Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Woonverzekeringen vergelijken

Onderverzekering kun je voorkomen

Er is sprake van onderverzekering als de herbouwwaarde van jouw huis hoger is dan het verzekerd bedrag in jouw opstalverzekering. Tegenwoordig speelt onderverzekering bijna geen rol meer in de opstalverzekeringen. Verzekeraars geven namelijk vaak een garantie af dat ze niet moeilijk gaan doen als het bedrag waarvoor jij je huis verzekerd hebt te laag is. 

voorkom onderverzekering opstalverzekering

Wat is het probleem bij onderverzekering? 

Bij een te laag verzekerd bedrag krijg je mogelijk schade niet volledig uitgekeerd. Je denkt bijvoorbeeld dat het € 250.000 kost om je huis vanaf de grond weer op te bouwen bij een totale vernietiging. Als de herbouwwaarde hoger is, krijg je bij schade aan het huis niet het volledige schadebedrag uitgekeerd. 

Stel dat in de keuken een brandje ontstaat en de schade bedraagt € 5.000. De verzekeraar stuurt een schade-expert langs die aangeeft dat de herbouwwaarde van jouw huis het dubbele is van wat jij eerst dacht. Je hebt je huis dan eigenlijk maar voor de helft verzekerd. De expert zal je uitleggen dat je daarom ook maar de helft van de brandschade in de keuken vergoed krijgt. Dat wil je natuurlijk voorkomen. 

Nooit meer onderverzekerd 

Het getover met verzekerde bedragen is niet meer van deze tijd. Aan de hand van de postcode kunnen verzekeraars veel informatie achterhalen. Bij onderverzekering leggen verzekeraars de verantwoordelijkheid voor de hoogte van het verzekerd bedrag bij de consument neer. Dat is niet helemaal terecht vinden wij.  

In onze vergelijker vind je dan ook alleen verzekeringen waarbij het verzekerd bedrag eigenlijk niet meer belangrijk is. Anders gezegd is bij alle verzekeringen in onze vergelijker de garantie op onderverzekering van toepassing. Bij schade ben je dus niet onderverzekerd en het bedrag krijg je gewoon uitgekeerd. Zo kan het ook! 

Tips: 

✔ Voorkom teleurstelling door regelmatig jouw woonverzekeringen tegen het licht te houden.
✔ Maak gebruik van Poliswijzer.nl voor het vergelijken. Het risico van het onderverzekeren kun je op deze manier ondervangen.

Geactualiseerd: donderdag 11 augustus 2022

Tony Duchenne
Tony Duchenne Gediplomeerd adviseur verzekeringen

Als Product Owner verzekeringen ben ik verantwoordelijk voor de kwaliteit van het vergelijken op Poliswijzer.nl. Belangrijk voor mij hierbij is de vertaalslag, zodat jij als bezoeker eenvoudig uitgelegd krijgt waar het bij verzekeringen allemaal om gaat. Te vaak hoor ik geluiden als ‘we zien door de bomen het bos niet meer’. Mijn missie is dan ook duidelijkheid en eenvoud te brengen in de wirwar aan polissen. Daarnaast ben ik Wft-gediplomeerd Adviseur Zorg- en Schadeverzekeringen zodat ik jou deskundig kan adviseren welke verzekering, naast een lage maandpremie, ook nog goede voorwaarden heeft.

Vergelijk en bespaar tot € 439
Dit bedrag is het verschil tussen de jaarpremie van het duurste en het goedkoopste woonverzekering pakket met Allrisk dekking.
per jaar op je woonverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle woonverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie