Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op Poliswijzer.nl helpen we jou ook te besparen op je (zorg)verzekering!
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Woonverzekeringen vergelijken

Een opstalverzekering wordt verplicht door je bank

Als je een hypotheek nodig hebt voor het kopen van een huis, dan verplicht de hypotheekbank jou om een opstalverzekering af te sluiten. Logisch, want het risico van het onverzekerd zijn is te groot. 

waarom is een opstalverzekering verplicht

Voorbeeld - Waarom is de opstalverzekering verplicht?

Je koopt een huis met bijvoorbeeld een hypotheek van € 250.000. Een opstalverzekering afsluiten vergeet je. Kan gebeuren, maar het kan wel grote gevolgen hebben. Twee weken later brandt het huis volledig af. Wat nu? Wat is de financiële schade? 
 
Het opruimen van de resten en het herbouwen van het huis kost mogelijk wel € 300.000. Deze schade drukt op de schouders van de eigenaar van het vernielde huis, dus op jou. Het probleem is groot want de hypotheekschuld van € 250.000 moet nog steeds afbetaald worden en je moet weer onderdak hebben. Per maand betaal je dus ook nog € 700 tot € 1.200 voor vervangende woonruimte. 

Terecht dus dat de hypotheekbank een opstalverzekering eist. 

Geactualiseerd: donderdag 11 augustus 2022

Juul Dijkhuis
Juul Dijkhuis Expert in verzekeringen

Als freelance tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het schrijven van teksten over verzekeringszaken. Na een carrière van 20 jaar als verzekeringsadviseur, leg ik mij nu toe op het voorlichten over verzekeringen. Mijn doel is om mijn kennis over te dragen aan de bezoekers van Poliswijzer.nl en ik deel graag nieuwe ontwikkelingen. Over het verzekeren wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar eigenlijk is het eenvoudig.

Vergelijk en bespaar tot € 455
Dit bedrag is het verschil tussen de jaarpremie van het duurste en het goedkoopste woonverzekering pakket zonder eigen risico.
per jaar op je woonverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle woonverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie