Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 17.30 uur
050 2111 456   Logo WhatsApp
Menzis

Menzis zorgverzekering 2023 en Menzis premie 2023

Menzis is één van de vier grote Nederlandse zorgverzekeringconcerns. Het concern omvat de labels AnderZorg, VinkVink en HEMA. Menzis is een coöperatie zonder winstoogmerk. Verzekerden zijn lid en hebben via de ledenraad invloed op het beleid van de verzekeraar. Menzis is vooral actief in Noord- en Oost-Nederland. De verzekeraar heeft in die regio’s meerdere winkels en servicepunten. Daar kunnen verzekerden onder meer terecht voor advies.

Vergelijk alle verzekeringen van Menzis Of vergelijk met je huidige Menzis verzekering

Premies

Menzis is de tweede grote zorgverzekeraar die de zorgpremie 2023 bekend heeft gemaakt. De premie voor de Menzis Basis stijgt met € 8 per maand. Menzis heeft de premie dus flink moeten verhogen. De Menzis Basis Voordelig is zelfs 13% duurder geworden dan in 2022. Het gaat om een premiestijging van € 15,50

Menzis - Basisverzekering Polis Premie 2023 p.m. Premie 2022 p.m. Verschil in € Verschil in %
Menzis Basis Voordelig  Natura beperkt € 134,50 € 119,00 + € 15,50 + 13%
Menzis Basis Natura € 141,25 € 133,25 + € 8,00 + 6%
Menzis Basis Vrij Restitutie € 152,75 € 143,75 € 9,00 + 6,3%

Premie basisverzekering Menzis 2023

Jaarlijks maken zorgverzekeraars in november de premie voor de basisverzekering voor het nieuwe jaar bekend. Verzekeraars rekenen verschillende premies voor dezelfde dekking. De dekkingen in de basisverzekering verschillen namelijk niet per verzekeraar. Kinderen tot 18 jaar zijn gratis verzekerd. Daarna betalen ze ook premie voor de basisverzekering.

Premie aanvullende zorgverzekering Menzis 2023

Menzis heeft ook diverse aanvullende verzekeringen. Deze verzekeringen dekken bijvoorbeeld de kosten van een bril of lenzen, een tandartsbehandeling of fysiotherapie. Een aanvullende verzekering is niet verplicht. Kinderen tot 18 jaar kun je meeverzekeren op jouw zorgverzekering. Zij betalen geen premie. 


Polissen

Hieronder staat het overzicht van alle basis-, aanvullende- en tandverzekeringen van Menzis.

Aanvullende verzekering

 • Aanvullend
 • Extra Aanvullend
 • JongerenVerzorgd
 • ExtraVerzorgd 1
 • ExtraVerzorgd 2
 • ExtraVerzorgd 3

Tandverzekering

 • TandVerzorgd 250
 • TandVerzorgd 500
 • TandVerzorgd 750

Extra service

 • Mogelijkheid om het verplicht eigen risico gespreid over 10 maanden te betalen (aanvragen voor 31-01-2023)
 • Uitgebreide zorgvinder met informatie over contracten, ervaring van de patiënt en de wachttijd
 • Menzis heeft samen met haar andere labelsAnderzorg, Hema en VinkVink vallen onder Menzis de meeste keuze in gecontracteerde GLI zorgverlenersGLI staat voor gecombineerde leefstijl interventie. Een GLI zorgverlener helpt door gedragsverandering, zoals meer bewegen, gezonder in het leven te staan.
 • De Menzis zorgadviseurVoor persoonlijk advies, over bijvoorbeeld het afstemmen van zorg tussen allerlei betrokken partijen, wachtlijstbemiddeling of vragen over langdurige zorg mag je rekenen op de Zorgadviseur. Duurt het in je eigen ziekenhuis te lang voordat je aan de beurt bent? Dan kun je de Zorgadviseur vragen op zoek te gaan naar een ziekenhuis waar je eerder terecht kunt. En dat geldt voor alle soorten behandelingen staat voor je klaar voor bemiddeling
 • Gratis toegang tot de beweeg-app SamenGezondMet SamenGezond krijg je iedere week een persoonlijk beweegdoel. De app zorgt ervoor dat je meer gaat bewegen, zoals wandelen, fietsen en hardlopen. Als je het beweegdoel behaalt, maak je kans op prijzen. Wil je meer voor je gezondheid doen dan alleen bewegen? Je kunt in de app ook opdrachten krijgen die bijvoorbeeld helpen om beter te slapen of bewuster te eten.
 • Gratis toegang tot de FysioZelfCheck appMet de FysioZelfCheck app ontvang je oefenprogramma's die bij jouw klachten horen met instructievideo's en tips van fysiotherapeuten (alleen bij aanvullende verzekering met fysiotherapie)
 • Gratis toegang tot online GGZ programma's

Vergelijk en bespaar tot € 535
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie