Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op Poliswijzer.nl helpen we jou ook te besparen op je (zorg)verzekering!
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Woonverzekeringen vergelijken

Waarom heb je een inboedelverzekering nodig?

De inboedelverzekering is niet verplicht, maar zeker wel nuttig. Door bijvoorbeeld brand of een inbraak kan eenvoudig een schade van duizenden euro’s ontstaan. 

Waarom heb je een inboedelverzekering nodig?

Het belangrijkste verzekerde gevaar in een inboedelverzekering is een allesverwoestende brand. Met de inboedelverzekering verzeker jij jouw spullen tegen dit gevaar. Binnen een paar minuten kun je alles kwijtraken. Dit heeft emotioneel, maar zeker ook financieel een grote impact.  

Een grote brand! Wat nu? 

Stel er ontstaat een keukenbrand. Je krijgt de brand zelf niet onder controle, dus komt de brandweer om de brand te blussen. Je kunt er vanuit gaan dat de schade in de duizenden euro's loopt. Naast brandschade heb je namelijk ook waterschade door het blussen. Ook in andere delen van het huis kun je schade verwachten door het blussen. De schade aan de keuken zelf en aan andere onderdelen van het huis kan de opstalverzekering voor worden ingeschakeld. Voor de schade aan de spullen die geen onderdeel van het huis vormen, claim je op de inboedelverzekering. 

Heb je geen inboedelverzekering? Dan draag je de schade zelf. Bij een grote schade kan de schade in de tienduizenden euro's lopen. 

Geactualiseerd: donderdag 11 augustus 2022

Juul Dijkhuis
Juul Dijkhuis Expert in verzekeringen

Als freelance tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het schrijven van teksten over verzekeringszaken. Na een carrière van 20 jaar als verzekeringsadviseur, leg ik mij nu toe op het voorlichten over verzekeringen. Mijn doel is om mijn kennis over te dragen aan de bezoekers van Poliswijzer.nl en ik deel graag nieuwe ontwikkelingen. Over het verzekeren wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar eigenlijk is het eenvoudig.

Vergelijk en bespaar tot € 455
Dit bedrag is het verschil tussen de jaarpremie van het duurste en het goedkoopste woonverzekering pakket zonder eigen risico.
per jaar op je woonverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle woonverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie