Zorgverzekering vergelijken

Ben Woldring
Vragen? Wij bellen je graag terug.
VGZ zorgverzekering 2022 + Premies
Beoordeling

Dit cijfer is gebaseerd op de resultaten uit een grootschalig onderzoek naar de tevredenheid van Nederlanders over hun zorgverzekeraar uitgevoerd door Telegraaf Media Groep en Poliswijzer.nl.

Lees het Nationaal Zorgverzekeraars Onderzoek
TMG Poliswijzer.nl
6,5
265 reviews

VGZ zorgverzekering 2022 + Premies

VGZ is een grote Nederlandse aanbieder van zorgverzekeringen. VGZ biedt ruime keuze in verschillende zorgverzekeringen met verschillende dekkingen. Ook service is belangrijk bij VGZ. Zo krijg je gratis zorgadvies en zijn er verpleegkundigen die gezondheidsvragen beantwoorden. VGZ is onderdeel van de coöperatie VGZ. Dat is één van de vier grote zorgverzekeringsconcerns van Nederland. Tot de coöperatie behoren ook merken als Univé. VGZ heeft geen winstoogmerk.

Vergelijk alle verzekeringen van VGZ Of vergelijk met je huidige VGZ verzekering

Premie basisverzekering VGZ 2021

VGZ biedt een basisverzekering aan. De inhoud van deze basisverzekering is door de overheid vastgesteld. Die is dus bij elke verzekeraar hetzelfde. Iedereen in Nederland moet verplicht een basisverzekering afsluiten. Net als bij andere verzekeraars betalen kinderen tot 18 jaar geen premie voor een zorgverzekering bij VGZ.

Premie aanvullende zorgverzekering VGZ 2021

VGZ heeft ook diverse aanvullende verzekeringen. Zo'n aanvullende verzekeringen dekt bijvoorbeeld de kosten van een bril of lenzen, een tandartsbehandeling of fysiotherapie. Een aanvullende verzekering is niet verplicht. Kinderen tot 18 jaar kun je bijschrijven op jouw polis. Ze zijn dan meeverzekerd en betalen geen premie voor de aanvullende zorgverzekering bij VGZ.

Polissen

Hieronder staat het overzicht van alle basis-, aanvullende- en tandverzekeringen van VGZ.

Aanvullende verzekering

 • VGZ Aanvullend Instap
 • VGZ Aanvullend Goed
 • VGZ Aanvullend Beter
 • VGZ Aanvullend Best

Tandverzekering

 • VGZ Tand Goed
 • VGZ Tand Beter
 • VGZ Tand Best

Extra service

VGZ heeft voor het ondergaan van een knie- of heupoperatie en de revalidatie afspraken gemaakt met ziekenhuizen en verzorghotels in Spanje en Duitsland. Lees hier meer over revalideren in het buitenland.

Voordelen

 • Extra diensten, zoals wachtlijstbemiddeling, een gezondheidslijn en advies over een second opinion.
 • Verzekerd van revalideren in Spanje en Duitsland na een knie- of heupvervanging.
 • Geen eigen risico bij vergoeding voorkeursgeneesmiddel.

Nadelen

 • Bij een niet-gecontracteerde zorgverlener wordt 80% vergoed in de Ruime Keuze polis.
 • Acceptatievoorwaarden bij Tand Best.

Vergelijk en bespaar tot € 504
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie