Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op Poliswijzer.nl helpen we jou ook te besparen op je (zorg)verzekering!

Autoverzekering vergelijken

Start met vergelijken van autoverzekeringen

Je leeftijd kan van invloed zijn op de hoogte van de premie.
Je woonplaats kan van invloed zijn op de hoogte van de premie.
Vul hier het aantal kilometers in wat je jaarlijks denkt te rijden.
Schadevrije jaren beïnvloeden de hoogte van je premie. Je vindt ze op de laatst gekregen polis van je huidige verzekeraar.
 • Autoverzekering vergelijken incl. eventuele aanvullende dekking
 • Maximaal voordeel met jouw schadevrije jaren
 • Hoogste beoordeling van overstappers
 • Meer dan 25 jaar ervaring in vergelijken

 • 100% Onafhankelijk

  Verzekeraars betalen ons niet om opgenomen te worden in de vergelijking. Ze bepalen dus ook niet de ranking en daarom staat de voor jou goedkoopste verzekering altijd bovenaan.
 • Volledig vergelijken

  Poliswijzer.nl brengt de verzekeringen zorgvuldig voor je in kaart. Je kunt filteren, sorteren en direct kiezen voor de juiste polis. We worden niet voor niets beoordeeld met een super hoge waardering.
 • Inzicht in de toekomst

  Wij laten zien wat jouw autoverzekering volgend jaar kost. Wat wordt de premie met één extra schadevrij jaar of na een geclaimde schade? Inzicht in de toekomst maakt het kiezen van een autoverzekering eenvoudiger.

Wat is het voordeel van autoverzekering vergelijken?

De drie belangrijkste voordelen van autoverzekeringen vergelijken:

1. Je bespaart een hoop geld

De prijsverschillen tussen autoverzekeraars zijn enorm groot. Het verschil tussen de duurste en goedkoopste autoverzekering kan zelfs oplopen tot honderden euro's per jaar. Autoverzekeraars veranderen ook nog eens regelmatig de premie door het jaar heen. Daarom is het verstandig om minimaal één keer per jaar een vergelijking te maken.

2. Je krijgt de beste voorwaarden

Door autoverzekeringen te vergelijken vind je niet alleen de goedkoopste autoverzekering, maar ook een verzekering met de beste voorwaarden. Zo kom je niet voor verrassingen te staan als je dan toch een keer schade hebt. 

3. Je haalt het maximale uit je schadevrije jaren

Met onze unieke tool vergelijk je ook autoverzekeringen op korting die je krijgt op de premie als je een jaar schadevrij rijdt. Of hoeveel de premie juist omhoog gaat wanneer je schade indient. Want ook dat verschilt per verzekeraar.

Veelgestelde vragen over autoverzekeringen

 • Ja, alleen de WA autoverzekering is verplicht. Je kunt zelf kiezen voor een uitgebreidere dekking, maar dit is niet verplicht.

 • Dat verschilt per verzekeraar. Met de schadevrije jaren tool bovenaan onze vergelijker kun je een autoverzekering kiezen die na het indienen van schade nog steeds betaalbaar is. De ene verzekeraar verhoogt de premie na een schadeclaim namelijk meer dan de andere verzekeraar..

 • Met een WA beperkt casco of WA volledig casco autoverzekering krijg je bij schade aan je eigen auto de dagwaarde uitgekeerd. Dat is de waarde van de auto vlak voordat je schade rijdt. Bij het afsluiten van je autoverzekering is er vaak standaard een aanschafwaarderegeling voor tweedehands auto's of een nieuwwaarderegeling voor nieuwe auto's aanwezig. Bij total loss of diefstal van de auto kun je een beroep doen op één van deze regelingen. Je krijgt dan bij schade de aanschafwaarde of nieuwwaarde van de auto vergoed tot een aantal jaren na de aankoop. Zo kun je een soortgelijke (tweedehands) auto opnieuw kopen. Vind je dit belangrijk? In de vergelijker kun je filteren op aanwezigheid van een aanschafwaarde- of nieuwwaarderegeling.

Autoverzekering vergelijken in 4 simpele stappen

Je weet nu dat autoverzekeringen vergelijken voordelen biedt. Hoe kun je eigenlijk het beste je autoverzekering vergelijken? Bereken je premie aan de hand van een paar gegevens, zoals je kenteken, geboortedatum en postcode. De vergelijker adviseert de beste dekking bij jouw auto aan de hand van je kenteken. Natuurlijk kun je dit zelf aanpassen bij de slimme filters, zodat je alleen autoverzekeringen vergelijkt met de gewenste dekking. Je zit zelf aan de knoppen!  De goedkoopste autoverzekeringen staan bovenaan in de vergelijker.

autoverzekering vergelijken in 4 simpele stappen.png

Welke autoverzekering is verplicht?

Een WA autoverzekering is verplicht wanneer je een auto bezit. Deze zou je minimaal af moeten sluiten. Bij het verzekeren van je auto heb je zelf de keuze uit nog twee uitgebreidere dekkingen: WA beperkt casco en WA volledig casco (all risk). Hieronder leggen we kort uit wat de verschillende dekkingen inhouden.

1. WA verzekering (verplicht)

Met deze minst uitgebreide dekking is schade verzekerd die jij veroorzaakt met de auto aan anderen. Schade aan je eigen auto is met de WA dekking niet verzekerd.

2. WA beperkt cascoverzekering (niet verplicht)

De WA + beperkt casco autoverzekering dekt naast schade aan anderen ook een aantal schades veroorzaakt aan jouw eigen auto. Het gaat bijvoorbeeld om autoschades door brand, storm, hagel, autodiefstal, ruitbreuk en een aanrijding met loslopende dieren.

3. WA volledig casco (all risk) verzekering (niet verplicht)

De WA + volledig casco autoverzekering (all risk) is, zoals de naam al zegt, de meest uitgebreide autoverzekering. Naast de dekkingen van de WA en beperkt casco autoverzekering ben je ook verzekerd tegen schade door bijvoorbeeld vandalisme. Zelfs schades aan je eigen auto die je zelf per ongeluk door eigen schuld veroorzaakt, zoals een aanrijding, zijn gedekt

Soort schade         WA          WA + Beperkt casco  WA + Volledig casco
Schade aan anderen
Storm
Autobrand
Diefstal
Ruitbreuk
Hagelschade
Vandalisme
Schade door eigen schuld

Overstappen van autoverzekering: zo doe je dat

Heb je een autoverzekering gevonden in de vergelijker? Dan kun je deze gemakkelijk afsluiten bij de nieuwe verzekeraar via de aanmeldknop in de vergelijker. Tijdens het aanmeldproces zal de nieuwe autoverzekeraar je vragen of ze jouw huidige autoverzekering moeten opzeggen voor je. Makkelijk toch? Je kunt er ook voor kiezen om zelf de oude autoverzekering op te zeggen.

Dit kan ook eenvoudig per mail, post, telefoon of in de online omgeving van je huidige autoverzekeraar. Je ontvangt direct na de aanmelding een bevestigingsmail van de nieuwe autoverzekeraar. Daarin staat of je (meteen) de weg op kunt of niet. Meestal ben je direct geaccepteerd of krijg je een voorlopige dekking. Twijfel je over de nieuwe autoverzekering? Geen enkel probleem, want je hebt altijd 14 dagen bedenktijd. 

stappenplan overstappen autoverzekering.png


Aanvullende autoverzekeringen

Naast de standaard autoverzekering kun je je ook aanvullend verzekeren. Is een aanvullende verzekering nuttig? Het hangt ervan af wat je belangrijk vindt en wat je al hebt verzekerd. De meest afgesloten aanvullende dekking in Nederland is schadeverzekering inzittenden. Met de schadeverzekering inzittenden is letselschade en materiële schade van de inzittenden na een ongeval gedekt. Bijvoorbeeld bij blijvende invaliditeit of schade aan bagage. De andere aanvullende dekkingen wordt minder naar omgekeken, omdat dit vaak al op een andere manier is verzekerd. Andere aanvullende dekkingen zijn de ongevallen inzittendenverzekeringrechtsbijstand in het verkeer en pechhulp.


Maximaal voordeel schadevrije jaren door autoverzekering vergelijken

We hebben allemaal wel eens van die momenten dat je denkt: 'Had ik dit maar eerder geweten.' Voor ieder schadevrij jaar geeft de autoverzekeraar een bepaalde korting op de premie (bonus). Maar die korting is bij iedere autoverzekeraar anders. Ga je autoverzekeringen vergelijken, dan wil je natuurlijk ook weten welke autoverzekeraar de hoogste korting geeft. Maar let niet alleen op de korting. Het gaat er uiteindelijk om hoeveel je onderaan de streep betaalt. Wist je dat sommige autoverzekeraars opeens een veel hogere premie vragen als je een schade claimt (malus)? Door een schadegeval gaat er namelijk een streep door je opgebouwde korting. Met onze unieke tool bovenin de autoverzekeringen vergelijker zie je per autoverzekeraar wat precies de gevolgen zijn voor de toekomstige premie. Zo kies je niet alleen de voordeligste autoverzekering op dit moment, maar ook de voordeligste als je dan toch een keer schade rijdt.

Schadevrij jaar erbij? Of schade?

Bekijk de invloed op je premie per verzekeraar als je een schadevrije jaar erbij hebt of juist schade indient. Op deze vragen krijg je antwoord in onze vergelijker:

Schadevrije jaren tool


Tips bij autoverzekering vergelijken

Zoek je een goedkope verzekering? Vergelijk je autoverzekering dan op Poliswijzer.nl en kom tot de laagste premie met de ruimste dekking. Je zit in de vergelijker en ziet de resultaten. Waar moet je dan op letten? Onze adviseurs geven drie gouden tips om de beste autoverzekering te vinden!

1. Vergelijk ook uitgebreidere dekkingen

Kies niet zomaar voor een beperkte dekking bij een willekeurige verzekeraar. Een uitgebreidere dekking, beperkt casco of allrisk dekking kan zelfs voordeliger zijn dan een autoverzekering met een WA dekking. 

2. Speel met het eigen risico

Kijk eerst eens wat de premie is als je filtert op 0 euro eigen risico. Zet de filter daarna hoger, om het verschil in premie te bekijken. Soms kun je voor een paar euro extra kiezen voor een iets duurdere autoverzekering zonder eigen risico. Wil je juist de laagste premie en heb je eigenlijk nooit schade? Overweeg dan een hoger eigen risico.

3. Profiteer van de gelijkwaardige autoregeling

Veel autoverzekeraars keren bij total loss of diefstal van de auto de dagwaarde van de auto uit. Met dit bedrag kun je niet altijd een gelijkwaardige auto terugkopen van hetzelfde merk, type en bouwjaar. De aanschafprijs van een soortgelijke auto is meestal hoger dan de uitgekeerde dagwaarde. Wil je de auto toch weer opnieuw kunnen kopen? Dat kan met de gelijkwaardige autoregeling. Daarmee geeft de verzekeraar aan dat je bovcenop de dagwaarde een extra bedrag uitgekeerd krijgt om een soortgelijke auto te kunnen kopen. 

Artikelen binnen autoverzekeringen

Autoverzekeringen algemeen

Wat is een autoverzekering? | Wat is de beste autoverzekering? | Hoeveel gaat je premie omhoog na schade? | Wat is de no-claim garantie?  | Schadeafhandeling | Autoverzekering berekenen | Autoverzekering afsluiten

Regels van autoverzekering

Auto uitlenen aan kind | Auto uitlenen verzekering | Beveiligingseisen autoverzekering  | Auto verzekeren op andere naam | Groene kaart verplicht? | Royementsverklaring | Wanneer wordt autoverzekering afgeschreven?

Overige informatie

Verzekerd voor hagelschade | WA casco verzekering auto | Verzekerd voor dieraanrijding | Tijdelijke autoverzekering  | Vervangend vervoer bij schade | Gratis kentekencheck | Wegenbelasting berekenen | Autoschadeformulier invullen

Meer informatie over autoverzekeringen is te vinden in onze Kennisbank.

Navigatie