Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op Poliswijzer.nl helpen we jou ook te besparen op je (zorg)verzekering!
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Woonverzekeringen vergelijken

Geen aansprakelijkheidsverzekering afsluiten is zeer onverstandig

De aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP) is niet verplicht, maar wel wenselijk. Door het niet verzekerd zijn kun je door één foutje bankroet raken. Geef liever een paar tientjes per jaar uit voor een aansprakelijkheidsverzekering.

Voorkom een bankroet met de aansprakelijkheidsverzekering


Iedereen heeft wel eens een oeps-momentje. Met een beetje pech zijn de gevolgen gelijk groot. Je hebt bijvoorbeeld jouw e-bike niet goed onder controle en je ziet een voetganger op het zebrapad over het hoofd. Als het geen speed pedelec (snelle elektrische fiets) is, is schade verzekerd op de aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren. De voetganger is een zelfstandig ondernemer die nooit meer kan werken door het opgelopen letsel. De financiële gevolgen zijn enorm. De claim kan jou bankroet maken, tenminste als je geen aansprakelijkheidsverzekering hebt.

Hoe hoog kan de financiële schade worden?

'The sky is the limit'. Het verzekerd bedrag in de aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren is minimaal €1,25 miljoen. Dit lijkt een extreem hoog bedrag, maar een claim van honderdduizenden euro's komen geregeld voor, dus kun je maar beter ruim verzekerd zijn. Huiseigenaren zijn ook aansprakelijk te stellen bij schade door de eigen woning. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren door vallende dakpannen bij storm.

Geactualiseerd: donderdag 11 augustus 2022

Juul Dijkhuis
Juul Dijkhuis Expert in verzekeringen

Als freelance tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het schrijven van teksten over verzekeringszaken. Na een carrière van 20 jaar als verzekeringsadviseur, leg ik mij nu toe op het voorlichten over verzekeringen. Mijn doel is om mijn kennis over te dragen aan de bezoekers van Poliswijzer.nl en ik deel graag nieuwe ontwikkelingen. Over het verzekeren wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar eigenlijk is het eenvoudig.

Vergelijk en bespaar tot € 455
Dit bedrag is het verschil tussen de jaarpremie van het duurste en het goedkoopste woonverzekering pakket zonder eigen risico.
per jaar op je woonverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle woonverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie