kiest voor een hoger eigen risico? Het standaard bedrag van € 385 kun je verhogen met maximaal € 500. Maar liefst 42% van de overstappers op Poliswijzer.nl tot nu toe kiest daarvoor (peildatum: 30 november 2022). Kiezen voor een hoger eigen risico geeft je recht op een extra korting op de premie. Deze korting loopt op tot maximaal € 300 op jaarbasis. Als je bijna nooit zorgkosten maakt, kun je profiteren van deze mogelijkheid. Het is hierbij wel verstandig om een spaarpotje achter de hand te hebben, mocht je toch zorg uit de basisverzekering nodig hebben.

In onderstaand overzicht zie je de zorgverzekeringen met de laagste premie bij het kiezen voor jaarbetaling en voor het maximale eigen risico van € 885.

Zorgverzekering vergelijken


Lesley Anker
Lesley Anker Communicatiemedewerker & Online Productspecialist Verzekeringen

Sinds 2019 ben ik werkzaam als communicatiemedewerker & gediplomeerd adviseur zorg- en schadeverzekeringen bij Poliswijzer.nl. Daardoor kan ik het juiste advies geven over de financiële producten die Poliswijzer.nl aanbiedt. Ik vind het waardevol om mensen verder te helpen en te adviseren. Bijvoorbeeld door moeilijke informatie begrijpelijk te maken. Zodat onze websitebezoekers verzekeringen eenvoudig en eerlijk met elkaar kunnen vergelijken. Het continue verbeteren van de website is dan ook elke dag vaste prik.

Vergelijk en bespaar tot € 402
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie