Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op Poliswijzer.nl helpen we jou ook te besparen op je (zorg)verzekering!
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Woonverzekeringen vergelijken

Zijn gezinsleden automatisch meeverzekerd in de aansprakelijkheidsverzekering?

Gezinsleden zijn niet automatisch meeverzekerd. De aansprakelijkheidsverzekering moet afgestemd worden op de gezinssituatie.

Aansprakelijkheidsverzekering gezinsleden

Een alleenstaande betaalt minder premie voor de aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP) dan een gezin. Daar zit een logische gedachte achter, want zonder gezinsleden heb je een kleinere kans op schade. Zodra een alleenstaande gaat samenwonen moet de verzekering aangepast worden. Gezinsleden moeten immers ook meeverzekerd worden. Hetzelfde geldt zodra er gezinsuitbreiding komt. UItzondering: een gezin met kinderen hoeft de AVP niet uit te breiden als er nog een kind bij komt.  Huisdieren zijn automatisch meeverzekerd.

Voor studie uitwonende kinderen blijven als gezinsleden meeverzekerd

Zodra de kinderen het nest verlaten kan de verzekering weer omgezet worden naar een dekking voor een gezin zonder kinderen. Dat is overigens niet altijd het geval, want uitwonende kinderen die studeren kunnen nog wel meeverzekerd blijven bij de ouders.

Geactualiseerd: donderdag 11 augustus 2022

Juul Dijkhuis
Juul Dijkhuis Expert in verzekeringen

Als freelance tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het schrijven van teksten over verzekeringszaken. Na een carrière van 20 jaar als verzekeringsadviseur, leg ik mij nu toe op het voorlichten over verzekeringen. Mijn doel is om mijn kennis over te dragen aan de bezoekers van Poliswijzer.nl en ik deel graag nieuwe ontwikkelingen. Over het verzekeren wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar eigenlijk is het eenvoudig.

Vergelijk en bespaar tot € 455
Dit bedrag is het verschil tussen de jaarpremie van het duurste en het goedkoopste woonverzekering pakket zonder eigen risico.
per jaar op je woonverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle woonverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie