Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op Poliswijzer.nl helpen we jou ook te besparen op je (zorg)verzekering!
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Woonverzekeringen vergelijken

Voor wie geldt de aansprakelijkheidsverzekering?

Wanneer je een aansprakelijkheidsverzekering afsluit voor jezelf en je gezin zijn de volgende personen meeverzekerd:

  • Verzekeringnemer zelf
  • De partner van de verzekeringnemer
  • Minderjarige kinderen en meerderjarige ongehuwde kinderen
  • Andere in gezinsverband samenwonende personen, zoals een grootouder 
  • Huispersoneel
  • Voor studie uitwonende kinderen
  • Huisdieren

aansprakelijkheidsverzekering

Let wel goed op de verzekerde gezinssamenstelling

Een aansprakelijkheidsverzekering voor een alleenstaande is goedkoper dan een verzekering voor een gezin. Kies dus wel voor de juiste gezinssamenstelling. Op een aansprakelijkheidsverzekering voor een alleenstaande is een partner bijvoorbeeld niet meeverzekerd. Bij veranderingen in de gezinssamenstelling moet dit wel worden doorgegeven aan de verzekeraar.

Eigenlijk heeft iedereen een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP) nodig. Schade aanrichten aan anderen kan namelijk flinke kosten veroorzaken. 

Aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven afsluiten

Naast de AVP hebben zzp’ers ook nog een zogenaamde AVB nodig. De afkorting staat voor aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven. Als ze dat niet doen, ontstaat er een probleem bij schade door aansprakelijkheid tijdens het werken. Werknemers die schade aanrichten tijdens het werk, kunnen geen beroep doen op de AVP. De werkgever kan zich tegen dit soort schades verzekeren met de AVB.

Geactualiseerd: vrijdag 12 april 2019

Juul Dijkhuis
Juul Dijkhuis Expert in verzekeringen

Als freelance tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het schrijven van teksten over verzekeringszaken. Na een carrière van 20 jaar als verzekeringsadviseur, leg ik mij nu toe op het voorlichten over verzekeringen. Mijn doel is om mijn kennis over te dragen aan de bezoekers van Poliswijzer.nl en ik deel graag nieuwe ontwikkelingen. Over het verzekeren wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar eigenlijk is het eenvoudig.

Vergelijk en bespaar tot € 455
Dit bedrag is het verschil tussen de jaarpremie van het duurste en het goedkoopste woonverzekering pakket zonder eigen risico.
per jaar op je woonverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle woonverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie