Ben Woldring
Vragen? Wij bellen je graag terug.

Studenten zorgverzekering vergelijken

Vergelijk je studentenverzekering & bespaar!

Start met vergelijken van zorgverzekeringen

Je leeftijd kan van invloed zijn op de hoogte van de premie.
Wij vragen je postcode omdat we willen laten zien bij welke zorgverleners zoals ziekenhuizen in jouw buurt je terecht kunt.
Gezinsleden meeverzekeren
Gezinsleden meeverzekeren

Wat is het voordeel van een studenten zorgverzekering?

Er zijn verzekeraars die speciale zorgverzekeringen aanbieden voor studenten. In sommige gevallen scheelt dit in premie ten opzichte van de reguliere verzekeringen waardoor jij als student meer kunt besparen dan anderen. Kortom, vergelijk of dit ook geldt voor jouw situatie en kies de zorgverzekering die bij jou past.

Zorgtoeslag en de studenten zorgverzekering

De meeste studenten verdienen jaarlijks niet meer dan 32.500 euro. In dat geval kom je in aanmerking voor zorgtoeslag. Zonder toeslagpartner is de maximale zorgtoeslag die je in 2022 kunt ontvangen 110 euro per maand. Dit bedrag dekt grotendeels de basisverzekering. 

Besparen op de zorgverzekering als student

Als student kun je niet alleen besparen door een studentenverzekering te kiezen, maar ook door bijvoorbeeld een hoger eigen risico in te stellen. Met een maximaal eigen risico van 885 euro bespaar je al gauw 250 euro per jaar ten opzichte van een verzekering met het minimale eigen risico. Maak je nauwelijks gebruik van zorg, dan is dit het overwegen waard.

Heb je een vraag over zorgverzekeringen?

Neem dan gerust contact op met de specialisten van Poliswijzer.nl.
Wij staan iedere maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.30 voor je klaar.
Poliswijzer.nl Bencom specialisten
Top 5 max. eigen risico
Met minimaal 50% vrije ziekenhuiskeuze

Veelgestelde vragen

Over zorgverzekeringen
 • Zorgverzekering voor studenten in het buitenland?

  Ga je studeren in het buitenland? Dan houd je in de meeste gevallen gewoon jouw Nederlandse zorgverzekering. Het is wel belangrijk dat je vooraf goed uitzoekt welke medische kosten precies vergoed worden en hoe hoog de vergoedingen zijn. Dat verschilt per land.

 • Waar moet je op het letten bij het vergelijken?

  Ook al is de dekking van het basispakket overal gelijk, er zijn wel degelijk verschillen. Zo kan je bij sommige studenten zorgverzekeringen niet zelf kiezen naar welke zorgverlener je gaat. En vaak kan je bij goedkope zorgverzekeringen alleen online contact hebben met je zorgverzekeraar. Daarom is het belangrijk voor studenten om zorgverzekeringen goed te vergelijken.

 • Een aanvullende zorgverzekering voor studenten?

  Een aanvullende studentenverzekering dekt medische kosten die veel studenten maken. Denk bijvoorbeeld aan fysiotherapie, tandartskosten, anticonceptiemiddelen, vaccinaties of lenzen. Elke aanvullende zorgverzekering voor studenten is anders. Controleer dus altijd wat er precies in jouw studentenzorgverzekering zit en hoe hoog de vergoedingen zijn.

 • Dekkingen aanvullende studenten zorgverzekering vergelijken

  Je kunt er voor kiezen om aanvullende medische kosten te verzekeren met een aanvullende verzekering. Veel verzekeraars hebben een speciale aanvullende jongerenverzekering of studentenverzekeringen. Die dekken bijvoorbeeld vaak anticonceptiemiddelen, tandartskosten en fysiotherapie. Hier kun je zorgverzekeringen voor studenten vergelijken.

 • Extra eigen risico bij een studenten zorgverzekering?

  Wil je écht de goedkoopste zorgverzekering voor studenten? Kies er dan voor om het verplichte eigen risico vrijwillig te verhogen. Handig als je gezond bent en nooit medicijnen gebruikt of in het ziekenhuis komt. Je loopt natuurlijk wel risico. Maak je toch gebruik van zorg, dan moet je een groter deel van de kosten zelf betalen.

Stap nu over van zorgverzekering via Poliswijzer.nl en profiteer van de actie:

Kijk 3 maanden gratis met de TV App van Logo Canal Digitaal

3 mnd gratis
tv, series en films
t.w.v. € 44,85
Stap nu over van zorgverzekering via Poliswijzer.nl en profiteer van de actie:

Kijk 3 maanden gratis met de TV App van Logo Canal Digitaal

 • Kijk Live Eredivisie met ESPN Compleet en mis geen wedstrijd
 • 78 tv-zenders en urenlang kijkplezier met on demand series en films
 • Stream overal in de EU, kijk op je telefoon, smart-tv of laptop
Deze actie loopt t/m 30-09-2022

Navigatie