Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 17.30 uur
050 2111 456   Logo WhatsApp
VGZ

VGZ zorgverzekering 2023 en VGZ premie 2023

VGZ is een grote Nederlandse aanbieder van zorgverzekeringen. VGZ biedt ruime keuze in verschillende zorgverzekeringen met verschillende dekkingen. Ook service is belangrijk bij VGZ. Zo krijg je gratis zorgadvies en zijn er verpleegkundigen die gezondheidsvragen beantwoorden. VGZ is onderdeel van de coöperatie VGZ. Dat is één van de vier grote zorgverzekeringsconcerns van Nederland. Tot de coöperatie behoren ook merken als Univé. VGZ heeft geen winstoogmerk.

Vergelijk alle verzekeringen van VGZ Of vergelijk met je huidige VGZ verzekering

Premies

VGZ Eigen Keuze is vanaf 2023 geen restitutieverzekering meer. De Eigen Keuze heeft namelijk niet meer bij alle zorgverleners een volledige keuzevrijheid. Het gevolg is dat klanten van VGZ niet meer volledig vrij zijn in het kiezen van hun zorgverlener. Wanneer je naar een niet-gecontracteerde zorgverlener gaat krijg je niet het volledige bedrag vergoed. Deze polis is met meer dan € 10 gestegen. De premie van de naturapolissen van VGZ steeg minder hard.

VGZ - Basisverzekering Polis Premie 2023 p.m. Premie 2022 p.m. Verschil in € Verschil in %
VGZ Basis Keuze Natura € 132,95 € 126,15 + € 6,80 + 5,4%
VGZ Ruime Keuze Natura € 141,95 € 132,65 + € 9,30 + 7%
VGZ Eigen Keuze Combinatie € 153,65 € 142,40 + € 11,25 + 7,9%

Premie basisverzekering VGZ 2023

De dekking waar je recht op hebt vanuit de basisverzekering is bij alle verzekeraars hetzelfde. De premie verschilt wel enorm. Jaarlijks wordt de premie voor de basisverzekering opnieuw vastgesteld. De hoogte van de premie hangt af van het bedrag dat de verzekeraar nodig denkt te hebben om alle kosten te dekken. Voor jonge verzekerden tot 18 jaar is de basisverzekering gratis.

Premie aanvullende zorgverzekering VGZ 2023

Met de aanvullende zorgverzekering verzeker je bijvoorbeeld tandartskosten, fysiotherapie en brillen en contactlenzen mee in de zorgverzekering van VGZ. Het afsluiten van de basisverzekering is verplicht, het afsluiten van de aanvullende verzekering is vrijwillig. De premie voor deze aanvulling is afhankelijk van welke dekking je wenst. Er zijn namelijk meerdere varianten.


Polissen

Hieronder staat het overzicht van alle basis-, aanvullende- en tandverzekeringen van VGZ.

Aanvullende verzekering

 • VGZ Aanvullend Instap
 • VGZ Aanvullend Goed
 • VGZ Aanvullend Beter
 • VGZ Aanvullend Best

Tandverzekering

 • VGZ Tand Goed
 • VGZ Tand Beter
 • VGZ Tand Best

Extra service

 • Mogelijkheid om het verplicht eigen risico gespreid over 10 maanden te betalen (aanvragen voor 31-01-2023)
 • Bij VGZ tellen voorkeursgeneesmiddelen niet mee voor het verplicht en vrijwillig eigen risico
 • Gratis VGZ Mindfulness coach app
 • Gratis online workshopsMet onderwerpen als chronische aandoendingen, de overgang en balans voor werkende ouders voor jouw gezondheid 
 • Met de Salut appDeze app helpt om gewoonten aan passen, zoals gezonder eten, meer bewegen of rust nemen. Je kunt in de app bijhouden hoe dat gaat en hoe je je voelt. In sommige regio's kun je ook jouw dossier van de huisarts aan de app koppelen. houd je alles over jouw gezondheid bij
 • Met Zinnige Zorg zet VGZ zich samen met een netwerk van bijvoorbeeld ziekenhuizen in om de (digitale) zorg beter en betaaldbaarder te maken

Vergelijk en bespaar tot € 535
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie