Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 17.30 uur
050 2111 456   Logo WhatsApp
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Zorgverzekeringen vergelijken
CZ

CZ zorgverzekering 2023 en premies

Ben je op zoek naar de premie van CZ zorgverzekeringen? Poliswijzer.nl zet de premies van een basisverzekering en aanvullende zorgverzekeringen bij CZ voor jou op een rij. Je kunt via Poliswijzer.nl eenvoudig je zorgverzekering bij CZ afsluiten of de premies vergelijken met die van andere zorgverzekeraars.

Vergelijk alle verzekeringen van CZ Of vergelijk met je huidige CZ verzekering

Premies

CZ verhoogt de zorgpremie 2023 met € 3,75 per maand. De Zorgopmaatpolis wordt hiermee € 138,25 per maand. De premiestijging is een stuk lager dan de voorspelde € 10 van de overheid op Prinsjesdag. CZ heeft de premiestijging kunnen beperken door het inzetten van reserves. 

CZ - Basisverzekering Polis Premie 2023 p.m. Premie 2022 p.m. Verschil in € Verschil in %
Zorgbewustpolis Natura € 131,90 € 126,75 + € 5,15 + 4,1%
Zorgopmaatpolis Natura € 138,25 € 134,50 + € 3,75 + 2,8%
Zorgkeuzepolis Restitutie € 149,00 € 145,25 + € 3,75 + 2,6%

Premie basisverzekering CZ 2023

CZ biedt meerdere basisverzekeringen aan. Je kiest bijvoorbeeld voor de Zorg op Maatpolis of de Zorgbewustpolis. De inhoud van deze basisverzekeringen is door de overheid vastgesteld. Die is dus bij elke verzekeraar hetzelfde.

Iedereen in Nederland moet verplicht een basisverzekering afsluiten. Net als bij andere verzekeraars betalen kinderen tot 18 jaar geen premie voor een zorgverzekering van CZ.

Premie aanvullende CZ zorgverzekering 2023

CZ heeft ook diverse aanvullende verzekeringen. Zo'n aanvullende verzekering dekt bijvoorbeeld de kosten van een bril of lenzen, een tandartsbehandeling of fysiotherapie. CZ biedt meerdere opties aan, dus er is vast wel een aanvullende verzekering die goed bij jou past. CZ biedt bijvoorbeeld een uitgebreide tandarts dekking aan of een speciale aanvullende verzekering voor jongeren of juist voor 50-plussers. Ook voor gezinnen is er een speciale aanvullende verzekering ontwikkeld.

Een aanvullende verzekering is niet verplicht. Kinderen tot 18 jaar kun je bijschrijven op jouw polis. Ze zijn dan meeverzekerd en betalen geen premie voor de aanvullende zorgverzekering bij CZ.


Polissen

Hieronder staat het overzicht van alle basis-, aanvullende- en tandverzekeringen van CZ.

Aanvullende verzekering

 • Start
 • Basis
 • Plus
 • Top
 • Jongeren
 • Gezinnen
 • 50 Plus

Tandverzekering

 • Tandarts
 • Uitgebreide Tandarts

Extra service

 • Mogelijkheid om het verplicht eigen risico gespreid over 10 maanden te betalen (aanvragen voor 31-01-2023)
 • Kies zelf het moment in de maand waarop je de premie af wil laten schrijven
 • Gratis deelname aan het Get Fit programmaJe krijgt 4 of 8 weken hulp van CZ bij afvallen. Je ontvangt een persoonlijk plan met recepten en sportoefeningen. Ook kun je contact opnemen met een diëtist als dat nodig is.
 • Gratis medisch advies met App de verpleegkundigeStel je gezondheidsvraag aan een verpleegkundige via de app. Medisch deskundigen geven snel antwoord en adviseren of je beter wel of niet naar de huisarts moet gaan. Je kunt ook foto's meesturen in de chat. Zelfs 's avonds of in het weekend.
 • Gratis huidcheck in de SkinVision appMet de SkinVision app check je plekjes op je huid, zoals een moedervlek. De app vertelt aan de hand van jouw foto binnen 30 seconde of het plekje een laag, gemiddeld of hoog risico heeft.
 • CZ ondersteunt projecten die de gezondheidszorg verbeteren, zoals gepersonaliseerde zorg, expertzorg bij kanker en het goedkoper maken van medicijnen 

Vergelijk en bespaar tot € 402
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie