Autoverzekering vergelijken

Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 17.30 uur
050 2111 456   Logo WhatsApp
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Autoverzekeringen vergelijken

Benodigdheden voor het vergelijken van autoverzekeringen

Voor het vergelijken van autoverzekeringen hoef je geen verstand te hebben van het verzekeren. Aan de hand van het kenteken en een aantal vragen die je uit je hoofd kunt beantwoorden, kun je al vergelijken. In een paar stappen kun je bepalen welke autoverzekering voor jou de beste keuze is.

auto - vergelijken.jpg

De informatie die je nodig hebt voor het vergelijken is minimaal. Gegevens als het gewicht en de cataloguswaarde hoef je niet paraat te hebben. Met het kenteken kun je veel informatie over de auto boven water krijgen.

Het kenteken van de auto

Na het invoeren van het kenteken, verrijken wij de vergelijking met de kenmerken van je auto. Houd er wel rekening mee dat in de vergelijking wordt uitgegaan van de auto zonder later toegevoegde accessoires. Bijvoorbeeld een trekhaak die later geïnstalleerd is, wordt standaard niet in de vergelijking meegenomen. Je kunt er bijvoorbeeld wel voor kiezen om aanvullend nog een bedrag te verzekeren aan accessoires in onze filters. Voor nadere informatie over onze filters, verwijzen wij jou naar het artikel in onze kennisbank.

autoverzekering nummerbord.jpg

Wie wordt de regelmatige bestuurder van de auto?

Voor de premiebepaling wordt er ook gekeken naar de aanvrager van de verzekering. Bijvoorbeeld de postcode en de leeftijd zijn premiebepalend. Deze factoren zeggen namelijk iets over het risico dat de verzekeraar loopt. Het komt voor dat de regelmatige bestuurder een ander is dan de eigenaar van de auto. In dat geval laat je diegene die meestal in de auto rijdt aantekenen als regelmatige bestuurder. Dit kan tot gevolg hebben dat er een hogere premie in rekening wordt gebracht.

Hoeveel kilometer ga je per jaar met de auto rijden?

Een ander premiebepalende factor is voor veel verzekeraars het aantal kilometers dat er met de auto wordt gereden. Iemand die 25000 kilometer per jaar rijdt heeft statistisch gezien een grotere kans op schade in vergelijking met een automobilist die maar 10000 kilometer per jaar rijdt. Als je teveel kilometers opgeeft betaal je mogelijk onterecht teveel premie. Structureel te weinig kilometers opgeven kan in een uiterste geval betiteld worden als fraude. Probeer de kilometrage per jaar zo goed mogelijk in te schatten.

Hoeveel schadevrije jaren heb je opgebouwd?

Opgebouwde schadevrije jaren kunnen de premie voor de autoverzekering flink drukken. Helaas kun je niet zelf berekenen hoeveel jaren je opgebouwd hebt. Het is namelijk geen kwestie van uitrekenen hoeveel jaren je al auto rijdt en de schades hiervan aftrekken. Het aantal opgebouwde jaren staan op de polis. Als dat niet het geval is, kun je ze opvragen bij de huidige verzekeraar.

Geactualiseerd: 01-07-2019


Gepubliceerd: woensdag 3 mei 2017
Geactualiseerd: maandag 1 juli 2019

Vergelijk en bespaar tot € 230
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste WA autoverzekering.
per jaar op je autoverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle autoverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie