Ben Woldring
Vragen? Wij bellen je graag terug.
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Zorgverzekeringen vergelijken
OHRA

OHRA zorgverzekering 2023 en OHRA premie 2023

OHRA is een grote Nederlandse verzekeringsmaatschappij. De afkorting staat voor Onderlinge ziekteverzekering der Hoogere Rijks-Ambtenaren. Tegenwoordig kan iedereen bij OHRA een zorgverzekering afsluiten. OHRA richt zich op mensen die weten wat ze willen, veel zelf online regelen én een vrije zorgkeuze belangrijk vinden. OHRA is onderdeel van Nationale Nederlanden, die weer onderdeel is van CZ, wat zorgverzekeringen betreft. CZ is één van de vier grotere verzekeringsconcerns van Nederland. Zo’n 90 procent van de Nederlanders heeft een zorgverzekering bij de 'big four'.

Vergelijk alle verzekeringen van OHRA Of vergelijk met je huidige OHRA verzekering

Premies

Zorgverzekeraar OHRA heeft in vergelijking met veel andere zorgverzekeraars de premiestijging beperkt kunnen houden. Het gaat om een stijging van slechts € 6,50 per maand in 2023.

OHRA - Basisverzekering Polis Premie 2023 p.m. Premie 2022 p.m. Verschil in € Verschil in %
Zorgverzekering Combinatie € 135,95 € 129,45 + € 6,50 + 5%

Premie basisverzekering OHRA zorgverzekering 2023

OHRA biedt één variant van de basisverzekering aan. De inhoud van deze basisverzekering is door de overheid vastgesteld en is dus wat betreft de dekking identiek bij andere verzekeraars.

Iedereen in Nederland is verplicht om een basisverzekering af te sluiten. Net als bij andere verzekeraars betalen jonge verzekerden tot 18 jaar geen premie voor een zorgverzekering bij OHRA.

Premie aanvullende zorgverzekering OHRA 2023

OHRA heeft meerdere aanvullende verzekeringen waar je tussen kunt kiezen. Zo'n aanvullende verzekeringen dekt bijvoorbeeld de kosten van een bril, een tandartsbehandeling of fysiotherapie.

Een aanvullende verzekering is in tegenstelling tot de basisverzekering niet verplicht. Kinderen tot 18 jaar kun je gratis bijschrijven op jouw polis. Ze zijn dan verzekerd, zonder dat ze premie voor de aanvullende zorgverzekering bij OHRA betalen.


Polissen

Hieronder staat het overzicht van alle basis-, aanvullende- en tandverzekeringen van OHRA.


Extra service

  • OHRA is onderdeel van CZ, één van de grootste zorgverzekeraars van Nederland
  • Poliswijzer.nl korting: 5% korting op de aanvullende verzekeringen
  • Mogelijkheid om het verplicht eigen risico gespreid over 10 maanden te betalen (aanvragen voor 31-01-2023)
  • Met de Meegroeiservice kun je, wanneer je levensfase verandertDe Meegroeiservice geldt in de volgende situaties: je bent zwanger; je adopteert een kindje; je gaat samenwonen of trouwen; je gaat verhuizen; je gaat scheiden; je kinderen gaan het huis uit; je gaat met pensioen; je verliest je baan; in geval van overlijden. Je nieuwe aanvullende verzekering gaat in op de eerste dag van de volgende kalendermaand nadat je de wijziging hebt aangevraagd. Je kunt er ook voor kiezen om de aanvullende verzekering later in te laten gaan. De Meegroeiservice is van toepassing op de volgende aanvullende verzekeringen: OHRA Jongeren, OHRA Aanvullend, OHRA Extra Aanvullend, OHRA Uitgebreid, OHRA Uitgebreid Vitaal, OHRA Extra Uitgebreid, één keer per jaar je aanvullende verzekering uitbreiden of beperken
  • Je ontvangt korting op behandelingen hulpmiddelen, zoals kookboeken, sportkleding en diabetesproducten
  • Je ontvangt korting op een sportschoolabonnement bij Basic-fit, HealthCity of fit20

Vergelijk en bespaar tot € 402
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie