Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Woonverzekeringen vergelijken

Wat kost de goedkoopste aansprakelijkheidsverzekering?

Je kunt al een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten vanaf € 3 per maand. De dekking die je daarvoor terugkrijgt kan oplopen tot €2.500.000. De aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren is niet verplicht. Toch zou het niet zo gek zijn om deze verzekering wel verplicht te stellen. Door een foutje kun je namelijk een onbetaalbare schade aanrichten aan anderen. Hoge kosten kun je vooral verwachten als je iemand per ongeluk letselschade toebrengt. Een aansprakelijkheidsverzekering kost weinig, maar vergoedt veel. 

goedkoopste-aansprakelijkheidsverzekering.png

De kans dat je een kostbare schade veroorzaakt aan iemand of iemands spullen is klein. Toch kun je maar beter het risico verzekeren, want als het je wel overkomt zijn de financiële gevolgen te groot. Als je dochter van 6 jaar met een steen een tekening maakt op de auto van de buurvrouw, hebben we het gelijk al over een schade van wel duizenden euro’s. Dat is nog maar een kleine kostenpost als je kijkt naar sommige andere gevaren. 

Wat kost de aansprakelijkheidsverzekering jou per maand?

Het Nibud heeft gemiddelde bedragen berekend. Voor een gezin met kinderen moet je ongeveer rekening houden met een premie van € 7 per maand, met uitschieters naar € 10,50 per maand. Wij hebben zelf ook een berekening gemaakt in onze vergelijker. Er zijn meerdere verzekeraars waarbij de AVP voor een gezin met kinderen af te sluiten is voor minder dan € 5. 

consbond-avp.png

Ben je benieuwd naar jouw persoonlijke premie voor een aansprakelijkheidsverzekering? Binnen één minuut berekent onze website het voor je.

Voorkom bankroet met de AVP

Schade veroorzaakt aan anderen blijft vaak beperkt tot een schadelast van een paar tientjes. Je bent bijvoorbeeld op bezoek en je zwiept per ongeluk iets van de kast als je jouw jas aantrekt. Het kan ook anders lopen. Je loopt op straat en gaat plotseling het fietspad op. Een fietser valt en loopt een ernstig lichamelijk letsel op. Door het voorval kan de fietser arbeidsongeschikt raken. Deze op het oog onschuldige gebeurtenis kan je financieel levenslang blijven achtervolgen als je geen aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren hebt. Met een paar euro per maand kun je dit voorkomen.

Met een woonpakket combi wordt een AVP nog voordeliger

Je kunt de aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren samen met andere verzekeringen in een woonpakket afsluiten. De AVP is namelijk vaak een onderdeel van de woonverzekeringen samen met de inboedelverzekering en de opstal- en glasverzekering. Vergelijk eens de woonpakketten op Poliswijzer.nl.

Geactualiseerd: maandag 18 juli 2022

Juul Dijkhuis
Juul Dijkhuis Verzekeringsexpert

Als freelance tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het schrijven van teksten over verzekeringszaken. Na een carrière van 20 jaar als verzekeringsadviseur, leg ik mij nu toe op het voorlichten over verzekeringen. Mijn doel is om mijn kennis over te dragen aan de bezoekers van Poliswijzer.nl en ik deel graag nieuwe ontwikkelingen. Over het verzekeren wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar eigenlijk is het eenvoudig.

Vergelijk en bespaar tot € 439
Dit bedrag is het verschil tussen de jaarpremie van het duurste en het goedkoopste woonverzekering pakket met Allrisk dekking.
per jaar op je woonverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle woonverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie