Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op Poliswijzer.nl helpen we jou ook te besparen op je (zorg)verzekering!
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Woonverzekeringen vergelijken

Is de opstalverzekering verplicht?

Je wordt niet door de wet verplicht een opstalverzekering af te sluiten als je huiseigenaar bent. Een opstalverzekering is wel aan te raden. Voor een klein bedrag per maand neem je toch geen risico's? Je woning heeft een hoge waarde. Mocht er een grote schade aan je huis ontstaan dan hoef jij je geen zorgen te maken over de herstelkosten met een opstalverzekering. 

is-opstalverzekering-verplicht.png

Bij een hypotheek is de opstalverzekering verplicht

Heb je het huis gekocht met een hypotheek? In dat geval wordt een opstalverzekering verplicht gesteld door de bank waar de hypotheek loopt. Het niet verzekeren wordt door de bank gezien als een te groot risico. Als huiseigenaar moet je dat ook niet willen. 

Geactualiseerd: vrijdag 12 april 2019

Juul Dijkhuis
Juul Dijkhuis Expert in verzekeringen

Als freelance tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het schrijven van teksten over verzekeringszaken. Na een carrière van 20 jaar als verzekeringsadviseur, leg ik mij nu toe op het voorlichten over verzekeringen. Mijn doel is om mijn kennis over te dragen aan de bezoekers van Poliswijzer.nl en ik deel graag nieuwe ontwikkelingen. Over het verzekeren wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar eigenlijk is het eenvoudig.

Vergelijk en bespaar tot € 455
Dit bedrag is het verschil tussen de jaarpremie van het duurste en het goedkoopste woonverzekering pakket zonder eigen risico.
per jaar op je woonverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle woonverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie