Ben Woldring
Vragen? Wij bellen je graag terug.
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Zorgverzekeringen vergelijken
Zorg en Zekerheid

Zorg en Zekerheid zorgverzekering 2023 en nieuwe premies

Zorg en Zekerheid is een regionale zorgverzekeraar die zich sterk maakt voor toegankelijke én betaalbare zorg. Zorg waar verzekerden gezond van worden én blijven. Bij Zorg en Zekerheid staat de gezondheid van de klant centraal. Dit laat Zorg en Zekerheid naar eigen zeggen zien aan de kwaliteit van de dienstverlening, de korte lijnen naar de zorgverleners en het werken zonder winstoogmerk. Zorg en Zekerheid bestaat sinds 1825 en is een zelfstandige verzekeraar met ruim 400.000 verzekerden.

Vergelijk alle verzekeringen van Zorg en Zekerheid Of vergelijk met je huidige Zorg en Zekerheid verzekering

Premies

De zorgverzekering (basisverzekering) van Zorg en Zekerheid wordt flink duurder in  2023. Dit zijn de zorgpremies van Zorg en Zekerheid in 2023.

Zorg en Zekerheid Polis Premie 2023 p.m. Premie 2022 p.m. Verschil in € Verschil in %
Zorg Gemak Polis Natura beperkt € 130,65 € 116,85 + € 13,80 + 11,8%
Zorg Zeker Polis Natura € 139,95 € 129,85 + € 10,10 + 7,8%
Zorg Vrij Polis Restitutie € 147,45 € 137,35 + € 10,10 + 7,8%

Premie basisverzekering Zorg en Zekerheid 2023

Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid biedt drie basisverzekeringen aan. De laagste premie betaal je voor de Zorg Gemak Polis en voor de Zorg Vrij polis de hoogste premie. De premie van de Zorg Zeker Polis zit hier tussenin. Met deze basisverzekeringen kun je in vrijwel ieder ziekenhuis terecht. De vergoeding is in het basispakket gelijk bij alle verzekeraars en wordt bepaald door de overheid. Het belangrijkste verschil is de keuzevrijheid in zorgverleners. In de naturaverzekering heb je geen 100% keuzevrijheid.

Premie aanvullende zorgverzekering Zorg en Zekerheid 2023

Met een aanvullende verzekering kun je de voor jou noodzakelijke extra dekkingen toevoegen aan je zorgverzekering. Zorg en Zekerheid biedt maar liefst acht aanvullende pakketten. Hierin kun je bijvoorbeeld de kosten van de tandarts en fysiotherapie verzekeren.


Polissen

Hieronder staat het overzicht van alle basis-, aanvullende- en tandverzekeringen van Zorg en Zekerheid.

Aanvullende verzekering

 • AV Basis
 • AV Sure
 • AV Standaard
 • AV GeZZin Compact
 • AV Top
 • AV GeZZin
 • AV Plus
 • AV Gemak

Buitenland

 • Module Buitenland

Extra service

 • Mogelijkheid om het verplicht eigen risico gespreid over 10 maanden te betalen (aanvragen voor 31-01-2023)
 • Poliswijzer.nl korting: 5% korting op de aanvullende verzekeringen
 • Voorkeursgeneesmiddelen vallen niet onder het eigen risico
 • Mogelijkheid om de tandartsvergoeding te delenEen meeverzekerde, zoals je partner, met dezelfde tandartsdekking kan een deel van jouw vergoeding gebruiken of geven aan jou. Bijvoorbeeld: jij en je meeverzekerde hebben beiden het tandartspakket van 500 euro vergoeding. Samen is dit 1000 euro tandartsvergoeding. Jij kiest zelfde hoeveel je hiervan gebruikt en hoeveel je partner hiervan gebruikt. met een meeverzekerde met hetzelfde tandartspakket bij Zorg en Zekerheid
 • De Stichting Zorg en Zekerheid ondersteunt en sponsort initiatieven in de omgeving Leiden die zorgen voor een gezonde samenleving, zoals Sportmaat en Fietsmaatjes

Vergelijk en bespaar tot € 535
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie