Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar

Studenten zorgverzekering vergelijken & afsluiten

Vergelijk je studentenverzekering & bespaar!

Vind jouw zorgverzekering

Je leeftijd kan van invloed zijn op de hoogte van de premie.
Wij vragen je postcode omdat we willen laten zien bij welke zorgverleners zoals ziekenhuizen in jouw buurt je terecht kunt.
Gezinsleden meeverzekeren
Gezinsleden meeverzekeren

Wat is het voordeel van een studenten zorgverzekering?

Er zijn verzekeraars die speciale zorgverzekeringen aanbieden voor studenten. Dit betekent niet dat deze studentenpolissen beter of goedkoper zijn dan een 'normale' zorgverzekering. Door alle zorgverzekeringen van Nederland te vergelijken, kun jij als student meer besparen dan je denkt. Kortom, vergelijk of dit ook geldt voor jouw situatie en kies de zorgverzekering die bij jou past. Kies de goedkoopste studenten zorgverzekering met de voor jou best passende vergoedingen. Denk daarbij na of je voldoende hebt aan de basisverzekering of heb je ook aanvullende dekkingen nodig?

Vergelijk niet alleen speciale studenten zorgverzekeringen

De beste studentenverzekering vind je door verder te kijken dan alleen naar polissen die door verzekeraars bestempeld zijn als studentenzorgverzekering. In onze vergelijker vind je alle zorgverzekeraars van Nederland.

Heb je een vraag over zorgverzekeringen?

Neem dan gerust contact op met de specialisten van Poliswijzer.nl.
Wij staan iedere maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.30 voor je klaar.
Poliswijzer.nl Poliswijzer gediplomeerde verzekeringsadviseurs
Top 5 max. eigen risico
Met minimaal 50% vrije ziekenhuiskeuze

Veelgestelde vragen

Over zorgverzekeringen
 • Zorgverzekering voor studenten in het buitenland?

  Ga je studeren in het buitenland of op stage in het buitenland? Dan houd je in de meeste gevallen gewoon je eigen zorgverzekering uit Nederland. Het is wel belangrijk dat je vooraf goed uitzoekt welke medische kosten precies vergoed worden en hoe hoog de vergoedingen zijn. Dat verschilt per land.

 • Waar moet je op het letten bij het vergelijken?

  Ook al is de dekking van het basispakket overal gelijk, er zijn wel degelijk verschillen. Zo kan je bij sommige studenten zorgverzekeringen niet zelf kiezen naar welke zorgverlener je gaat. En vaak kan je bij goedkope zorgverzekeringen alleen online contact hebben met je zorgverzekeraar. Daarom is het belangrijk voor studenten om zorgverzekeringen goed te vergelijken.

 • Een aanvullende zorgverzekering voor studenten?

  Een aanvullende studentenverzekering dekt medische kosten die veel studenten maken. Denk bijvoorbeeld aan fysiotherapie, tandartskosten, anticonceptiemiddelen, vaccinaties of lenzen. Elke aanvullende zorgverzekering voor studenten is anders. Controleer dus altijd wat er precies in jouw studentenzorgverzekering zit en hoe hoog de vergoedingen zijn.

 • Dekkingen aanvullende studenten zorgverzekering vergelijken

  Je kunt er voor kiezen om aanvullende medische kosten te verzekeren met een aanvullende verzekering. Veel verzekeraars hebben een speciale aanvullende jongerenverzekering of studentenverzekeringen. Die dekken bijvoorbeeld vaak anticonceptiemiddelen, tandartskosten en fysiotherapie. Hier kun je zorgverzekeringen voor studenten vergelijken.

 • Extra eigen risico bij een studenten zorgverzekering?

  Wil je écht de goedkoopste zorgverzekering voor studenten? Kies er dan voor om het verplichte eigen risico vrijwillig te verhogen. Handig als je gezond bent en nooit medicijnen gebruikt of in het ziekenhuis komt. Je loopt natuurlijk wel risico. Maak je toch gebruik van zorg, dan moet je een groter deel van de kosten zelf betalen.

Meer besparen op studenten zorgverzekering dankzij zorgtoeslag

De meeste studenten verdienen jaarlijks niet meer dan € 38.520. In dat geval kom je in aanmerking voor zorgtoeslag. Zonder toeslagpartner is de maximale zorgtoeslag die je in 2023 kunt ontvangen € 154 per maand. Dit bedrag is hoger dan de gemiddelde basisverzekering. De goedkoopste basisverzekering in 2023 (met 100% vrije ziekenhuiskeuze en € 385 eigen risico) is € 125 per maand. Sommige mensen denken dat je minder zorgtoeslag krijgt bij een lagere premie, maar niets is minder waar. Je krijgt altijd de zorgtoeslag waar je recht op hebt. Het maakt daarbij niet uit hoeveel premie je betaalt voor de zorgverzekering. Door het vergelijken van studenten zorgverzekeringen en het aanvragen van zorgtoeslag kun je eenvoudig geld besparen.

Besparen op de zorgverzekering (studenten)

Als student kun je niet alleen besparen door een studentenverzekering te kiezen, maar ook door bijvoorbeeld vrijwillig een hoger eigen risico te kiezen. Met een maximaal eigen risico van € 885 bespaar je al gauw € 250 per jaar ten opzichte van een zorgverzekering met het verplichte eigen risico. Maak je nauwelijks gebruik van zorg, dan is dit het overwegen meer dan waard. Je eigen risico vrijwillig verhogen is natuurlijk niet geheel zonder risico’s. Zorg er daarom voor dat je een spaarpotje achter de hand hebt als je onverwacht toch zorg uit de basisverzekering nodig blijkt te hebben.

Navigatie