Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op Poliswijzer.nl helpen we jou ook te besparen op je (zorg)verzekering!
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Woonverzekeringen vergelijken

Wanneer moet ik een inboedelverzekering afsluiten?

Het afsluiten van een inboedelverzekering is niet verplicht, maar het niet goed verzekerd zijn van je spullen in huis kan bij schade grote financiële gevolgen hebben. Bijvoorbeeld bij een schade door brand kunnen de financiële gevolgen in de tienduizenden euro’s lopen. Zonder een inboedelverzekering betaal je de benodigde nieuwe spullen zelf.

wanneer inboedelverzekering afsluiten?

Is een inboedelverzekering verplicht?

Een inboedelverzekering afsluiten is niet verplicht, maar wel raadzaam. Eigenlijk is het gewoon verstandig om je bezittingen veilig te stellen tegen alle mogelijke gevaren. Je moet er toch niet aan denken dat door een brand al je spullen zijn verwoest en jezelf opdraait voor de kosten.

Voor een klein bedrag per maand draag je het risico van hoge kosten bij een schade aan je inboedel over aan de woonverzekeraar bij wie je de woonverzekering afsluit. 

Wat verzeker je met de inboedelverzekering?

Onder de inboedel vallen losse spullen of beter gezegd spullen die niet vastzitten aan het huis. Met een inboedelverzekering verzeker je de waardevolle spullen in huis maar ook de minder waardevolle spullen. Alle kleine spulletjes samen kunnen een groot bedrag waard zijn.

Met een inboedelverzekering verzeker je de spullen in je huis tegen diefstal, brand en stormschade. Als je goed verzekerd bent, vergoedt de verzekeraar de beschadigde spullen als het noodlot toeslaat. Zelfs geleende spullen zijn verzekerd. Je kunt kiezen tussen een extra uitgebreide dekking of een all risk dekking. 

Welke inboedelverzekering past mij?

Met een inboedel all risk dekking krijg je de ruimste verzekering. Daarmee zijn je spullen ook gedekt als je per ongeluk een keer zelf de schade veroorzaakt. Naast de inboedelverzekering kun je voor extra zekerheid kiezen met aanvullende dekkingen zoals een buitenshuisdekking. Handig voor je mobiele elektronica, of een extra aanvullende dekking voor je kostbaarheden. 

Bij het woonverzekering vergelijken krijg je vanzelf inzicht welke inboedelverzekering het beste met je spullen voor heeft. Iedere inboedelverzekeraar keert namelijk zogenoemde maximale bedragen uit voor je spullen. Kijk dus niet alleen naar de premie van de inboedelverzekering, maar kijk ook goed naar de voorwaarden. 

kennisbank-opstalverzekering-0.png

Maakt een koophuis of huurhuis een verschil?

Nee, het maakt niet uit of je de eigenaar bent of de huurder van de woning. Een inboedelverzekering afsluiten is in beide gevallen een aanrader. 

Je verzekert de inboedel en dus je dierbare spullen zodat jij niet te maken krijgt met de financiële gevolgen na een schadevoorval. Dat regelt de inboedelverzekeraar dan voor je. 

Overigens maakt het voor de opstalverzekering wel een verschil of je een huurhuis of koophuis hebt. De eigenaar zorgt namelijk voor het verzekeren van het huis. Als huurder kun je geen opstalverzekering afsluiten. De eigenaar zorgt er dus voor dat de woning verzekerd is.

Wat wordt de ingangsdatum van de inboedelverzekering?

De inboedelverzekering gaat in vanaf het moment dat je risico loopt. Dus zodra je de sleutels krijgt van je huurwoning en erin trekt, moet ook de verzekering in gaan. Bij een koophuis verzeker je de inboedel vanaf het moment dat je daadwerkelijk verhuist of zodra er inboedel in het huis staat. 

Iedereen wil een inboedelverzekering met een ruime dekking tegen een lage premie. Dat is logisch. In onze vergelijker kun je woonverzekeringen vergelijken van tientallen verzekeraars. Zo kun je eenvoudig zelf een goedkope inboedelverzekering met een ruime vergoeding samenstellen. Door het instellen van de filters vind je eenvoudig bij welke inboedelverzekering iets wel en niet verzekerd is.  

Inboedelverzekering vergelijken

Geactualiseerd: maandag 19 september 2022

Juul Dijkhuis
Juul Dijkhuis Expert in verzekeringen

Als freelance tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het schrijven van teksten over verzekeringszaken. Na een carrière van 20 jaar als verzekeringsadviseur, leg ik mij nu toe op het voorlichten over verzekeringen. Mijn doel is om mijn kennis over te dragen aan de bezoekers van Poliswijzer.nl en ik deel graag nieuwe ontwikkelingen. Over het verzekeren wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar eigenlijk is het eenvoudig.

Vergelijk en bespaar tot € 455
Dit bedrag is het verschil tussen de jaarpremie van het duurste en het goedkoopste woonverzekering pakket zonder eigen risico.
per jaar op je woonverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle woonverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie