Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Woonverzekeringen vergelijken

Huisdieren zijn meeverzekerd in de aansprakelijkheidsverzekering

Huisdieren hanteren niet de normen en waarden van mensen. Hierdoor is de kans op schade door huisdieren relatief groot. Gelukkig zijn huisdieren meeverzekerd op de aansprakelijkheidsverzekering. Vaak ontstaat aansprakelijkheidsschade in het verkeer. Schade ontstaan door een overstekend huisdier is de verantwoordelijkheid van de eigenaar van het huisdier. Als een automobilist een aangelijnde hond aanrijdt, kan de schuldvraag anders liggen.  

aansprakelijkheidsverzekering huisdieren

Moeten huisdieren aangemeld worden op de aansprakelijkheidsverzekering?

Huisdieren zijn meeverzekerd op de aansprakelijkheidsverzekering. Je hoeft ze niet speciaal door te geven aan de verzekeraar. Voor zakelijk gehouden huisdieren, zoals een kennel, biedt de aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren geen dekking. 

Geactualiseerd: woensdag 17 augustus 2022

Juul Dijkhuis
Juul Dijkhuis Verzekeringsexpert

Als freelance tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het schrijven van teksten over verzekeringszaken. Na een carrière van 20 jaar als verzekeringsadviseur, leg ik mij nu toe op het voorlichten over verzekeringen. Mijn doel is om mijn kennis over te dragen aan de bezoekers van Poliswijzer.nl en ik deel graag nieuwe ontwikkelingen. Over het verzekeren wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar eigenlijk is het eenvoudig.

Vergelijk en bespaar tot € 439
Dit bedrag is het verschil tussen de jaarpremie van het duurste en het goedkoopste woonverzekering pakket met Allrisk dekking.
per jaar op je woonverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle woonverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie