Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 17.30 uur
050 2111 456   Logo WhatsApp

Wanneer moet ik een inboedelverzekering afsluiten?

Het afsluiten van een inboedelverzekering is niet verplicht, maar het niet verzekeren kan bij schade grote financiële gevolgen hebben. Bijvoorbeeld bij brand kan de schade in de tienduizenden euro’s lopen. Zonder een inboedelverzekering draag je deze lasten zelf.

Maakt het een verschil of je huurt of koopt?

Nee, in beide gevallen bevelen wij een inboedelverzekering aan. Voor de opstalverzekering maakt het huren of het kopen wel een verschil. De eigenaar zorgt namelijk voor het verzekeren van het huis.

Wat wordt de ingangsdatum van de inboedelverzekering?

De inboedelverzekering gaat in vanaf het moment je risico loopt. Dus zodra je de sleutels krijgt van je huurwoning en erin trekt, moet ook de verzekering in gaan. Bij een koophuis verzeker je de inboedel vanaf het moment je daadwerkelijk verhuisd naar het huis of zodra er inboedel in het huis staat. Bij een onbewoond huis kan de verzekeraar een beperkte dekking bieden voor de spullen die al in het huis staan.

Geactualiseerd: vrijdag 6 mei 2022

Juul Dijkhuis
Juul Dijkhuis Webredacteur

Als freelance tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het schrijven van teksten over verzekeringszaken. Na een carrière van 20 jaar als verzekeringsadviseur, leg ik mij nu toe op het voorlichten over verzekeringen. Mijn doel is om mijn kennis over te dragen aan de bezoekers van Poliswijzer.nl en ik deel graag nieuwe ontwikkelingen. Over het verzekeren wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar eigenlijk is het eenvoudig.

Vergelijk en bespaar tot € 292
Dit bedrag is het verschil tussen de jaarpremie van het duurste en het goedkoopste woonverzekering pakket met Allrisk dekking.
per jaar op je woonverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle woonverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie