Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op Poliswijzer.nl helpen we jou ook te besparen op je (zorg)verzekering!
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Zorgverzekeringen vergelijken
OHRA

OHRA zorgverzekeringen 2024: basis en aanvullende verzekering

OHRA is een grote Nederlandse verzekeringsmaatschappij. De afkorting staat voor Onderlinge ziekteverzekering der Hoogere Rijks-Ambtenaren. Tegenwoordig kan iedereen bij OHRA een zorgverzekering afsluiten. OHRA richt zich op mensen die weten wat ze willen, veel zelf online regelen én een vrije zorgkeuze belangrijk vinden. OHRA is onderdeel van Nationale Nederlanden, die weer onderdeel is van CZ, wat zorgverzekeringen betreft. CZ is één van de vier grotere verzekeringsconcerns van Nederland. Zo’n 90 procent van de Nederlanders heeft een zorgverzekering bij de 'big four'.

Vergelijk alle verzekeringen van OHRA Of vergelijk met je huidige OHRA verzekering

Premies

OHRA heeft vorig jaar de premiestijging nog beperkt kunnen houden. Dit jaar is het anders. De premie van de zorgverzekering van OHRA stijgt met € 9,65. Hiermee komt de premie van OHRA in 2024 uit op € 145,60 per maand.

OHRA - Basisverzekering Polis Premie 2024 p.m. Premie 2023 p.m. Verschil in € Verschil in %
Zorgverzekering Combinatie € 145,60 € 135,95 + € 9,65 + 7,1%

Premie basisverzekering OHRA zorgverzekering 2024

OHRA biedt één variant van de basisverzekering aan. De inhoud van deze basisverzekering is door de overheid vastgesteld en is dus wat betreft de dekking identiek bij andere verzekeraars.

Iedereen in Nederland is verplicht om een basisverzekering af te sluiten. Net als bij andere verzekeraars betalen jonge verzekerden tot 18 jaar geen premie voor een zorgverzekering bij OHRA.

Premie aanvullende zorgverzekering OHRA 2024

OHRA heeft meerdere aanvullende verzekeringen waar je tussen kunt kiezen. Zo'n aanvullende verzekeringen dekt bijvoorbeeld de kosten van een bril, een tandartsbehandeling of fysiotherapie.

Een aanvullende verzekering is in tegenstelling tot de basisverzekering niet verplicht. Kinderen tot 18 jaar kun je gratis bijschrijven op jouw polis. Ze zijn dan verzekerd, zonder dat ze premie voor de aanvullende zorgverzekering bij OHRA betalen.


Polissen

Hieronder staat het overzicht van alle basis-, aanvullende- en tandverzekeringen van OHRA.


Extra service

  • OHRA is onderdeel van CZ, één van de grootste zorgverzekeraars van Nederland
  • Poliswijzer.nl korting: 5% korting op de aanvullende verzekeringen
  • Mogelijkheid om het verplicht eigen risico gespreid over 10 maanden te betalen (aanvragen voor 31-01-2024)
  • Met de Meegroeiservice kun je, wanneer je levensfase verandertDe Meegroeiservice geldt in de volgende situaties: je bent zwanger; je adopteert een kindje; je gaat samenwonen of trouwen; je gaat verhuizen; je gaat scheiden; je kinderen gaan het huis uit; je gaat met pensioen; je verliest je baan; in geval van overlijden. Je nieuwe aanvullende verzekering gaat in op de eerste dag van de volgende kalendermaand nadat je de wijziging hebt aangevraagd. Je kunt er ook voor kiezen om de aanvullende verzekering later in te laten gaan. De Meegroeiservice is van toepassing op de volgende aanvullende verzekeringen: OHRA Jongeren, OHRA Aanvullend, OHRA Extra Aanvullend, OHRA Uitgebreid, OHRA Uitgebreid Vitaal, OHRA Extra Uitgebreid, één keer per jaar je aanvullende verzekering uitbreiden of beperken
  • Je ontvangt korting op behandelingen hulpmiddelen, zoals kookboeken, sportkleding en diabetesproducten
  • Je ontvangt korting op een sportschoolabonnement bij Basic-fit, HealthCity of fit20

Vergelijk en bespaar tot € 468
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie