Ben Woldring
Vragen? Wij bellen je graag terug.
CZ zorgverzekering 2022 en CZ premies 2022

CZ zorgverzekering 2022 en CZ premies 2022

CZ is met zo’n 3,4 miljoen verzekerden één van de grootste Nederlandse zorgverzekeraars. CZ biedt een ruim aanbod aan basis- en aanvullende zorgverzekeringen. Bovendien kies je bij CZ voor service. Zo kun je gebruik maken van second opinions, wachtlijstbemiddeling en medisch advies. CZ heeft ook een internetverzekering, CZdirect, voor wie een lage premie het allerbelangrijkst vindt.

Vergelijk alle verzekeringen van CZ Of vergelijk met je huidige CZ verzekering

Premies

CZ voelt zich ook genoodzaakt om de premie voor 2022 te verhogen. Voor de Zorgopmaatverzekering hebben ze een verhoging doorberekend van € 4,90 per maand.

CZ - Basisverzekering Polis Premie 2022 p.m. Premie 2021 p.m. Verschil in € Verschil in %
Zorgbewustpolis Natura € 126,75 € 123,10 + € 3,65 + 3,0%
Zorgopmaatpolis Natura € 134,50 € 129,60 + € 4,90 + 3,8%
Zorgkeuzepolis Restitutie € 145,25 € 138,50 + € 6,75 + 4,9%

Premie basisverzekering CZ 2022

CZ biedt meerdere basisverzekeringen aan. Je kiest bijvoorbeeld voor de Zorg op Maatpolis of de Zorgbewustpolis. De inhoud van deze basisverzekeringen is door de overheid vastgesteld. Die is dus bij elke verzekeraar hetzelfde.

Iedereen in Nederland moet verplicht een basisverzekering afsluiten. Net als bij andere verzekeraars betalen kinderen tot 18 jaar geen premie voor een zorgverzekering van CZ.

Premie aanvullende CZ zorgverzekering 2022

CZ heeft ook diverse aanvullende verzekeringen. Zo'n aanvullende verzekering dekt bijvoorbeeld de kosten van een bril of lenzen, een tandartsbehandeling of fysiotherapie. CZ biedt meerdere opties aan, dus er is vast wel een aanvullende verzekering die goed bij jou past. CZ biedt bijvoorbeeld een uitgebreide tandarts dekking aan of een speciale aanvullende verzekering voor jongeren of juist voor 50-plussers. Ook voor gezinnen is er een speciale aanvullende verzekering ontwikkeld.

Een aanvullende verzekering is niet verplicht. Kinderen tot 18 jaar kun je bijschrijven op jouw polis. Ze zijn dan meeverzekerd en betalen geen premie voor de aanvullende zorgverzekering bij CZ.


Polissen

Hieronder staat het overzicht van alle basis-, aanvullende- en tandverzekeringen van CZ.

Aanvullende verzekering

 • Start
 • Basis
 • Plus
 • Top
 • Jongeren
 • Gezinnen
 • 50 Plus

Tandverzekering

 • Tandarts
 • Uitgebreide Tandarts

Extra service

CZ heeft een extra service m.b.t. een second opinion in de vorm van Best Doctors. Best Doctors is een pakket aan diensten waarmee je een beroep kunt doen op de kennis van deskundigen om jou te helpen de juiste diagnose, behandeling en zorg te krijgen. Lees hier meer over de Best Doctors service.

Voordelen

 • Je ontvangt een volledige vergoeding bij 45.000 zorgverleners in Nederland waarmee CZ een contract heeft
 • Je kunt gebruik maken van second opinion, wachttijdbemiddeling en medisch advies
 • Verzekeringszaken regel je gemakkelijk online via Mijn CZ of je smartphone
 • Het verplicht eigen risico kun je vooraf gespreid betalen bij CZ

Vergelijk en bespaar tot € 535
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie