Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op Poliswijzer.nl helpen we jou ook te besparen op je (zorg)verzekering!
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Woonverzekeringen vergelijken

Huurdersbelang meeverzekeren in je inboedelverzekering

Huurders van een huis hoeven het huis niet zelf te verzekeren. Dat is de taak van de eigenaar van het huis (de verhuurder). Toch kan het verzekeren van een onderdeel van het huis wel wenselijk zijn. Je kunt huurdersbelang meeverzekeren in de inboedelverzekering.

Wat is huurdersbelang inboedelverzekering?

In de inboedelverzekering zijn de bezittingen in het huis verzekerd. Het huis en alles wat eraan vastgenageld zit, is de taak van de verhuurder om te verzekeren. Een keuken is bijvoorbeeld een onderdeel van het huis en de pannen en het bestek vallen onder de inboedelverzekering.  

Een geplaatste keuken of badkamer meeverzekeren als huurdersbelang 

Onder de noemer huurdersbelang kun je bijvoorbeeld een nieuwe keuken of badkamer meeverzekeren. De nieuwe keuken of badkamer vormt een onderdeel van het huis. Deze moet dus verzekerd worden in de opstalverzekering. De huurder kan het ook meeverzekeren op de inboedelverzekering als huurdersbelang. Dit moet wel speciaal aan de verzekeraar doorgegeven worden. Anders is het namelijk niet meeverzekerd. De verzekeraar kan het aan laten tekenen op de polis. Inboedelverzekeraars hebben huurdersbelang vaak standaard meeverzekerd, maar controleer het altijd goed.

Huurders kunnen ook andere investeringen in het huurhuis meeverzekeren als huurdersbelang, zoals een ingebouwde open haard. 

Geactualiseerd: woensdag 10 augustus 2022

Juul Dijkhuis
Juul Dijkhuis Expert in verzekeringen

Als freelance tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het schrijven van teksten over verzekeringszaken. Na een carrière van 20 jaar als verzekeringsadviseur, leg ik mij nu toe op het voorlichten over verzekeringen. Mijn doel is om mijn kennis over te dragen aan de bezoekers van Poliswijzer.nl en ik deel graag nieuwe ontwikkelingen. Over het verzekeren wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar eigenlijk is het eenvoudig.

Vergelijk en bespaar tot € 455
Dit bedrag is het verschil tussen de jaarpremie van het duurste en het goedkoopste woonverzekering pakket zonder eigen risico.
per jaar op je woonverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle woonverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie