Woonverzekering vergelijken

Ben Woldring
Vragen? Wij bellen je graag terug.

Worden tuinspullen vergoed door de inboedelverzekering?

Spullen die in je tuin horen worden bij schade of diefstal uit de tuin vergoed door je inboedelverzekering. Hierbij kun je denken aan je tuinmeubelen, tuingereedschap en kleren aan de waslijn. Maar zeker niet alles wat in je tuin staat wordt zomaar vergoed.

tuinspullen-tuin-verzekerd.png

Tuinspullen zijn verzekerd

Ook tuindecoraties, zoals verlichting en beelden, vallen gewoon onder je inboedelverzekering. Maar zeker niet alles wat in je tuin staat wordt dus zomaar vergoed. Kijk maar eens in de voorwaarden van je eigen inboedelverzekering. Zie je hier iets tussen staan wat je niet bevalt, zoals een maximumvergoeding voor je nieuwe luxe loungeset? Aarzel dan niet en kies voor een inboedelverzekering waar je wel tevreden mee bent.

Spullen die niet in je tuin horen

Er zijn situaties denkbaar waarvan misschien niet direct duidelijk is of het onder de inboedelverzekering valt. Dit geldt voor spullen die je normaal gesproken binnenshuis opbergt. Heb je je telefoon of laptop op een zomeravond op de tafel in je tuin laten liggen? Dan is dit niet verzekerd op de inboedelverzekering. Dit geldt ook voor een barbecue. Deze wordt officieel niet gezien als een tuinmeubel, dus wordt een barbecue meestal niet vergoed door de inboedelverzekeraar. Een tip is om een dure barbecue daarom altijd 's nachts op te bergen in een schuurtje dat op slot staat. Je ontvangt wel een vergoeding als de barbecure wordt gestolen uit het afgesloten schuurtje. 

Fiets uit tuin gestolen

Een gestolen fiets wordt alleen vergoed uit de inboedelverzekering wanneer deze in een schuur stond waarvan het slot van de deur gesloten is. Net zoals de barbecue. Volgens verzekeraars hoort een fiets niet bij de categorie ‘spullen die in je tuin horen’. Is je fiets uit de tuin gestolen? Dan wordt deze dus niet vergoed uit de inboedelverzekering. Ook niet als je fiets op slot stond. Hiervoor kun je een fietsverzekering afsluiten. 

Schutting en tuinhuis

Hoe zit het dan met schade aan de schutting en het tuinhuisje? Dit zijn immers ook onderdelen die in de tuin staan. Deze onderdelen worden vergoed door de inboedelverzekering (verplaatsbare onderdelen) of opstalverzekering (vaste onderdelen).

Wil je weten hoe het precies zit met jouw inboedelverzekering? Kijk dan in de voorwaarden. Benieuwd hoe je tuinspullen verzekerd zijn bij andere verzekeraars? Ga dan eens je woonverzekering vergelijken

Geactualiseerd: 12-07-2021


Gepubliceerd: donderdag 25 juli 2019
Geactualiseerd: maandag 12 juli 2021

Vergelijk en bespaar tot € 90
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste inboedelverzekering met een extra uitgebreide dekking.
per jaar op je woonverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle woonverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie