Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op Poliswijzer.nl helpen we jou ook te besparen op je (zorg)verzekering!
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Woonverzekeringen vergelijken

Hoeveel eigen risico betaal ik in de aansprakelijkheidsverzekering?

Net als bijvoorbeeld in de inboedelverzekering en de opstalverzekering kan in de aansprakelijkheidsverzekering ook een eigen risico zitten. Dit is een deel van de schade dat voor eigen rekening blijft. De meeste verzekeraars hanteren geen eigen risico in de aansprakelijkheidsverzekering.

eigen risico aansprakelijkheidsverzekering

Bij het vergelijken van de aansprakelijkheidsverzekering let je niet uitsluitend op de hoogte van de premie. De dekking en de hoogte van het eigen risico laat je natuurlijk ook meewegen. 

Het eigen risico geldt per schade

Als je een eigen risico van € 100 verschuldigd bent, geldt dit bedrag per schade. Bij meerdere schades per jaar betaal je dus meerdere keren € 100 zelf. Kies dus liever voor een aansprakelijkheidsverzekering zonder een eigen risico tegen een aantrekkelijke premie.

Geactualiseerd: woensdag 10 augustus 2022

Juul Dijkhuis
Juul Dijkhuis Expert in verzekeringen

Als freelance tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het schrijven van teksten over verzekeringszaken. Na een carrière van 20 jaar als verzekeringsadviseur, leg ik mij nu toe op het voorlichten over verzekeringen. Mijn doel is om mijn kennis over te dragen aan de bezoekers van Poliswijzer.nl en ik deel graag nieuwe ontwikkelingen. Over het verzekeren wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar eigenlijk is het eenvoudig.

Vergelijk en bespaar tot € 455
Dit bedrag is het verschil tussen de jaarpremie van het duurste en het goedkoopste woonverzekering pakket zonder eigen risico.
per jaar op je woonverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle woonverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie