Ben Woldring
Vragen? Wij bellen je graag terug.

Wanneer keert een aansprakelijkheidsverzekering uit?

Als jij, je partner of één van de andere verzekerden op je polis schade veroorzaakt aan (de spullen van) iemand kan die persoon de schade op jou verhalen. Blijk je inderdaad aansprakelijk voor de schade te zijn, dan betaalt de verzekeraar de opgelopen schade.  

Welke schades zijn uitgesloten? 

Er zijn wel wat standaard uitsluitingen. Deze worden opgesomd in de polisvoorwaarden. Voorbeelden van uitsluitingen zijn: 

  • Schade veroorzaakt met motorrijtuigen (je rijdt iemand van zijn sokken met je auto. Deze schade kan wel geclaimd worden op de WA-autoverzekering)
  • Opzettelijk veroorzaakte schade (je bent jaloers op je vriendin haar nieuwe Iphone en je smijt hem opzettelijk tegen de muur)
  • Schade aangebracht onder invloed van verdovende middelen zoals alcohol of drugs (na een nachtje flink doorzakken gooi je een raam in van de buren omdat je jouw huissleutel vergeten bent, oeps verkeerde raam)

De noodzaak van deze verzekering leggen wij uit aan de hand van een ander voorbeeld.  

aansprakelijkheidsverzekering schade kroonluchterJe bent op bezoek bij vrienden. Bij het aantrekken van jouw jas, zwiep je jouw jas net iets te ver naar achteren. Een dure kroonluchter tik je per ongeluk van het plafond af. De kroonluchter loopt een paar honderd euro aan schade op. Je wordt aansprakelijk gesteld voor de schade. De aansprakelijkheidsverzekering draagt deze schade. Het ongelukje krijgt nog een staartje. De kroonluchter valt op één van de bewoners van het huis. De medische kosten kunnen op jou verhaald worden. Ook deze kosten draagt de verzekeraar.

Geactualiseerd: woensdag 17 april 2019

Juul Dijkhuis
Juul Dijkhuis Webredacteur

Als freelance tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het schrijven van teksten over verzekeringszaken. Na een carrière van 20 jaar als verzekeringsadviseur, leg ik mij nu toe op het voorlichten over verzekeringen. Mijn doel is om mijn kennis over te dragen aan de bezoekers van Poliswijzer.nl en ik deel graag nieuwe ontwikkelingen. Over het verzekeren wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar eigenlijk is het eenvoudig.

Vergelijk en bespaar tot € 292
Dit bedrag is het verschil tussen de jaarpremie van het duurste en het goedkoopste woonverzekering pakket met Allrisk dekking.
per jaar op je woonverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle woonverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie